TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

brontok? logi z silent Runner

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

brontok? logi z silent Runner

Postprzez cinekkenic » 13 Kwi 2008, 14:40

PostUA:

Witam! prawdopodobnie zaraziłem sie brontokiem ,ponieważ pojawiły mi sie nowe wpisy w auto starcie Bron-spizaetus i Tok-cirrhatus.. mam wyłączone prawa do rejestru, oraz brak opcji folderów. Każda próba uruchomienia HijackThis kończy sie samorzutnym resetem komputera. Jedynie mogę podac logi z Silent Runners'a.. a o to one:"Silent Runners.vbs", revision 56, http://www.silentrunners.org/
Operating System: Windows XP SP2
Output limited to non-default values, except where indicated by "{++}"

Startup items buried in registry:
---------------------------------

HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\ {++}
"CTFMON.EXE" = "C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe" [MS]
"Tok-Cirrhatus" = ""C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\smss.exe"" [null data]

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\ {++}
"Ad Muncher" = ""C:\Program Files\Ad Muncher 4.71 Build 28140 1835\AdMunch.exe" /bt" [null data]
"Bron-Spizaetus" = ""C:\WINDOWS\ShellNew\sempalong.exe"" [null data]

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Approved\
"{42071714-76d4-11d1-8b24-00a0c9068ff3}" = "Rozszerzenie CPL kadrowania wyświetlania"
-> {HKLM...CLSID} = "Rozszerzenie CPL kadrowania wyświetlania"
\InProcServer32\(Default) = "deskpan.dll" [file not found]
"{88895560-9AA2-1069-930E-00AA0030EBC8}" = "Rozszerzenie ikony HyperTerminalu"
-> {HKLM...CLSID} = "HyperTerminal Icon Ext"
\InProcServer32\(Default) = "C:\WINDOWS\system32\hticons.dll" ["Hilgraeve, Inc."]
"{B41DB860-8EE4-11D2-9906-E49FADC173CA}" = "WinRAR shell extension"
-> {HKLM...CLSID} = "WinRAR"
\InProcServer32\(Default) = "C:\Program Files\WinRAR\rarext.dll" [null data]
"{1F77B17B-F531-44DB-ACA4-76ABB5010A28}" = "AIMP2: Shell Extention"
-> {HKLM...CLSID} = "AIMP2: Shell Extention"
\InProcServer32\(Default) = "C:\PROGRA~1\AIMP2\System\AIMP_S~1.DLL" ["AIMP DevTeam"]
"{00020D75-0000-0000-C000-000000000046}" = "Microsoft Office Outlook Desktop Icon Handler"
-> {HKLM...CLSID} = "Microsoft Office Outlook"
\InProcServer32\(Default) = "D:\programy\ZAINST~1\ofice\OFFICE11\MLSHEXT.DLL" [MS]
"{0006F045-0000-0000-C000-000000000046}" = "Microsoft Office Outlook Custom Icon Handler"
-> {HKLM...CLSID} = "Rozszerzenie ikon plików programu Outlook"
\InProcServer32\(Default) = "D:\programy\ZAINST~1\ofice\OFFICE11\OLKFSTUB.DLL" [MS]
"{42042206-2D85-11D3-8CFF-005004838597}" = "Microsoft Office HTML Icon Handler"
-> {HKLM...CLSID} = (no title provided)
\InProcServer32\(Default) = "D:\programy\zainstalowane\ofice\OFFICE11\msohev.dll" [MS]

HKLM\SOFTWA RE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\
<<!>> "Shell" = "Explorer.exe "C:\WINDOWS\eksplorasi.exe"" [MS]

HKLM\SOFTWARE\Classes\PROTOCOLS\Filter\
<<!>> text/xml\CLSID = "{807553E5-5146-11D5-A672-00B0D022E945}"
-> {HKLM...CLSID} = (no title provided)
\InProcServer32\(Default) = "C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE11\MSOXMLMF.DLL" [MS]

HKLM\SOFTWARE\Classes\*\shellex\ContextMenuHandlers\
AIMPClassic\(Default) = "{1F77B17B-F531-44DB-ACA4-76ABB5010A28}"
\InProcServer32\(Default) = "C:\PROGRA~1\AIMP2\System\AIMP_S~1.DLL" ["AIMP DevTeam"]
WinRAR\(Default) = "{B41DB860-8EE4-11D2-9906-E49FADC173CA}"

HKLM\SOFTWARE\Classes\Directory\shellex\ContextMenuHandlers\
AIMPClassic\(Default) = "{1F77B17B-F531-44DB-ACA4-76ABB5010A28}"

HKLM\SOFTWARE\Classes\Folder\shellex\ContextMenuHandlers\

Group Policies {GPedit.msc branch and setting}:
-----------------------------------------------

Note: detected settings may not have any effect.

HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\

"NoFolderOptions" = (REG_DWORD) dword:0x00000001
{User Configuration|Administrative Templates|Windows Components|Windows Explorer|
Removes the Folder Options menu item from the Tools menu}

HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\

"DisableCMD" = (REG_DWORD) dword:0x00000000
{unrecognized setting}

"disableregistrytools" = (REG_DWORD) dword:0x00000001
{User Configuration|Administrative Templates|System|
Prevent access to registry editing tools}

HKCU\Software\Policies\Microsoft\Windows\System\

"DisableCMD" = (REG_DWORD) dword:0x00000000
{User Configuration|Administrative Templates|System|
Disable the command prompt}

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\

"shutdownwithoutlogon" = (REG_DWORD) dword:0x00000001
{Computer Configuration|Windows Settings|Security Settings|Local Policies|Security Options|
Shutdown: Allow system to be shut down without having to log on}

"undockwithoutlogon" = (REG_DWORD) dword:0x00000001
{Computer Configuration|Windows Settings|Security Settings|Local Policies|Security Options|
Devices: Allow undock without having to log on}

Active Desktop and Wallpaper:
-----------------------------

Active Desktop may be disabled at this entry:
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ShellState

Displayed if Active Desktop enabled and wallpaper not set by Group Policy:
HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Desktop\General\
"Wallpaper" = "C:\WINDOWS\system32\config\systemprofile\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Wallpaper1.bmp"

Displayed if Active Desktop disabled and wallpaper not set by Group Policy:
HKCU\Control Panel\Desktop\
"Wallpaper" = "C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Wallpaper1.bmp"

Enabled Screen Saver:
---------------------

HKCU\Control Panel\Desktop\
"SCRNSAVE.EXE" = "C:\WINDOWS\System32\logon.scr" [MS]

Startup items in "Cinek" & "All Users" startup folders:
-------------------------------------------------------

C:\Documents and Settings\Cinek\Menu Start\Programy\Autostart
"Empty" -> PIF to: "  " [file not found]

Winsock2 Service Provider DLLs:
-------------------------------

Namespace Service Providers

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Winsock2\Parameters\NameSpace_Catalog5\Catalog_Entries\ {++}
000000000001\LibraryPath = "%SystemRoot%\System32\mswsock.dll" [MS]
000000000002\LibraryPath = "%SystemRoot%\System32\winrnr.dll" [MS]
000000000003\LibraryPath = "%SystemRoot%\System32\mswsock.dll" [MS]

Transport Service Providers

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Winsock2\Parameters\Protocol_Catalog9\Catalog_Entries\ {++}
0000000000##\PackedCatalogItem (contains) DLL [Company Name], (at) ## range:
%SystemRoot%\system32\mswsock.dll [MS], 01 - 03, 06 - 11
%SystemRoot%\system32\rsvpsp.dll [MS], 04 - 05

Toolbars, Explorer Bars, Extensions:
------------------------------------

Explorer Bars

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Explorer Bars\

HKLM\SOFTWARE\Classes\CLSID\{FF059E31-CC5A-4E2E-BF3B-96E929D65503}\(Default) = "&Badanie"
Implemented Categories\{00021493-0000-0000-C000-000000000046}\ [vertical bar]
InProcServer32\(Default) = "D:\programy\ZAINST~1\ofice\OFFICE11\REFIEBAR.DLL" [MS]

Extensions (Tools menu items, main toolbar menu buttons)

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Extensions\
{92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263}\
"ButtonText" = "Badanie"

{FB5F1910-F110-11D2-BB9E-00C04F795683}\
"ButtonText" = "Messenger"
"MenuText" = "Windows Messenger"
"Exec" = "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" [MS]

HOSTS file
----------

C:\WINDOWS\System32\drivers\etc\HOSTS

maps: 108 domain names to IP addresses,
76 of the IP addresses are *not* localhost!

Print Monitors:
---------------

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Monitors\
Microsoft Document Imaging Writer Monitor\Driver = "mdimon.dll" [MS]

pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez cinekkenic, 13 Kwi 2008, 14:43, edytowano w sumie 1 raz
cinekkenic
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 13 Kwi 2008, 14:28

Postprzez huber2t » 13 Kwi 2008, 14:42

PostUA:

Ja w logu nie widze nic podejrzanego
Podaj log z Combofix i Hijackthis
Kolejność jak podałem
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Postprzez cinekkenic » 13 Kwi 2008, 14:45

PostUA:

huber2t . jak już napisałem , nie mogę włączyć Hijackthis . Zaraz spróbuję combofix

EDIT: po włączeniu Combofix , również następuje reset ...
cinekkenic
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez huber2t » 13 Kwi 2008, 14:52

PostUA:

Alternatywna wersja: hijackthis.com (Rozszerzenie *.COM na okoliczność wirusów blokujących uruchamianie *.EXE)

Przeskanuj komputer tym http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html daj log na forum

Przeczyść komputer Ccleanerem
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez cinekkenic » 13 Kwi 2008, 15:10

PostUA:

Przy próbie ściągnięcia programu z linku ,reset kompa.
ściągnąłem go na drugim komputerze na pendrive i przeniosłem do siebie, niestety przy próbie uruchomienia programu w trybie normalnym i awaryjnym ,również zakończyła sie resetem:/ już mi ręce opadają.. czyżby czekał mnie format?
cinekkenic
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez huber2t » 13 Kwi 2008, 15:12

PostUA:

Wykonaj moją poprzednia wskazówkę - przeskanuj komputer i zoptymalizuj

Podaj swoje podzespoły + marka i moc zasilacza
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez cinekkenic » 13 Kwi 2008, 15:25

PostUA:

Ccleanerem przeczyściłem . kasperski sie aktualizuje .
Parametry komputera:
Procesor intel celeron 749MHz
Ram 256mb
Moc zasilacza nie jest mi znana , rozkręciłem komputer ,nic nie napisane na nim. ale domyślam się ze dużo Watów nie ma, ponieważ to stary sprzęt.

Wykluczam że te resety są związane z nie stabilnością pod zespołów komputera ... wcześniej też sie nabawiłem tego wirusa(domyślam się że od pewnej nie świadomej rozsyłania wirusów osoby przez maila) , po formacie wszystko wróciło do normy.Po tym zarażeniu nie chciał bym znów robić przeinstalki systemu.
cinekkenic
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez huber2t » 13 Kwi 2008, 15:45

PostUA:

No nic poczekamy na wynik skanowania kaspersky-ego
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez cinekkenic » 13 Kwi 2008, 18:16

PostUA:

po dłuuuuuuuuuuuuuugim skanowaniu kasperskyego mam o to taki wynik:

-------------------------------------------------------------------------------
KASPERSKY ONLINE SCANNER REPORT
2008-04-13 18:13
System operacyjny: Microsoft Windows XP Professional, Dodatek Service Pack 2 (Build 2600)
Kaspersky Online Scanner wersja: 5.0.98.0
Ostatnia aktualizacja Kaspersky Anti-Virus13/04/2008
Liczba wpisów w bazie danych Kaspersky Anti-Virus701682
-------------------------------------------------------------------------------

Ustawienia skanowania:
Skanowanie przy użyciu następujących baz danych: rozszerzone
Skanuj archiwa: tak
Skanuj pocztowe bazy danych: tak

Obszar skanowania - Mój komputer:
A:\
C:\
D:\
E:\
F:\

Statystyki skanowania:
Liczba skanowanych obiektów: 23070
Liczba wykrytych wirusów: 2
Liczba zainfekowanych obiektów: 27
Liczba podejrzanych obiektów: 0
Czas trwania skanowania: 01:45:50

Nazwa zainfekowanego obiektu / Nazwa wirusa / Ostatnie działanie
C:\Documents and Settings\Administrator\Menu Start\Programy\Autostart\Empty.pif Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\Administrator\Szablony\Brengkolang.com Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\csrss.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\inetinfo.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\lsass.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\services.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\smss.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\winlogon.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Microsoft\Network\Downloader\qmgr0.dat Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Microsoft\Network\Downloader\qmgr1.dat Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Cookies\index.dat Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Menu Start\Programy\Autostart\Empty.pif Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Moje dokumenty\Moja muzyka\Moja muzyka.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Moje dokumenty\Moje dokumenty.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Moje dokumenty\Moje obrazy\Moje obrazy.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\NTUSER.DAT Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\NTUSER.DAT.LOG Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Szablony\Brengkolang.com Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\csrss.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\inetinfo.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\lsass.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\UsrClass.dat Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\UsrClass.dat.LOG Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\services.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\smss.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\winlogon.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Historia\History.IE5\index.dat Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Historia\History.IE5\MSHist012008041320080414\index.dat Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Temp\~DF123D.tmp Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Temp\~DF2283.tmp Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Temp\~DFC14F.tmp Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\index.dat Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\LocalService\Cookies\index.dat Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\LocalService\NTUSER.DAT Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\LocalService\ntuser.dat.LOG Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\LocalService\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\UsrClass.dat Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\LocalService\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\UsrClass.dat.LOG Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\LocalService\Ustawienia lokalne\Historia\History.IE5\index.dat Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\LocalService\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\index.dat Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\NetworkService\NTUSER.DAT Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\NetworkService\ntuser.dat.LOG Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\NetworkService\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\UsrClass.dat Object is locked pominięty
C:\Documents and Settings\NetworkService\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\UsrClass.dat.LOG Object is locked pominięty
C:\System Volume Information\MountPointManagerRemoteDatabase Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\Debug\PASSWD.LOG Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\eksplorasi.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\WINDOWS\SchedLgU.Txt Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\SHELLNEW\sempalong.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\EventCache\{21BEB9DE-0BF0-421D-9ABF-8DD40C2B5E5F}.bin Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\ReportingEvents.log Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\Administrator's Setting.scr Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\WINDOWS\system32\CatRoot2\edb.log Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\CatRoot2\tmp.edb Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\Cinek's Setting.scr Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
C:\WINDOWS\system32\config\AppEvent.Evt Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\config\default Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\config\default.LOG Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\config\SAM Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\config\SAM.LOG Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\config\SecEvent.Evt Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\config\SECURITY Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\config\SECURITY.LOG Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\config\software Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\config\software.LOG Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\config\SysEvent.Evt Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\config\system Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\config\system.LOG Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\h323log.txt Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\wbem\Repository\FS\INDEX.BTR Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\wbem\Repository\FS\INDEX.MAP Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\wbem\Repository\FS\MAPPING.VER Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\wbem\Repository\FS\MAPPING1.MAP Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\wbem\Repository\FS\MAPPING2.MAP Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\wbem\Repository\FS\OBJECTS.DATA Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\system32\wbem\Repository\FS\OBJECTS.MAP Object is locked pominięty
C:\WINDOWS\WindowsUpdate.log Object is locked pominięty
D:\FOUND.001\FILE0000.CHK/Setup.exe Zainfekowanych: P2P-Worm.Win32.VB.dw pominięty
D:\FOUND.001\FILE0000.CHK ZIP: zainfekowany - 1 pominięty
E:\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty
E:\Data CINEK.exe Zainfekowanych: Email-Worm.Win32.Brontok.q pominięty

Proces skanowania został zakończony.
cinekkenic
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez huber2t » 13 Kwi 2008, 18:24

PostUA:

Usuwasz te pliki:
C:\Documents and Settings\Cinek\Menu Start\Programy\Autostart\Empty.pif
C:\Documents and Settings\Administrator\Szablony\Brengkolang.com
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\csrss.exe
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\inetinfo.exe
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\lsass.exe
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\services.exe
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\smss.exe
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\winlogon.exe
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\csrss.exe
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\inetinfo.exe
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\lsass.exe
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\services.exe
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\smss.exe
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\winlogon.exe
C:\WINDOWS\eksplorasi.exe
WINDOWS\SHELLNEW\sempalong.exe
C:\WINDOWS\system32\Cinek's Setting.scr
D:\FOUND.001\FILE0000.CHK/Setup.exe
D:\FOUND.001\FILE0000.CHK
E:\Data CINEK.exe

Usuń folder:

D:\FOUND.001
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez cinekkenic » 13 Kwi 2008, 18:33

PostUA:

huber2t napisał(a):Usuwasz te pliki:
C:\Documents and Settings\Administrator\Szablony\Brengkolang.com
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\csrss.exe
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\inetinfo.exe
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\lsass.exe
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\services.exe
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\smss.exe
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\winlogon.exe
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\csrss.exe
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\inetinfo.exe
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\lsass.exe
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\services.exe
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\smss.exe
C:\Documents and Settings\Cinek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\winlogon.exe
C:\WINDOWS\eksplorasi.exe
WINDOWS\SHELLNEW\sempalong.exe
C:\WINDOWS\system32\Cinek's Setting.scr
D:\FOUND.001\FILE0000.CHK/Setup.exe
D:\FOUND.001\FILE0000.CHK