TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Brak dostępu do plików Windows XP

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Brak dostępu do plików Windows XP

Postprzez jaco1992 » 27 Paź 2008, 01:00

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0

Witam.
Przez tydzień czasu byłem użytkownikiem windows vista business,chciałem sprawdzić jak funkcjonuje ten system etc ( lubię coś testować ). Przed vistą miałem inne systemy jak Ubuntu etc.
Przed zainstalowaniem visty miałem Xp Home Edition zainstalowaną na partycji C:// , zrobiłem formata i zainstalowałem na C:// viste, na viście nie miałem dostępu do wszystkich partycji ( D,F,E ).Gdy przeinstalowałem system i zainstalowałem XP Professional to teraz niemam dostępu do odtwarzania,kopiowania plikó które są na partycji D,F.. partycja E znikneła :/ 50 gb wsiąkło ( pamiętam ze przy instalacji xp professional formatowałem partycję E ( jak zawsze takim samym sposobem ) .Nie wiem co mam zrobić by przywrócić by można było odtwarzać ,kopiować pliki z innych partycji. Bo nawet na Partycji D i F nie mogę zadnych programów,gier instalować bo wyskakuje błąd ze brak dostępu do dysku :|

Reasumując to jeśli klikną właściwości na jakiś folder w partycji D czy F to plik zaznaczony jest tylko do odczytu,odznaczam lecz dalej się zaznacza :/ i lipa.

Może któryś z expertów pomoże ? dziękuje i pozdrawiam
JaCo
jaco1992
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Paź 2008, 00:51

Re: Brak dostępu do plików :/

Postprzez Francuz » 27 Paź 2008, 14:27

PostUA: Opera/9.61 (X11; Linux i686; U; en) Presto/2.1.1

Pójdź do jakiegoś znajomego i podłącz u niego swój dysk i sprawdź czy występuje ten sam błąd.

Z tego co zrozumiałem na niewidocznej partycji E jest wolne 50GB.
Sciągnij sobie darmowy program Gparted LiveCD, wypal go i odpal.
Usuń, a następnie ponownie utwórz partycję E.
Jeśli pomoże: za pomocą tego programu skopiuj dane z innej partycji na E. Następnie sprawdź czy można operować danymi na partycji E.
Jeśli tak to sformatuj partycję tą z której skopiowałeś.
Jeśli masz więcej partycji postępuj analogicznie.
Jeśli zaś niemasz wystarczająco miejsca to wypal dane na płyty dvd.

Tylko to przychodzi mi do głowy.

pozdro F

Edit:
Pobierz z Instalki.PL
Awatar użytkownika
Francuz
Postujący
Postujący

Dołączenie: 22 Lip 2008, 22:50
Miejscowość: Wielkopolska
Pochwały: 2

Postprzez destyny » 27 Paź 2008, 18:34

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

Nie wiem czemu ale wydaje Mi się że Vista po zainstalowaniu obejeła wszystkie pliki "prawami autorskimi" i teraz nie możesz ani ich usunąć anie kopiować.

Pytanie tylko jak to rozwiązać bo ewidentnym winowajcą jest windows Vista.
A może jeszcze raz przeinstaluj XP ?
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez jaco1992 » 27 Paź 2008, 21:34

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

działa mi tylko dysk C :/ Z dysków Di F nie mogę nic kopiować,nagryuwać na dvd etc ;/ gdy nagrywam na dvd wyskakuje komunikat ze płyta zawiera dane etc , a kupiłem ją i odrazu chciałem nagrać ;/ Ju chciałem wrzucic ważne dane na dvd lecz nie da rady :/ spróbuje tego programu Gparted LiveCD Może zadziała ;)
Nie wiem ale instalacja xp chyba nic nie da :/

edit : Coś z nero 9 nie tak bo nie nagrywa płyt . wkłądam czystą i wyskakuje ze jest pełna i pyta sięco zrobić ijest anuluj lub wysuń :/ eh.. inny jakiś program do zarządzania partycji który odpala się na kompie jest moze ? bo przez instalke windowsa tez wiem jak robic ale robilem juz i cos nie idzie ;/
jaco1992
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez jaco1992 » 29 Paź 2008, 17:05

to pomoze ktoś jakoś ?
jaco1992
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]