TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

BitCommet i Torrent

Tematyka dotycząca bezpośredniej wymiany plików, czyli p2p

BitCommet i Torrent

Postprzez browarman » 18 Lis 2004, 15:36

PostUA:

mam takie pytanko..ostanio zainstalowałem ten programik do wymiany p2p(bitcommet) i co sie okazuje...moim znajomym sciąga ze srednią prędkością 30-40 kB/s a mnie zaledwie 2-3 kB/s...zastanawiam sie jaka moze być tego przyczyna....słyszałem ze adres IP tu nie ma znaczenia((jestem w sieci LAN i nie mam IP własnego))...z firewallem też probowałem..znaczy włączałem i wyłaczałem...
zna sie ktos na tym..byłbym wdzięczny za pomoc....ewentualnie jakies stronki gdzie mozna o tym poczytac troche...kilka przejrzałem ale nie znalazłem odpowiedzi na moj problem...dzieki i pozdro for all :wink: :wink:
Piwo to moje paliwo...a bania wskażnik spalania..!!!
Awatar użytkownika
browarman
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 09 Paź 2004, 14:20
Miejscowość: Poręba / Zawiercia

Postprzez qbek » 18 Lis 2004, 18:54

PostUA:

Wyrzuć to g.... o zainstaluj e-mule, lepszego programu p2p nie znajdziesz
qbek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 18 Lis 2004, 18:51
Miejscowość: Legionowo

Postprzez browarman » 18 Lis 2004, 20:59

PostUA:

dzieki za rade ale bez zewnetrznego IP eMule mi nawet nie drgnie..chyba ze sie myle...a jak sądzisz ze mi pójdzie to podaj adres stronki z konfiguracją eMule....dzieki
Awatar użytkownika
browarman
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez dan_24 » 16 Gru 2004, 12:00

PostUA:

popieram goscia wyzuc i zainstaluj emule to narazie najlepszy programik przynajmniej ja niemam z nim zadnych problemow;;
SPOKO LUZIK !!!!!!!!!
Awatar użytkownika
dan_24
Postujący
Postujący

Dołączenie: 17 Lis 2004, 17:23
Miejscowość: zambrow, podlaskie, poland

Postprzez browarman » 21 Mar 2005, 16:51

PostUA:

Po kilku miesiącach postanowiłem zajrzec do was...ehhh steskniłem sie.. :wink: :wink:..ale wracając do tematu....

bitcommeta wyje***...załatwiłem sobie publiczne IP i smigam od kilku miesiecy na eMule...nie narzekam nawet na transfer (srednio ok 5 kB/s na jednym pliku)...ale zastanawia mnie jak jest u was...ile wy osiągacie... :?: :?:
P.S cały czas kombinuje z konfiguracją...moze cos podskoczy..
Awatar użytkownika
browarman
Forumowicz
Forumowicz

konfiguracja bitcommet...

Postprzez szym » 21 Mar 2005, 19:16

PostUA:

Witam, jestem nowicjuszem w programie bitcommet... Dopiero co go zainstalowałem i mam prośbę, aby ktoś mi powiedział jak go poprawnie skonfigurowac, aby zaczął ściągać i pobierać pliki... Pozdrawiam!
P.S. Korzysam również z eMula:)))
szym
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Mar 2005, 19:13

Postprzez browarman » 21 Mar 2005, 21:27

PostUA:

Ja ci powiem ze siedziałem nad nim około 2 m-c i próbowalem róznych opcji...ale niestety bez skutku...byc moze to wina mojego dostawcy netu ..nie mam pojecia...zrezygnowałem z niego i ciągne z eMule...
Awatar użytkownika
browarman
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez klugi » 13 Kwi 2005, 21:56

PostUA:

Kod: Zaznacz wszystko
http://www.p2p.info.pl

tu znajdziesz konfiguracje kazdego programu:D
klugi
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Mar 2005, 21:57

Postprzez JaJachu » 18 Lis 2005, 14:40

PostUA:

nie wiem co koledzy z góry chca od bitcommeta , u mnie chodzil od samego poczatku bez zadnej konfiguracji a transfery byly rozne w zależności od kogo się ściągało przypuszczam
a co do e muła :grin: próbowałem go raz ale jak dla mnie nie za dobry z tego względu że trzeba mieć cały czas kompa właczonego najlepiej bo po wyłączeniu trzeba znowu czekac w kolejce(jeżeli ktoś macały czas kompa właczonego to sie sprawdza)
JaJachu
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 26 Paź 2005, 08:49
Miejscowość: Środa Wlkp.

Postprzez Tlenowy » 18 Lis 2005, 15:21

PostUA:

Jak dla mnie najlepsze emule, a co do transferów to nawet 25kb/s na jednym pliku, a max na wsztkich plikach łącznie 32kb mialem.
Awatar użytkownika
Tlenowy
Postujący
Postujący

Dołączenie: 16 Paź 2005, 13:33
Miejscowość: Z domu

Postprzez kamuflasz » 18 Lis 2005, 17:07

PostUA:

Mnie też dziwią negatywy na temat BitCometa ja go uzywam więcej jak pół roku i ani razu nie miałem żadnych pretensji do tego programu, właśnie na moim komputerze gorzej spisywał się emule aniżeli BitComet.
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez Hpest » 18 Lis 2005, 20:46

PostUA:

Ja powiem tyle:
:) Mi Bit comet nie sprawia problemów...więcej na:
-> http://www.instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=2464
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez RainMan » 29 Lis 2005, 16:57

PostUA:

A ja mam BitSpirit i uwaga...w trzy dni 2.68GB odebrano i 589MB wysłano. srednia predkosc to w sumie 38-45kB/s (neo 256) jest to ajlpeszy moim zdaniem program do torrentów. JAk by ktos chciał niech podbija
"DUMNY PO ZWYCIĘSTWIE WIERNY PO PORAŻCE"
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Lip 2005, 08:03
Miejscowość: R-RZ

Postprzez niunka » 01 Gru 2005, 20:18

PostUA:

Problem z P2P proponuje zajrzec tutaj

[strona nie jest już dostępna]

albo wszystko co zwiazane z osiolkim

[strona nie jest już dostępna]

Ludzie czy dostaliscie bana na google

Pozdrawiam Niunka
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Czarodziej19 » 04 Gru 2005, 01:23

PostUA:

nie pamietam ale bylo forum poswiecone klijetom bit torenta jak ktos chce niech poszuka ja jak znajde to wzuce.

po pierwsze co do klijentow jest jedna zasada wszystkie dzialaja zajebiscie :) jest tez ale nie na kazdym łaczu. Podstawowy to bittorrent, potem bittornado, BitSpirit, BitComet, Azureus -tak tak to wszystko bittorrent (adnotacja dla nieznajacych tematu) tylko kazdy praktycznie ma inne funkcje, a niby to samo

po drugie kazdy musi sprawdzic na zasadzie prob i bledow ktory dziala najlepiej u niego. predkosc zalezy glownie od focza ale rowniez czy jestes za firewallem czy ruterem i takie ble ble ble. A i ile jest sedow i perdow oczywiscie.

po trzecie to mi sie juz nie chce pisac i reszte tza se doczytac a nie moadrzyc sie ze ten to jest najlepszy bo nie zawsze tak jest. ja chulam na bittornado a kumpel nademna z tej samej sieci nie pamietam ale na innym
Czarodziej19
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Gru 2005, 00:34

Powróć do P2P - Wymiana plików

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]