Tematyka dotycząca bezpośredniej wymiany plików, czyli p2p
Wyślij odpowiedź

BitCommet i Torrent

18 Lis 2004, 15:36

mam takie pytanko..ostanio zainstalowałem ten programik do wymiany p2p(bitcommet) i co sie okazuje...moim znajomym sciąga ze srednią prędkością 30-40 kB/s a mnie zaledwie 2-3 kB/s...zastanawiam sie jaka moze być tego przyczyna....słyszałem ze adres IP tu nie ma znaczenia((jestem w sieci LAN i nie mam IP własnego))...z firewallem też probowałem..znaczy włączałem i wyłaczałem...
zna sie ktos na tym..byłbym wdzięczny za pomoc....ewentualnie jakies stronki gdzie mozna o tym poczytac troche...kilka przejrzałem ale nie znalazłem odpowiedzi na moj problem...dzieki i pozdro for all :wink: :wink:

18 Lis 2004, 18:54

Wyrzuć to g.... o zainstaluj e-mule, lepszego programu p2p nie znajdziesz

18 Lis 2004, 20:59

dzieki za rade ale bez zewnetrznego IP eMule mi nawet nie drgnie..chyba ze sie myle...a jak sądzisz ze mi pójdzie to podaj adres stronki z konfiguracją eMule....dzieki

16 Gru 2004, 12:00

popieram goscia wyzuc i zainstaluj emule to narazie najlepszy programik przynajmniej ja niemam z nim zadnych problemow;;

21 Mar 2005, 16:51

Po kilku miesiącach postanowiłem zajrzec do was...ehhh steskniłem sie.. :wink: :wink:..ale wracając do tematu....

bitcommeta wyje***...załatwiłem sobie publiczne IP i smigam od kilku miesiecy na eMule...nie narzekam nawet na transfer (srednio ok 5 kB/s na jednym pliku)...ale zastanawia mnie jak jest u was...ile wy osiągacie... :?: :?:
P.S cały czas kombinuje z konfiguracją...moze cos podskoczy..

konfiguracja bitcommet...

21 Mar 2005, 19:16

Witam, jestem nowicjuszem w programie bitcommet... Dopiero co go zainstalowałem i mam prośbę, aby ktoś mi powiedział jak go poprawnie skonfigurowac, aby zaczął ściągać i pobierać pliki... Pozdrawiam!
P.S. Korzysam również z eMula:)))

21 Mar 2005, 21:27

Ja ci powiem ze siedziałem nad nim około 2 m-c i próbowalem róznych opcji...ale niestety bez skutku...byc moze to wina mojego dostawcy netu ..nie mam pojecia...zrezygnowałem z niego i ciągne z eMule...

13 Kwi 2005, 21:56

Kod:
http://www.p2p.info.pl

tu znajdziesz konfiguracje kazdego programu:D

18 Lis 2005, 14:40

nie wiem co koledzy z góry chca od bitcommeta , u mnie chodzil od samego poczatku bez zadnej konfiguracji a transfery byly rozne w zależności od kogo się ściągało przypuszczam
a co do e muła :grin: próbowałem go raz ale jak dla mnie nie za dobry z tego względu że trzeba mieć cały czas kompa właczonego najlepiej bo po wyłączeniu trzeba znowu czekac w kolejce(jeżeli ktoś macały czas kompa właczonego to sie sprawdza)

18 Lis 2005, 15:21

Jak dla mnie najlepsze emule, a co do transferów to nawet 25kb/s na jednym pliku, a max na wsztkich plikach łącznie 32kb mialem.

18 Lis 2005, 17:07

Mnie też dziwią negatywy na temat BitCometa ja go uzywam więcej jak pół roku i ani razu nie miałem żadnych pretensji do tego programu, właśnie na moim komputerze gorzej spisywał się emule aniżeli BitComet.

18 Lis 2005, 20:46

Ja powiem tyle:
:) Mi Bit comet nie sprawia problemów...więcej na:
-> http://www.instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=2464

29 Lis 2005, 16:57

A ja mam BitSpirit i uwaga...w trzy dni 2.68GB odebrano i 589MB wysłano. srednia predkosc to w sumie 38-45kB/s (neo 256) jest to ajlpeszy moim zdaniem program do torrentów. JAk by ktos chciał niech podbija

01 Gru 2005, 20:18

Problem z P2P proponuje zajrzec tutaj

[strona nie jest już dostępna]

albo wszystko co zwiazane z osiolkim

[strona nie jest już dostępna]

Ludzie czy dostaliscie bana na google

Pozdrawiam Niunka

04 Gru 2005, 01:23

nie pamietam ale bylo forum poswiecone klijetom bit torenta jak ktos chce niech poszuka ja jak znajde to wzuce.

po pierwsze co do klijentow jest jedna zasada wszystkie dzialaja zajebiscie :) jest tez ale nie na kazdym łaczu. Podstawowy to bittorrent, potem bittornado, BitSpirit, BitComet, Azureus -tak tak to wszystko bittorrent (adnotacja dla nieznajacych tematu) tylko kazdy praktycznie ma inne funkcje, a niby to samo

po drugie kazdy musi sprawdzic na zasadzie prob i bledow ktory dziala najlepiej u niego. predkosc zalezy glownie od focza ale rowniez czy jestes za firewallem czy ruterem i takie ble ble ble. A i ile jest sedow i perdow oczywiscie.

po trzecie to mi sie juz nie chce pisac i reszte tza se doczytac a nie moadrzyc sie ze ten to jest najlepszy bo nie zawsze tak jest. ja chulam na bittornado a kumpel nademna z tej samej sieci nie pamietam ale na innym
Wyślij odpowiedź