TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

BlueSoleil; nie mogę udostępnić połączenia internetowego

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

BlueSoleil; nie mogę udostępnić połączenia internetowego

Postprzez michal13225 » 15 Lip 2011, 09:51

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0.1) Gecko/20100101 Firefox/4.0.1

Witam. Mój problem polega na tym, że nie mogę udostępnić połączenia internetowego przez Bluetooth, Zainstalowałem na Windows 7, BlueSoleil w wersji 2.6 który posiadał w zakładce Sieć osobista, opcje związaną z udostępnianiem karty sieciowej z połączeniem internetowym lecz co chwile OS wywoływał BSOD'y i była to wina BlueSoleil a raczej jego sterowników. Na płytce z adapterem Bluetooth (Pentagram Fang Compact P 3010) została dołączona wersja BlueSoleil 2.7 VoIP (Pełna wersja), lecz nie ma opcji w zakładce Sieć osobista, związanej z udostępnianiem połączenia internetowego. Czy ktoś może zna sposób na działanie ICS w BlueSoleil na systemie Windows 7 w wersji 64-bitowej.

Dziękuję i pozdrawiam.
michal13225
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 15 Lip 2011, 09:46

Re: Problem z BlueSoleil

Postprzez kominekl » 15 Lip 2011, 12:20

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0

Oto link do wersji, która została "spatchowana" nieoficjalnie (czyli nie można mieć jej pewności). Jednakże w 100% działa. W poniższym cytacie opis instalacji programu (niestety po angielsku), a poniżej link do pliku. Przed rozpoczęciem instalacji pobranego programu należy odinstalować bieżącą wersję programu z komputera za pomocą Revo Uninstaller`a w trybie zaawansowanym -> https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/narzedzia-systemowe/revo-uninstaller/.

Kod: Zaznacz wszystko
Install Notes:

1. Unpack and install the software
2. Copy patch.exe into the installation dir
3. Apply patch & restart

Computer>(C:)>Program Files(X86)>IVT Corporation>BlueSoleil

If you don't want to restart:

1. Run task manager
2. End process BtTray.exe & BlueSoleilCS.exe
3. Then apply patch

Additional Info:

1. To keep your pc clean files " patch.exe & setup.dl_ " from install dir can be deleted.

2. To remove "Bluetooth Places" icon from desktop [in Vista] delete folder:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurr entVersionexplorerDesktopNameSpace{32B4C379-4AC0-45F2-939C-D4E7ADA56DC5}

This isn't the newest version of BlueSoleil,but it works 100%
Visit http://www.bluesoleil.com/ for the most recent info.
This version works flawlessly with XP/Vista X86/X64.
Enjoy :) .

BlueSoleil v6.0.227.0 IVT X64 + patch naprawiający ICS w WIN764 -> [strona nie jest już dostępna]

co chwile OS wywoływał BSOD'y

Czy BSOD`y nadal występują?
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Re: BlueSoleil; nie mogę udostępnić połączenia internetowego

Postprzez michal13225 » 15 Lip 2011, 13:54

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0.1) Gecko/20100101 Firefox/4.0.1

BSOD'y występują gdy w systemie są sterowniki lub sam BlueSoleil, ale to była stara wersja programu. Były to Błędy o kodzie C2 czyli Bad_Pool_Caller, pozbyłem się ich robiąc reinstalacje systemu
Ale ten BlueSoleil co podałeś, przetestuje na Wirtualnej Maszynie by mieć pewność, że nie występują problemy.

Ta wersja BlueSoleil z linku to wersja 6.4.249.0 a nie 6.0.227.0 ale już znalazłem w internecie tą wersję programu.

Niestety nadal nie ma opcji udostępnienia połączenia internetowego w opcjach Sieci osobistej.

Już się w to nie bawie, za dużo zachodu z tym śmiesznym urządzeniem, gdyby działały sterowniki WIDCOMM to by nie było tego problemu. Dzięki wielkie za chęci. Pozdrawiam. Temat do zamknięcia.
Ostatnio edytowany przez michal13225, 15 Lip 2011, 15:34, edytowano w sumie 1 raz
michal13225
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 15 Lip 2011, 09:46

Re: BlueSoleil; nie mogę udostępnić połączenia internetowego

Postprzez kominekl » 15 Lip 2011, 15:31

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0

Instalowałeś tego patch`a do BS?
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]