TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Ceneo

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Ceneo

Postprzez Izirix » 04 Cze 2007, 11:43

PostUA:

Ostatnio założyłem własną stronkę! Chciałem zamieścić na niej reklamy, ale jedyną pewną jest ceneo.pl! bo tylko tam dostaje się 10 gr za kliknięcie. Przeczytałem regulamin i teraz moje pytania:

"b. Partner niebędący zarejestrowanym podatnikiem VAT czynnym wystawi Ceneo rachunek i prześle go na adres Ceneo."
Jak wystawić rachunek?

" b. Uczestnik niebędący przedsiębiorcą w rozumieniu przepisów ustawy o swobodzie działalności gospodarczej dołącza:

i. oświadczenie, że nie jest przedsiębiorcą w rozumieniu przepisów ustawy o swobodzie działalności gospodarczej,
(...)
iii. oświadczenie, że Uczestnik nie jest zarejestrowanym podatnikiem VAT czynnym - w przypadku Uczestników zwolnionych z VAT; "
Trzeba im tylko oświadczyć, że się nie jest czy dołączyć jakieś dokumenty, albo coś?
Izirix
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 30 Lip 2006, 21:05

Postprzez Mirahz » 05 Cze 2007, 16:09

PostUA:

Szukasz wzoru rachunku za usluge i wysylasz zamiast faktury VAT (oczywiscie odpowiednio wypelniony). Bez wiekszej zabawy. Chyba, ze masz kogos w rodzinie, kto prowadzi dzialalnosc gospodarcza..., to dowiesz sie wiecej :]
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Postprzez kamuflasz » 05 Cze 2007, 18:42

PostUA:

Mirahz napisał(a):Szukasz wzoru rachunku za usluge i wysylasz zamiast faktury VAT (oczywiscie odpowiednio wypelniony). Bez wiekszej zabawy. Chyba, ze masz kogos w rodzinie, kto prowadzi dzialalnosc gospodarcza..., to dowiesz sie wiecej :]

Ale żeby wystawić rachunek musi prowadzić własną działalność gospodarczą nie objętą przymusem wpłaty VAT-u. Naprzykład Organizację Pożytku Publicznego, Stowarzyszenie czy Związek.
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez Mirahz » 05 Cze 2007, 18:55

PostUA:

Wystawia rachunek jako osoba fizyczna.
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Postprzez Izirix » 05 Cze 2007, 22:46

PostUA:

Napisałem do osoby, która jest administratorem tej stronki i dowiedziałem się, że to oni przesyłają wzór tego rachunku, który następnie należy im wysłać! Mirahz +
Izirix
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 30 Lip 2006, 21:05

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]