TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Blokada strony microsoft.com

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Blokada strony microsoft.com

Postprzez Melix » 20 Lut 2013, 11:12

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:7.0) Gecko/20100101 Firefox/7.0

Witam Państwa.

Otóż założyłem tutaj konto by prosić Was o pomoc związaną z tym, że nie mogę wejść na taką stronę jak microsoft.com i tam gdzie znajdują się antywirusy, na resztę mogę. Czytałem dużo, że wklejam swoje np logi z OTL i tam skrypt jakiś wklejam, nie znam się na tym.

Nie wiedziałem również gdzie mogę to napisać, wiem,że było dużo takich tematów, lecz aktywować stary czyjś było by niewłaściwe.

Przejdźmy do rzeczy.

Nie mogę wejść na te strony. Jest taka strona: Nie odnaleziono serwera i żółty ostrzegawczy trójkąt.

Dorzucam logi z OTL

http://wklej.org/id/960547

PS: Jestem świeżo po formacie, nowym systemie. Jeżeli ta informacja była by konieczna dla kogoś.

Jestem teraz dostępny, będę odpisywał, jak nie, z rana napiszę.

Czekam na odpowiedzi i proszę o wyrozumiałość.

Wiem, że są takie tematy, były pełno i poradnik jest lecz kompletnie nie wiem jak to robić i jeżeli coś sam działam to pousuwam to co nie trzeba.
Melix
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 20 Lut 2013, 11:04

Re: Blokada strony microsoft.com

Postprzez Melix » 20 Lut 2013, 12:48

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:7.0) Gecko/20100101 Firefox/7.0

Problem został rozwiązany. Można zamknąć.
Melix
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 20 Lut 2013, 11:04

Postprzez mateo8898 » 20 Lut 2013, 15:01

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64) AppleWebKit/537.17 (KHTML, like Gecko) Chrome/24.2.0.0 Safari/537.17

Nie wiem w jaki sposób go rozwiązałeś, ale tu jest infekcja.
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Postprzez Pangia » 20 Lut 2013, 20:58

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3

Pewnie formatem - lekiem na całe internetowe zło
Pangia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 27 Wrz 2009, 11:16
Pochwały: 10

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]