UA:
UA:
UA:
kamuflasz napisał(a):Temperatury w biosie nie da się zmnieszyć możesz co najwyżej zmniejszyć taktowanie procesora, albo kupić nowy wentylator do niego:)
UA:
lukaszporaj napisał(a):kamuflasz napisał(a):Temperatury w biosie nie da się zmnieszyć możesz co najwyżej zmniejszyć taktowanie procesora, albo kupić nowy wentylator do niego:)
mi chodzi o zmniejszania temp. bo komputer jest za zimny i sie niechce włączać jak chodzil z 30min. i go wylącze i po 30minutach włącze to włącza sie za jednym razem a jak włącze rana po nocy to sie wlącza ze 30 razy tak stopniowo włącza i wylącza
UA:
UA:
Hpest napisał(a):Sprawdź czy zasilacz i wiatraczki działają prawidłowo, napisz jaki masz zasilacz i ile wiatraczków.
UA:
UA:
Hpest napisał:
Sprawdź czy zasilacz i wiatraczki działają prawidłowo, napisz jaki masz zasilacz i ile wiatraczków.
więc z 1 wiatrakiem zasilacz mam
latem wszystko ok włączam minuta i już widzę pulpit
a zimąto już gorzej bo włączam a komputer sie włącza i wylącza w kółko monitor też tak stopniowo piszczy chyba ze 20razy jak pokaże sie windows 98 to już wszystko ok i po chwili zobaczę pulpit ale komputer sie wtedy włączy dopiero za jakies 10minut bo sie włącza w kółko myslę że to cos z biosem bo latem jest wszystko OK
UA:
manius23 napisał(a):W moim kompie dysk zaraz po uruchomieniu kompa ma 3-4 stopnie ale startuje bez problemu a maxymalna temperatura po kilku godzinach pracy to 19-20 stopni mimo ze w pokoju mam srednio 20-22 stopnie.
UA:
UA:
manius23 napisał(a):W moim kompie dysk zaraz po uruchomieniu kompa ma 3-4 stopnie ale startuje bez problemu a maxymalna temperatura po kilku godzinach pracy to 19-20 stopni mimo ze w pokoju mam srednio 20-22 stopnie.
UA:
UA:
UA:
Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]