Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
16 Lip 2005, 19:05
Witam! Mam pytanie odnośnie antywira BitDefender. Otóż użytkuje w tej chwili okrojoną wersję tego programu, zakupioną na płytce KŚ. Zastanawiam się nad jego zakupem, ale mam pewne wątpliwości. Otóz zauważyłem podczas terminowego skanowania, gdy pobierane są jednocześnie bazy sygnatur,że program się zawiesza. Czy w wersji komercyjnej też występuje taki problem?Poza tym, gdy pracuję na programie,a w tym czasie też są pobierane sygnatury, program który użytkuje minimalizuje się do okienka.Z góry dzięki i życzę miłego wieczoru!
16 Lip 2005, 19:27
Nie użytkuję tego antywirusa, ale jeżeli sprawia on w twoim przypadku takie problemy, to co tutaj się zastanawiać nad zakupem licencji do tego antywirusa? Radzę zainstalować Avasta jest darmowy i bardzo skuteczny. Do ściągnięcia za strony INSTALEK w dziale Antywirusy. Polecam!
17 Lip 2005, 13:59
Dzięki za odpowiedź! Nie jestem przekonany co do avasta, słyszałem, że także bywa niestabilny. Z taką opinią zetknąłem się o ile dobrze pamiętam na forum.
17 Lip 2005, 15:25
To zainstaluj Kasperskiego, jeden z najlepszych antywirusów, naprawde warto...
17 Lip 2005, 15:50
Tentausenmaniak napisał(a):Dzięki za odpowiedź! Nie jestem przekonany co do avasta, słyszałem, że także bywa niestabilny. Z taką opinią zetknąłem się o ile dobrze pamiętam na forum.

No wiesz, ja go używam i nie mogę się zgodzić z taką opinią. Tak poza tym, to tematów o antywirusach było mnóstwo. I każdy ma swoje zdanie. Więc jednoznacznej odpowiedzi nie uzyskasz. Wypróbowanie Avasta nic nie kosztuje;) Jak zaczniesz użytkować, to sam zdecydujesz, czy jest stabilny, czy nie. Bez obaw mogę go spokojnie polecić. Pozdrawiam!!
17 Lip 2005, 16:46
komandos napisał(a):To zainstaluj Kasperskiego, jeden z najlepszych antywirusów, naprawde warto...
Chyba sobie kpisz komandos, że kasperski jest najlepszym antywirusem. Nie wiem kto ci takich głupot naopowiadał. To tak na marginesie. Wracając do tematu Tentausenmaniak ja także pracuje na Avascie i wcale nie jest niestabilny, i jest w 100% darmowy do użytku domowego. Chyba, że chcesz go używać w firmie to wtedy musisz kupić licencje.
17 Lip 2005, 17:05
poczytaj trochę na polskich i zagranicznych forach to się przekonasz , albo po prostu wpisz w googlach "test antywirusów" i sobie poczytaj troche ...różne są rankingi,mniej lub bardziej kontrowersyjne,ale Kaspersky zawsze jest w czołówce... i nie powiedziałem,że jest najlepszy,tylko JEDEN z lepszych,lepiej podaj swój typ...
17 Lip 2005, 17:12
C.D. tylko oprócz Avasta! ,jak już wcześniej powiedziałem poczytaj troche to zobaczysz gdzie jest Avast! nie jest najgorszy,ale do skutecznego działania jest mu daleko....
17 Lip 2005, 17:25
komandos, używaj opcji Zmień, jak chcesz coś dopisać.
komandos napisał(a):(...)poczytaj trochę na polskich i zagranicznych forach to się przekonasz , albo po prostu wpisz w googlach "test antywirusów" i sobie poczytaj troche ...różne są rankingi,mniej lub bardziej kontrowersyjne(...)
A tak na marginesie, to swoje własne testy, są bardziej praktyczne, niż te znalezione w internecie. Z resztą jego wybór. Pozdrawiam!
17 Lip 2005, 17:36
Za tego posta to sory...mogłem użyć tej opcji,mój błąd... własne testy ?... też prawda,ale warto zajrzeć na zagraniczne fora,strony i porównać testy ,głupot by chyba tam nie pisali,zwłaszcza,że są do siebie podobne ...
17 Lip 2005, 18:18
A mam tylko jedno zasadnicze pytanie: UŻYTKOWAŁEŚ KIEDYKOLWIEK AVASTA? Tylko szczerze!!
17 Lip 2005, 18:34
Pewnie,że tak...nie uważam go za całkowice do kitu,ale jeśli mam wybierać między Kasperskym,MKS_Vir lub Nortonem a Avastem! to bez wahania wybiorę te pierwsze....
17 Lip 2005, 18:43
O.K. Chciałam tylko sprawdzić, czy wydajesz opinię tylko na podstawie tego co piszą w testach i na forum. Czy również na postawie własnej opinii (i doświadczenia w użytkowaniu)...
18 Lip 2005, 09:17
Ja już korzystałem z paru antywiruów jak np. Kasperski, AVG, Norton, Panda, Avast. Z tych co wymieniłem to najlepszy jest Avast i nie patrze się na testy z pism komputerowych, kazdego z tych antywirusów miałem zainstalowanego i najlepszy z nich był Avast. Jeśli chciał byś poczytać troche o innych antywirusach to ten temat był juz poruszany na forum.
http://www.instalki.pl/forum/viewtopic. ... e5442a7c0c Tutaj jest od razu ankieta to sobie zobaczysz i poczytasz. To tak na marginesie.
18 Lip 2005, 12:52
Widzisz ,ja też korzystałem z tych antywirusów (oprócz AVG) i mam całkowicie odmienne zdanie niż Ty,a poza tym testy nie kłamią... A dla czego własnie Avast ? chętnie poznam Twoje zdanie.