Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).
2.
Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
12 Mar 2010, 16:48
Nie mam dźwięku. nie ma w pasku zadań da dole ekranu głośniczka. Odinstalowałem sterownik dźwięku i zainstalowałem ponownie ale to nic nie dało. Cały czas jest: brak urządzeń audio. Wcześniej w menedżerze urządzeń były wykrzykniki przy Microsoft Kernel. Powyłączałem tam te urządzenia i teraz ich nie ma ale dźwięku również. Wcześniej miałem Rootkit.Gen którego już usunąłem z rejestru i po tym zaczęły się problemy z dźwiękiem. Jak to naprawić??
12 Mar 2010, 19:33
Sprawdź w Menadżerze urządzeń czy występują tam znaki zapytania przy sprzęcie. Jeśli tak to napisz przy czym one są. Aby wejść w Menadżer urządzeń wejdź w: Start

Uruchom

"devmgmt.msc".
13 Mar 2010, 17:56
Nie ma żadnych znaków zapytania niby wszystko jest ok ale jednak dźwięku nie ma.
14 Mar 2010, 14:38
Wejdź w Start

Programy

Akcesoria

Rozrywka

Regulacja głośności i sprawdź czy suwaki nie są wyciszone. Czy na tym komputerze są jakieś kodeki
14 Mar 2010, 16:49
wszystko jest ok jeżeli chodzi o kodeki. Nie da się zainstalować sterowników Realtek. Znaczy instalują się ale ich nie wykrywa komputer. I jest Brak Urządzeń Audio. A teraz mam jeszcze znak zapytania przy PCI Device. A na dole w pasku zadań w dalszym ciągu nie ma głośniczka do regulowania głośności. To wszytko stało się po tym jak skasowałem tego Rootkit.Gen. Na tym forum kolega powiedział mi jakie logi skasować. od tamtego momentu nie mam dźwięku. I Rootkit.gen również..
14 Mar 2010, 17:09
W takim razie brakuje sterowników. Podaj model swojej płyty głównej. Jeżeli da radę to podaj także nazwę karty dźwiękowej. Skorzystaj ze strony podanej poniżej.
viewtopic.php?f=36&t=20828
14 Mar 2010, 17:24
Płyta: Intel GM965.
Device Audio: 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller
14 Mar 2010, 18:11
To co podałeś to jest nazwa chipsetu twojej płyty głównej. Dla mojej pewności skopiuj całość okna "Motherboard" do tego tematu, wtedy będę miał pewność, że podaję ci odpowiednie sterowniki.
14 Mar 2010, 18:20
Product : N/A
Version : N/A
Serial Number : N/A
Unique ID : AFF7301D-DEF011DC-B7F3001B-38D3F532
SKU : Compal
Family : Compal
Start mode : Power Switch
14 Mar 2010, 18:23
ogólnie to mam mainboard: JFL92
14 Mar 2010, 18:26
General Information :
Manufacturer : -
Product : JFL92
Version : IFT00
Serial Number : N/A
Support MP : Yes, 2 CPU(s)
Version MPS : 1.4
Chassis Information :
Manufacturer : No Enclosure
Type : Notebook
Version : N/A
Serial Number : None
Asset : -
OEM Support SLIC :
SLIC : Yes
SLP OA : v2.0
On-Board Device Information :
Device : HD-Audio (Sound)
Embedded Controller : Yes
Slots Information :
Slot PCI-Express : In Use (32-bit) 5.0v, 3.3v
External Connectors :
Keyboard : Circular DIN-8 male
Mouse : Circular DIN-8 male
Internal Connectors :
J1A1 :
J1A1 :
System Configuration Options :
Option #1 : None
14 Mar 2010, 19:08
ja juz to wszytko instalowalem. Mam plyte ze sterownikami od tego kompa ale po zainstalowaniu sterownikow pokazuja sie w "dodaj/usun programy" ale w menedzerze urzadzen juz ich nie wykrywa. Tak samo w ustawieniach dzwieku jest "brak urzadzen audio" i tu jest problem. Ze 3 razy odinstalowywalem i instalowalem ponownie ale to nic nie daje. To jakis grubszy problem.
14 Mar 2010, 19:09
zalezy mi zeby nie formatowac kompa.
14 Mar 2010, 19:39
Spróbuj zaktualizować sterownik z poziomu Mendżera urządzeń.