TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Broblem z ikonkami

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Broblem z ikonkami

Postprzez Vixaven » 09 Gru 2007, 23:33

PostUA:

Witam wszystkich ! Mam pewien problem zwiazany z ikonkami. Gdy zapalam komputer i za nim pojawia sie normalne ikonki na pulpicie , to przez pewien czas ( wszystkie ) wygladaja jak koperty z zadartym prawym gornym rogiem ( a w srodku sa takie trzy male punkciki... ) - mysle ze wiecie o co chodzi , nieraz spotkaliscie sie z czyms takim. A wiec chodzilo by mi , czy da sie wogole cos z tym zrobic , nie mam pojecia co sie stalo , kiedys wygladaly calkiem normalnie a teraz nawet ikonka jednej partycji jest zamieniona na wlasnie cos takiego... Jesli ktos moglby mi pomoc w tej kwestii, to bede naprawde bardzo wdzieczny. Z gory wielkie dzieki !
Awatar użytkownika
Vixaven
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 09 Gru 2007, 23:16

Postprzez adamsio » 09 Gru 2007, 23:36

PostUA:

PPM->Właściwości->Skrót/Udostępnianie->Zmień Ikonę

I gotowe :D

Polecam Resinstalke systemu...
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB
GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB GDDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Awatar użytkownika
adamsio
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 31 Paź 2007, 21:59
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez Vixaven » 09 Gru 2007, 23:54

PostUA:

Dzieki za odpowiedz ale nie chodzi mi zeby kazda ikonka zmieniac bo po jakims czasie wszystkie ikonki sa takie jak powinny ale to jest nienormalne dlatego chcialem sie zapytac , czy mozna cos z tym zrobic a reinstalke systemu wlasnie co zrobilem.
Awatar użytkownika
Vixaven
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez LucaS » 10 Gru 2007, 00:25

PostUA:

1. daj logi z hijacka w dziale bezpieczenstwo
2. wyczysc cache ikon programem TuneUp

3. adamsio, reinstalke to ty sobie zrob jak taki hardkorowiec jestes, ale czego innego... :evil:
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez buzu » 10 Gru 2007, 00:55

PostUA:

Wpisz ew. skopiuj i wklej w Start>> uruchom>> %SystemDrive%\Documents and Settings\%username%\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji
usuń plik IconCache.db .Plik jest ukryty !Aby włączyć pokazywanie plików ukrytych w opcjach folderów >> widok zaznacz pokaż ukryte pliki i foldery >>zastosuj.

Start >> uruchom >>regedit
odnajdż klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Update
prawoklik na UpdateMode z menu wybierz modyfikuj dane binarne zmień 01 na 00. Lub Modyfikuj zmień dane wartości z 1 na 0.

Jak nie pomoże daj znać będziemy myśleć dalej :wink:

Następnym posunięciem będzie zwiększenie Cache przechowywanych ikon ale jak piszesz,że system jest świeży to poczekamy na logi jak pisał LucaS

ps.@adamsio N/C
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez Vixaven » 10 Gru 2007, 17:28

PostUA:

Dziekuje Wam za odpowiedzi ale nic z tego nie zrozumialem , jedynie tylko co zrozumialem ,to ze mam wyczysc cache ikon programem TuneUp. I tak wlasnie zrobilem ale niestety , nic mi to nie dalo - mimo wszystko dziekuje za szczere checi. Jesli ktos z Was moglby mi wytlumaczyc troche jasniej... co mam zrobic , to moze bym sobie poradzil. jestem troche laikiem jesli chodzi o kompa i niektorych slow nie za bardzo kumam. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Vixaven
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników