TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Brak dzwieku po czyszczeniu kompa

Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.

Brak dzwieku po czyszczeniu kompa

Postprzez czarnulkaa00 » 31 Sty 2012, 20:09

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0)


Witam
Jestem tu nowa i nieznam sie kompletnie na kompach, bardzo prosze o pomoc poniewaz niedawno czyscilam kompa i chyba niechaco cos usunelam bo od tamtego czasu nie ma dzwieku w glosnikach ani przy grach ani przy sluchaniu muzy, skyp tez woole niedziala. Zaklopotana bardzo prosi o pomoc
Awatar użytkownika
czarnulkaa00
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 42
Dołączenie: 31 Sty 2012, 19:59
Miejscowość: Słupsk

Re: Brak dzwieku

Postprzez mateo8898 » 31 Sty 2012, 20:15

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:10.0) Gecko/20100101 Firefox/10.0


Podaj model płyty głównej, możesz się posłużyć tym poradnikiem -> weryfikacja-komponentow-komputera-monitoring-temperatur-t20828.html
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Brak dzwieku

Postprzez czarnulkaa00 » 31 Sty 2012, 20:41

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0)


MATI8898 a nie można inaczej spr tej płyty głównej, bo u mnie na klawiaturze nie ma tego całego Ctrl, żeby skopiować dane masakra

//Posty połączone

No nie moge skopiować całej zawartości naraz...:((( mam angielska klawiaturę

//Posty połączone

http://wklej.eu/index.php?id=ebd32bbbe9&view=nl
Ostatnio edytowany przez mateo8898, 31 Sty 2012, 21:38, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Łączenie postów, poprawa pisowni
Awatar użytkownika
czarnulkaa00
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 42
Dołączenie: 31 Sty 2012, 19:59
Miejscowość: Słupsk

Re: Brak dzwieku

Postprzez Palacio » 31 Sty 2012, 21:22

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.10.229 Version/11.61


Niepotrzebnie pokazujesz nam wszystko co znajduje się w programie. Chodziło tylko o podanie informacji o płycie głównej (Mainboard). Nie napisałaś jaki masz system operacyjny. Wejdź w Menadżer urządzeń i sprawdź czy występują w nim znaki zapytania.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: Brak dzwieku

Postprzez mateo8898 » 31 Sty 2012, 21:30

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:10.0) Gecko/20100101 Firefox/10.0


Niestety, program nie podał modelu płyty głównej. Odczytaj go tym -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... CPU-Z.html (zakładka Mainboard).
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Brak dzwieku

Postprzez czarnulkaa00 » 31 Sty 2012, 21:32

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0)


Przepraszam za nadmiar informacji, tak sa znaki zapytania w 1 pozycji ...inne urzadzenia i jest odnosnik ze znakiem zapytania plus wykrzyknik przy kontroler multimediow audio
Awatar użytkownika
czarnulkaa00
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 42
Dołączenie: 31 Sty 2012, 19:59
Miejscowość: Słupsk

Re: Brak dzwieku

Postprzez Palacio » 31 Sty 2012, 21:35

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.10.229 Version/11.61


Kliknij PPM na Kontroler multimediów audio i wybierz opcję Włącz. Podaj identyfikatory tych urządzeń -> click.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: Brak dzwieku

Postprzez czarnulkaa00 » 31 Sty 2012, 21:42

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0)


nVidia-nForce
Awatar użytkownika
czarnulkaa00
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 42
Dołączenie: 31 Sty 2012, 19:59
Miejscowość: Słupsk

Re: Brak dzwieku

Postprzez Palacio » 31 Sty 2012, 21:45

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.10.229 Version/11.61


czarnulkaa00 napisał(a):nVidia-nForce


Ani to identyfikator, ani pełna nazwa żadnego ze sprzętów.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: Brak dzwieku

Postprzez czarnulkaa00 » 31 Sty 2012, 21:46

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0)


nie mam opcji Wlacz tylko aktualizuj sterownik, wylacz, odinstaluj, skanuj w poszukiwaniu zmian sprzetu, wlasciwosci

no to ja juz niewiem, spisalam z okna model tak jak mi kazal mati
Awatar użytkownika
czarnulkaa00
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 42
Dołączenie: 31 Sty 2012, 19:59
Miejscowość: Słupsk

Re: Brak dzwieku

Postprzez mateo8898 » 31 Sty 2012, 21:49

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:10.0) Gecko/20100101 Firefox/10.0


Mi chodzi dokładnie o zakładkę Mainboard -> to co jest obok Model
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Brak dzwieku

Postprzez Palacio » 31 Sty 2012, 21:50

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.10.229 Version/11.61


Podaj identyfikatory z Menadżera urządzeń. Link do poradnika podałem tutaj. Nadal nie wiemy jaki to system operacyjny.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: Brak dzwieku

Postprzez czarnulkaa00 » 31 Sty 2012, 21:55

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0)


Windows XP

//Posty połączone

PCI\VEN_10D DEV_006A SUBSYS_10081695 REV_11\3 13C0B0c5 0 30
tam gdzie postawiłam spację pojawia się znaczek, ale niemam go na klawiaturze zapewne się domyślasz o co mi chodzi
Ostatnio edytowany przez mateo8898, 03 Lut 2012, 23:54, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Łączenie postów
Awatar użytkownika
czarnulkaa00
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 42
Dołączenie: 31 Sty 2012, 19:59
Miejscowość: Słupsk

Re: Brak dzwieku

Postprzez Palacio » 31 Sty 2012, 22:36

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.10.229 Version/11.61


Zainstaluj sterownik z tej strony.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: Brak dzwieku

Postprzez czarnulkaa00 » 31 Sty 2012, 22:56

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0)


pobralam a zainstalowac niemozna, niemam juz sil...:((( co jeszcze mozna zrobic?
Awatar użytkownika
czarnulkaa00
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 42
Dołączenie: 31 Sty 2012, 19:59
Miejscowość: Słupsk

Następna

Powróć do Sterowniki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]

cron