Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Białoruś

10 Mar 2006, 16:02

Internet jako wolne i demokratyczne medium jest dzisiaj niezbędnym narzędziem komunikacji i dostępu do niezależnych informacji, tymczasem rząd białoruski utrudnia dostęp swoim obywatelom do internetu.

Ceny łącz stałych są nawet dziesięć razy wyższe niż w stosunkowo drogiej Polsce. Internet jest cenzurowany, a ludzi publikujących w nim niezależne treści spotykają represje. Istnieją uzasadnione obawy dotyczące poufności korespondecji emailowej. Ostatnio tępione są amatorskie sieci dostępu do internetu. Milicja powołując się na różne powody formalne nakazuje demontaż okablowania. Niepokornych czekają kary i niszczenie elementów sieci. A wszystko po to aby uniemożliwią Białorusinom dostęp do niezależnych informacji przed zbliżającymi się wyborami prezydenckimi.

Źródło: http://www.internetdlabialorusi.com/

Co o tym sądzicie ??

10 Mar 2006, 20:52

Polityka-Pieniadze-Mafia-Polityka jedno wielkie %&&%§$

Szkoda tylko normalnych ludzi :sad:

20 Mar 2006, 19:12

Masz racje Niunka - szkoda normalnych ludzi..
Wszędzie próbują zrobić z człowieka niewolnika, narzucają swoją wolę..zawsze tak było..Proces ogłupiania ludzi, doprowadza do tego, że przestają samodzielnie myśleć, bo przecież takimi łatwiej się kieruje...Władza nieograniczona..tylko o to chodzi...

20 Mar 2006, 21:15

niunka napisał(a):Polityka-Pieniadze-Mafia-Polityka jedno wielkie %&&%§$

Szkoda tylko normalnych ludzi :sad:

Zgadzam się :evil:

Ciekawy jestem jak na farsę wyborów "demokratycznych " na Białorusi zareaguje UE i czy naprawde wprowadzi sankcje, albo tylko postraszy Łukaszenke :evilbat: starego komucha :evil:

20 Mar 2006, 22:03

Dobrze, żę w Polsce nie oszukiwali :) choć nie jestem Pewien hehe.

20 Mar 2006, 23:56

może i nie oszukiwali..ale sami zobaczcie co oni robią z naszym krajem..nie wiem czy mam się z tego śmiać czy płakać..

21 Mar 2006, 13:49

Hmm też nie wiem :P Chociaż wydaję mi się, żę rozwiązanie Rządu będzie najodpowiedniejsze dla naszego Kraju, w końcu sami zobaczcie Co oni zrobili przez te wszystkie lata Dla Polaków.. NIC po prostu NIC, a jeśli coś to niewiele. Dlatego Decyzja Kaczora jest chyba słuszna, niech ich trochę postraszy to może wezmą się do Roboty, a czy wejdzie do Rządu LPR to już Mnie nie obchodzi i tak NIC nie zrobili poza becikowym, choć może i ta decyzja Nie była słuszna... ehhh. Najlepiej powiedział L.Wałęsa, że decyzja o rozwiązaniu Rządu będzie dopiero wtedy słuszna gdy wybory te będa połączone z wyborami prezydenckimi :) .

21 Mar 2006, 16:39

Gdybym mieszkał na tej Białorusi pewnie napisałbym tu "chamstwa nie zniesem!" :lol:
Wyślij odpowiedź