Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Re: Brak urządzeń audio. Brak dźwięku.

15 Mar 2010, 15:47

nic nie dawało to bo nie znajdował żadnych sterowników na płycie. W każdym razie zrobiłem tak: W menedżerze urządzeń przy PCI Device wziąłem "przywróć sterownik". Rzeczywiście przywrócił sterownik i już nie ma wykrzyknika przy PCI Device. Za to w kontrolerach dźwięku teraz pojawił się wykrzyknik przy: Audio Device on High Definition Audio Bus. Zaczyna szukać sterownika na płycie, znajduje go i zaczyna instalować Realteka ale pod koniec instalacji wyskakuje, że nie można zainstalować urządzenia Audio. jakiś współinstalator urządzenia jest nieprawidlowy. Ale przynajmniej coś się ruszyło... Co dalej??

15 Mar 2010, 16:11

Spróbuj to zrobić jeszcze raz, ale w trybie awaryjnym.

15 Mar 2010, 17:06

W trybie awaryjnym również nie chce się zainstalować. Natomiast pojawił się na chwilę wykrzyknik przy "Embedded System Control" A zniknął przy "Audio Device on High Definition Audio Bus" A teraz nie ma już przy niczym wykrzykników ale sterownik nie chce dalej się zainstalować.

15 Mar 2010, 17:44

nowy83 napisał(a):A teraz nie ma już przy niczym wykrzykników ale sterownik nie chce dalej się zainstalować.

Skoro nie ma wykrzykników to dźwięk powinien być już ok. Ściągnij i zainstaluj sterowniki z tej strony.

15 Mar 2010, 18:27

Próbowałem instalować z 10 razy. I na końcu instalacji zawsze wyskakuje że niestety instalacja sterownika się nie powiodła:( TRAGEDIA

15 Mar 2010, 18:30

Może spróbuj najpierw aktualizować chipset, a potem aktualizować audio.

15 Mar 2010, 22:32

Niestety i to nie pomogło. Realtek nie chce się zainstalować ani z oryginalnej płyty ze sterownikami do tego kompa ani z najnowszymi z netu. Chyba jedynym wyjściem będzie niestety format. Bo już nie wiem co można z tym zrobić...

15 Mar 2010, 22:43

Spróbuj jeszcze zrobić instalację nakładkową -> [strona nie jest już dostępna], bo ta infekcja, którą miałeś często lubi coś sknocić w systemie. Po wykonaniu nakładki zainstaluj sterowniki.

16 Mar 2010, 13:48

Niestety i instalacja nakładkowa nic nie dała. Sterowniki nadal nie chcą się zainstalować. I cały czas brakuje sterownika audio device on high definition audio bus ale nie ma przy nim wykrzyknika.

17 Mar 2010, 09:50

W każdym razie dzięki wielkie chłopaki za pomoc. Prawie się udało. Zrobię format w weekend może jeszcze coś się do tego czasu naprawi...
Wyślij odpowiedź