komandos,
glizdu. Mam prośbę, czy możecie mi podać linki ze strony z testami antywirusowymi? To pytanie szczególnie do komandosa! Ponieważ takie dajesz tutaj argumenty, to może poprzesz je jakimiś konkretami i przykładami linków z testami, w których Kaspersky ma 95 procent skuteczności w usuwaniu antywirusów? Chętnie sobie takie informacje poczytam... Tylko nie pisz mi, że sama muszę sobie poszukać. Ja chcę widzieć TE testy, w których Kaspersky wypada najlepiej!
komandos napisał(a):(...)A dla czego własnie Avast ? chętnie poznam Twoje zdanie.
Ja popieram Avasta, na podstawie punktacji dziesiątkowej i takie są wyniki testu (popieram konkretnymi danymi dotyczącymi Avasta). Porównałam kilkadziesiąt testów antywirusowych i wyliczyłam (obiektywnie) średnią punktową. Oto wyniki:
Nazwa: AVAST Home v.4 PL
Wykrywalność wirusów/trojanów/itp.: 8, codzienna aktualizacja sygnatur wirusów.
Pamięciożerność: 7 (moduły zajmują odpowiednio: ashDisp.exe=3056kB, ashServ.exe=5060 kB, aswUpdSv.exe =252 kB)
Interfejs: 10 (przejrzyste, czytelne i treściwe ustawienia, możliwość wyboru skórki programu).
Funkcje Dodatkowe: 10 (skaner poczty, blokowanie skryptów, osłona www, osłona sieciowa (firewall), osłona P2P, komunikatory ).
Ocena jest jak najbardziej obiektywna. Czekam komandos, na twoje kontrargumenty! Pozdrawiam!