Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
07 Sty 2014, 03:54
Jak w tytule, po pasku ładowania miga na chwile bs, nie mogę go nawet odczytać, resetuje sam i od nowa. Tryb awaryjny to samo.
Próbowałem naprawiać w konsoli odzyskiwania z płyty i tu podobnie, czasem nawet przed jej załadowaniem a czasem parę sekund po, z tym że tutaj nie resetuje a jedynie czarny ekran.
Próba formata to samo, po chwili pracy - czarny ekran.
Zasilacz - faktycznie ledwo zipiący poszedł do wymiany. Nówka zamontowana, nowe okablowanie, problem nie znika.
Procesor nie przegrzewa, nie zasyfiony.
RAM, pokombinowałem ze slotami i kostkami i niezależnie od konfiguracji problem nie znika.
Z inną kartą graficzną też próbowałem. Ogólnie ładnie odkurzony i wszystko podłączone na swoim miejscu.
Teraz obstawiam dwie możliwości: płyta główna sama w sobie lub wbudowana w nią karta sieciowa czy dźwiękowa
albo twardziel.
Co z tym fantem zrobić?
07 Sty 2014, 13:07
Przed rozpoczęciem uruchomienia systemu wciskaj klawisz F8, następnie z listy wybierz Wyłącz automatyczne uruchamianie ponowne komputera po awarii, wtedy nie powinno być restartu, tylko ekran z błędem. Spisz jego kod.
07 Sty 2014, 15:29
Kod
Stop: 0x00000024 (0x00190203, 0x8AF627C8, 0xC000102, 0x00000000)
07 Sty 2014, 15:38
To może być problem z dyskiem. Podaj odczyt SMART z MHDD
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... /MHDD.html
07 Sty 2014, 16:14
Może zabrzmi to głupio ale jak uruchomić MHDD?
Wypaliłem plik, który podałeś w formacie ISO i po ustawieniu bootowania z CD i tak odsyła mnie do menu wyboru systemu.
Gdzieś tylko na szybko doczytałem że MHDD działa tylko pod dyski Master, u mnie na Masterze jest akurat cd-dvd rom a na Slave dysk twardy.
07 Sty 2014, 20:48
A w jaki sposób nagrałeś ten obraz?? Utworzyłeś dysk z danymi i wrzuciłeś ten plik, czy użyłeś opcji wypalenia obrazu na płycie??