Witam.
Przez tydzień czasu byłem użytkownikiem windows vista business,chciałem sprawdzić jak funkcjonuje ten system etc ( lubię coś testować ). Przed vistą miałem inne systemy jak Ubuntu etc.
Przed zainstalowaniem visty miałem Xp Home Edition zainstalowaną na partycji C:// , zrobiłem formata i zainstalowałem na C:// viste, na viście nie miałem dostępu do wszystkich partycji ( D,F,E ).Gdy przeinstalowałem system i zainstalowałem XP Professional to teraz niemam dostępu do odtwarzania,kopiowania plikó które są na partycji D,F.. partycja E znikneła 50 gb wsiąkło ( pamiętam ze przy instalacji xp professional formatowałem partycję E ( jak zawsze takim samym sposobem ) .Nie wiem co mam zrobić by przywrócić by można było odtwarzać ,kopiować pliki z innych partycji. Bo nawet na Partycji D i F nie mogę zadnych programów,gier instalować bo wyskakuje błąd ze brak dostępu do dysku
Reasumując to jeśli klikną właściwości na jakiś folder w partycji D czy F to plik zaznaczony jest tylko do odczytu,odznaczam lecz dalej się zaznacza i lipa.
Może któryś z expertów pomoże ? dziękuje i pozdrawiam
JaCo