TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

BIOS.

Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.

BIOS.

Postprzez reador » 12 Sty 2008, 14:23

PostUA:

Witam !
Mam taki problem. Chciałbym wymienić BIOS, gdyż jest felerny. Nazwa płyty głównej to FUJITSU SIEMENS D1184.
Mikroukład płyty głównej - Intel Solano i815, Typ BIOS'u Phoenix (03/18/03)
BIOS ID: PhoenixBIOS Version 4.06 Rev. 1.14.1184 Nie mogę jednak znaleźć takiej strony w internecie skąd mógłbym go ściągnąć. Może ktoś z państwa wie ? bardzo proszę o pomoc w tej sprawie.
reador
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Sty 2008, 12:53

Postprzez Dawid255151 » 12 Sty 2008, 14:39

PostUA:

Wiesz...sprubuj poszukać na stronie producenta aktualizacji do biosa,ale nieradze ci instalować na nowo bios , bo potem mogą wyniknąc duże problemy.A jeszcze sprubuj zainstalować everst home edition (jaką to jest taka nazwa) i jak wejdziesz na tym programie w płyte główną to nadole bendziesz miał problemy i sugestie i tam powinno pisać link do aktualizacji biosa
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

BIOS

Postprzez reador » 12 Sty 2008, 15:47

PostUA:

To bardzo miło z Twojej strony że chciałeś mi pomóc, ale widzisz, ja prosiłem o podanie konkretnej strony internetowej gdzie są te płyty główne i oryginalne do nich BIOS-y, a nie aktualizacje. To, że mogą być problemy z instalacją to ja wiem, ale jeśli to będzie ten BIOS oryginalny, to wcale się tego nie boję. Natomiast ja właśnie z tego programu Everest Home Edition robiłem tą aktuakizację, bo jak to mówią lepszy rydz niż nic, ale wyszło jeszcze trochę gorzej niż było. Dlatego właśnie chcę wgrać oryginalny Bios, taki jaki przypisany do tej konkretnej płyty głównej i dlatego proszę o podanie tej strony internetowej skąd można go ściągnąć. Reszta to już jest drobnostka. Postaraj się to zrobić i wtedy będzie plusik, jak to ładnie piszesz. Z góry dziękuję i wyczekuję na
odpowiedż.
reador
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez niunka » 12 Sty 2008, 16:27

PostUA:

strona producenta
http://www.fujitsu-siemens.de/
orginalny bios do twojej plyty ver 406 i 1,5
http://php.zdnet.de/treiber/search/sear ... d1184&ct=1
i tu masz jeszcze orginalny
http://www.treiberupdate.de/treiber-dow ... rd-70.html
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

BIOS

Postprzez reador » 12 Sty 2008, 20:32

PostUA:

To jest właśnie to, o co mi chodziło. Niunka Moderator, bardzo dziękuję za pomoc. Zasługuje Pani u mnie nie tylko na jeden, ale na dwa duże plusiki. Jeszcze raz serdecznie dziękuję, wiem teraz na kogo mogę liczyc. Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego. Reador.
reador
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Sterowniki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]