TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Bitcomet

Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.

Bitcomet

Postprzez Yoo! » 03 Wrz 2005, 21:31

PostUA:

właśnie ściągłem gre przez Bitcomet'a , miałem 100%, czyli się ściągło, po czasie wyskoczył mi napis "wysyłam", jak weszłem do folderu gdzie się ściagła gra to nie miałem żadnego pliku instalacyjnego, miałem pełno spakowanych plików, niewiem co mam zrobić, żeby zainstalować gre, z góry dzieki i pozdro :)
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Postprzez zebra » 03 Wrz 2005, 21:49

PostUA:

Jak zapewne wiesz, drogi użytkowniu, to sieć p2p funkcjonuje dzięki pobieraniu jak i udostępnianiu plików. W BitComecie też ta zasada istnieje. Gdy ściągasz grę, jestes Peerem, podłączasz się do Seeda (uzytkownika, który posiada całość ze ściąganego pliku i udostępnia go) i wtedy funkcjonuje download. Gdy ściąganie się zakończy i masz całość z posiadanego pliku, nastepuje hashowanie, czyli łączenie się Perrami i seedowanie. Jesteś wtedy Seedem, gdyż udostępniasz plik, zachodzi więc upload. Tępione jest leechowanie, czyli download 100%, a upload 0%. Dlatego należy pamiętać o tym, żeby po ściągnięciu torrenta nie zamykać BitCometa przez około 24h, aby plik udostępniać. W końcu inni również udostepniają pliki. A to, że w folderze, w którym zainstalowałeś grę (zazwyczaj jest to C:/Program Files/BitComet/Downloads) znajdują się same spakowane pliki, to przejrzyj archiwa, jeżeli są to *.rar lub *.zip i poszukaj pliku instalacyjnego *.exe. Jak to nie pomoże, to upewnij się, że na pewno ściągnąłeś grę :wink: . No i jak możesz to napisz, skąd ściągałeś grę i jaka to gra. Być może nie zauważyłeś informacji o typie pliku torrenta, a to czasami ma znaczenie. Pozdrawiam! No i nie martw się, że gdy ktoś od ciebie ściąga plik, to go stracisz z dysku. Nie ma takiej możliwości...
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez Yoo! » 04 Wrz 2005, 07:57

PostUA:

dzięki Zebra, ty zawsze walniesz taką porządną odpowiedź ;) ja się nie boje, że strace ta grę z dysku, ale poprostu niewiedziałem co sie dzieje, bo zazwyczaj w innych programach wyskakuje napis zakończono, a tutaj nie, i dlatego niewiedzialem co jest grane, gre ściągłem z www.tdt.org.pl "Rainbow Six", zobacze te spakowane pliki, jeszcze raz dzieki i pozdro :)
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Powróć do Poszukiwani!

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników