TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

blad plyty cd

Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.

blad plyty cd

Postprzez alphagon » 08 Cze 2008, 12:11

PostUA:


mam duzy problem otoz chciałem zrobic kopie oryginalnej gry, w tym celu uzylem programu nero - wszystko sie przegralo, plyta jest ok ale gdy probuje wlaczyc gre z przekopiowanej plyty to wyskakuje komunikat o braku plyty cd/dvd w napedzie, a plyta tam jest i sie wlacza
o co chodzi ? ma to jakis zw z zabezpieczeniami ? całkiem nie wiem o co chodzi jestem kompletnie zielony :/
alphagon
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 46
Dołączenie: 08 Cze 2008, 08:45

Postprzez zYGuś » 08 Cze 2008, 12:18

PostUA:


ahh :)

po pierwsze jaka to gra ? bo muszę wiedzieć jakie zabezpieczenia ma
a na drugi raz najlepiej kopiować gry clonem Dvd lub cd

Edit:\

dobra mniejsza o to, ja ci tu zapodam link z deamonem i programem yasu do odbezpieczania zabezpieczeń, musisz zrobić obraz płyty, lub sobie skołować, zrobić wirtualny dysk, i wpakować go na ten wirtualny, potem odpalić yasu i uncloak, powinno śmigać
:arrow: ..::: Pozdro :::.. :wink:
===============
Awatar użytkownika
zYGuś
Postujący
Postujący
 
Posty: 472
Dołączenie: 28 Gru 2006, 23:23
Miejscowość: UK

Postprzez alphagon » 08 Cze 2008, 16:38

PostUA:


1 chodzi o gre fear

2 probowałem jak radziles clonemcd wybrałem opcje protect pc game ale dla odmiany pojawil sie komunikat o braku oryginalności plyty....:/ (?)

3 chyba trzeba te wszystkie pliki z oryginału "zamontować" na wirtualnym dysku ? czy moze jakis docelowy np autorun ? probowałem tak ale potem gdy chciałem odpalić wyskakiwało coś o niemoznosci czytania z z tego typu dysku/uszkodzeniach/zlym formacie takze juz nie wiem..
moze jest jakis latwiejszy sposob dla "laika komputerowego" :)
np jakims prostym innym programem....bo sam juz nie wiem :/
alphagon
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 46
Dołączenie: 08 Cze 2008, 08:45

Postprzez zYGuś » 08 Cze 2008, 23:25

PostUA:


klikni do mnie na gg, na pw poidałem numer.
:arrow: ..::: Pozdro :::.. :wink:
===============
Awatar użytkownika
zYGuś
Postujący
Postujący
 
Posty: 472
Dołączenie: 28 Gru 2006, 23:23
Miejscowość: UK

Postprzez alphagon » 22 Cze 2008, 22:12

PostUA:


hmm probowalem nie poskutkowalo dvd clonem /
ktos poradzil uzyc mi game jacka do zrobienia kopii sciagnalem z sieci wersje testowa z limitem czasowym no i zaznaczylem wszystkie pozycje w opcjach kopiowanie cd/dvd , najpierw zrobiło obraz plyty i potem mialo mi nagrac na pusta cd ale wyskoczyl blad oto on :
1[write lead in area error]
2ladowanie przerwane
3logical block adress out of range

o co chodzi ? czy ktos moglby wytlumaczyc ?
alphagon
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 46
Dołączenie: 08 Cze 2008, 08:45

Postprzez manius23 » 23 Cze 2008, 11:01

PostUA:


Plyta jest zabezpieczona jedyne co mozesz zrobic to wykonac kopie Alcoholem 120% az zaznaczeniem opcji ignoruj bledy odczytu i rpm a jak to niepomoze to niestety do kopii musisz poszukac cracka.
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 581
Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez alphagon » 23 Cze 2008, 15:24

PostUA:


ooo
ale mam problem- nie posiadam alcohola no a wiem ze jest platny a dla jednej zabezpieczonej gry nie mam zamiaru kupowac :/
moze jakis inny program ?
alphagon
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 46
Dołączenie: 08 Cze 2008, 08:45

Postprzez nawrok888 » 23 Cze 2008, 15:52

PostUA:


DVD Decrypter powinien dać sobie z tym radę

pzdr
Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 754
Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Postprzez alphagon » 23 Cze 2008, 18:25

PostUA:


hmm ale tu chodzi o grę a nie o filmy, w opisie programu jak byk stoi ' do filmów' chyba ze mam czytac między wierszami :)
więc to chyba nie to...
ma ktos na to jakis pomysl ?
alphagon
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 46
Dołączenie: 08 Cze 2008, 08:45

Postprzez nawrok888 » 24 Cze 2008, 12:20

PostUA:


DVD Decrypter nie jest tylko i wyłącznie do filmów....jest on do robienia obrazów płyt i pamiętam, że mi kopiował filmy z zabezpieczeniami.....

pzdr
Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 754
Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Postprzez adamsio » 25 Cze 2008, 09:54

PostUA:


Ściągnij Alcochol 120% i zerknij na PW :]
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB
GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB GDDR3 BULK Core:[email protected] Mem:[email protected]/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Awatar użytkownika
adamsio
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 654
Dołączenie: 31 Paź 2007, 21:59
Miejscowość: Gdańsk


Powróć do Nagrywanie CD/DVD

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]