TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

błąd 1723

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

błąd 1723

Postprzez pikebig » 10 Sie 2005, 19:05

PostUA:

witam,
mam system win.xp i problem z wirtualną maszyną java.IE 6.0 z sp1
w dodaj usuń programy nie mogę odinstalować J2SE Runtime Environment 5.0 Update 2 oraz Update 4.Zgłasza mi się "Errors 1723"i nie mogę odinstalować tych aplikacji.Przy stronach pojawia się komunikat "zainstaluj wirtualną maszynę java"ale nie mogę zrobić tego dopoki nie odinstaluję tych Update2 i 4.Koło się zamyka.Jeżeli coś możecie poradzić jestem wdzięczny.
Dzięki
pozdrawiam
pikebig
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 10 Sie 2005, 18:46

Postprzez zebra » 10 Sie 2005, 20:29

PostUA:

Errors 1723 informuje o brakującym pliku DLL, dlatego usunięcie nie może być automatycznie kontynuowane. Spróbuj usunąć Javę ręcznie usuwając cały folder wraz z podkatalogami. Programem do porządkowania dysku wyczyść system, który usunie wszystkie skróty i pliki nie powiązane z żadną aplikacją. Natomiast z rejestru usuń klucze Javy. Klikasz na Start-->Uruchom...-->wpisujesz regedit. Otwierasz klucze: HKEY_LOCAL_MACHINE, SOFTWARE, Microsoft, Windows, Current Version (jeżeli pojawią się dwa takie same klucze, to otwierasz ten, w którym rozwinie się więcej kluczy) i Uninstall. Z listy dostępnych kluczy wybierasz ten, który w nazwie będzie miał Java VM lub podobnie. I usuwasz go wraz z zawartością. Zamykasz rejestr. Javę znajdziesz także w pakiecie SP1. Możesz także ściągnąć z serwera FTP wersję Javy. Możesz skorzystać z serwisu FileMirors.com. Archiwum instalacyjne w wersji polskiej XP ma nazwę xpsp1_pl_x86.exe. W górnym polu wpisujesz tą nazwę i klikasz na SEARCH. Po chwili zostanie wyświetlona lista serwerów, z których możesz pobrać plik. Wyszukiwarka ma częste problemy z serwerem, więc mogą pojawić się problemy. Oficjalnie wersję Javy możesz pobrać również stąd http://java.sun.com/ firma SUN Microsystems. Istnienie dwóch odmian tego języka spowodowało, że na komputerach z zainstalowaną wersją od SUN-a mogą nie działać poprawnie strony www z apletami Javy wykonanymi dla wersji Microsoftu i odwrotnie. Mniej zaawansowanym użytkownikom korzystającym w czatów radzę zainstalowanie Javy w wersji MS, dla programistów zalecana jest wersja od SUN-a. Wersję Java 2 Runtime Enviroment (JRE) 1.5.0_02 możesz pobrać także stąd http://www.instalki.pl/programy/downloa ... /Java.html
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez pikebig » 14 Sie 2005, 10:40

PostUA:

:D witam,dzieki z pomoc i mam pytanko ???
jak otworzyć pliki"pagefile.sys" "hiberfil.sys" "win/sys32/config/security"
"sam" "system" "software" "default" na skanowanie systemem antyvirusowym .W raporcie po skanowaniu "antyvir personal"wykazuje że nie ma dostępu do tych plików.
Dzieki za słówko na ten temat
Pozdrawiam
pikebig
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez zebra » 14 Sie 2005, 14:28

PostUA:

Antywirus nie ma dostępu do tych plików, gdyż są to pliki aktualnie używane przez system jako pliki systemowe (rozszerzenie *.sys). Pliki, które wymieniłeś są szczególnie chronione! Przeskanować je możesz w trybie awaryjnym lub za pomocą specjalnej funkcji antywirusa tzw. z poziomu BOOT, gdzie niektóre pliki nie są ładowane, dzięki czemu antywirus ma do nich dostęp podczas skanowania. Musisz sprawdzić, czy twój antywirus posiada taką funkcję (skanowania z poziomu BOOT). Poza tym włącz system w trybie awaryjnym i rozpocznij skanowanie systemu.
Ostatnio edytowany przez zebra, 15 Sie 2005, 13:10, edytowano w sumie 1 raz
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

dzieki za pomoc

Postprzez pikebig » 14 Sie 2005, 21:27

PostUA:

gdyby jakaś sugestia odnośnie tego nie aktywnego paska zadań po włączeniu kompa to z góry dziękuję.
pozdrawiam :lol:
pikebig
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników