TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

budowa sieci- jakie podzespoły dokupic?

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

budowa sieci- jakie podzespoły dokupic?

Postprzez goldbayer » 20 Sie 2008, 03:07

PostUA:

Witam
Chcę połaczyć 3 budynki w jedna siec- pierwszy , ten z dostępem do neostrady jest oddalony od 2 pozostałych o 150 metrów (te dwa stoją od siebie o 15 metrów) i mam w zwiazku ztym pytanie jek to zbudowac.
Posiadam juz zakupiony wcześniej Pentagram Cerberus ADSL2 Wi-Fi 802.11g Plus i teraz zastanawiam sie jak połaczyc ten AP z pozostałymi komputerami? Zakupic drugi ruter i połączyc je kablem czy za pomocą jakichś anten.
Bardzo proszę o pomoc co ewentualnie zakupic by w miare to wszystko śmigało.
goldbayer
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 20 Sie 2008, 02:53

Postprzez 1jaa » 20 Sie 2008, 08:35

PostUA:

Zrób szkic w paincie i tu wstaw.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Re: budowa sieci- jakie podzespoły dokupic?

Postprzez goldbayer » 23 Sie 2008, 00:46

PostUA:

zaplanowałem ze zrobie sieć oparta na 2 ruterach. Jeden z modemem adsl bedzie pełnił role bramy do netu i podłacze do niego jednego kompa, natomiast za pomosa wifi połącze oba rutery ze soba i z tego drugiego rutera zrealizuje połaczenia na pozostałe 2 komputery. Czy taka konfiguracja moze byc czy mam moze cos zmienić.
Bardzo prosze o porade
goldbayer
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 20 Sie 2008, 02:53

Re:

Postprzez huber2t » 23 Sie 2008, 06:16

PostUA:

1jaa napisał(a):Zrób szkic w paincie i tu wstaw.

Lepiej abyś to wykonał, dużo ułatwi pracę
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]