TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Chrome recaptcha - brak błedów, brak virusów

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Chrome recaptcha - brak błedów, brak virusów

Postprzez Yoo! » 18 Lis 2018, 11:38

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/64.0.3282.167 Safari/537.36


Witam, koledzy od jakiegoś czasu mam problem z Chrome, w zasadzie nie tylko, ale po kolei.
W Chrome gdy tylko wejdę na jakąś stronę przeglądarka prosi mnie o zaznaczenie opcji, że nie jestem bootem. Nie było by problemu gdyby nie fakt, że gdy chce to uczynić otwiera mi się nowe okno w którym nie mogę nic zrobić. Zamykam klikam ponownie i tak w kółko. Nie mogę przeglądać żadnych stron na Chrome, a pozostałe przeglądarki czyli Opera mi strasznie muli.
Komputer od jakiegoś czasu chodzi strasznie wolno i się wiesza.
Usunąłem z dysku zbędne programy, użyłem programów typu CCleaner, przeskanowałem komputer AVG, który nic nie wykrył. Komputer ogólnie czyściutki z zbędnego syfu.
Na chwilę obecną korzystam z Chrome w trybie incognito, ale szału z prędkością nie ma.

Proszę o zerknięcie na logi, może ktoś coś wychwyci.

FRST
http://www.wklejto.pl/660901
http://www.wklejto.pl/660902
http://www.wklejto.pl/660903
Gmer
http://www.wklejto.pl/660906


Tak wygląda każda strona, która się otworzy:
Image

A niektóre strony tak:
Image
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1096
Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Re: Chrome recaptcha - brak błedów, brak virusów

Postprzez Illidan » 18 Lis 2018, 22:26

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.102 Safari/537.36


Otwórz notatnik i wklej do niego:
Kod: Zaznacz wszystko
HKLMSOFTWAREPoliciesMicrosoftWindows Defender: Ograniczenia <==== UWAGA
ShellIconOverlayIdentifiers: [00avg] -> {472083B0-C522-11CF-8763-00608CC02F24} =>  -> Brak pliku
ContextMenuHandlers1-x32: [cm_64bit] -> {69E19770-EA24-49e2-B997-405EDBEF4C05} =>  -> Brak pliku
ContextMenuHandlers2: [cm_64bit] -> {69E19770-EA24-49e2-B997-405EDBEF4C05} =>  -> Brak pliku
ContextMenuHandlers4-x32: [cm_64bit] -> {69E19770-EA24-49e2-B997-405EDBEF4C05} =>  -> Brak pliku
Task: {631C9154-883F-46E5-9247-F47E03534DDC} - System32TasksOdkurzacz => C:Program Files (x86)Odkurzaczodkurzacz.exe [2017-01-18] (FranmoSoftware) <==== UWAGA
EmptyTemp:

Zapisz notatnik pod nazwa "Fixlist" w tej samej lokalizacji gdzie jest "FRST". Uruchom "FRST" i kliknij w nim opcje "Napraw". Po naprawie i restarcie komputera otrzymasz plik" Fixlog", pokaż jego zawartośc na forum. Pobierz potem programic "AdwCleaner" i przeskanuj nim system, usuń co znajdzie i pokaż raport z czyszczenia.


Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
Illidan
Postujący
Postujący
 
Posty: 238
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 9

Re: Chrome recaptcha - brak błedów, brak virusów

Postprzez Yoo! » 18 Lis 2018, 22:57

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/64.0.3282.167 Safari/537.36


Zrobione. Dodatkowo defragmentowałem dysk.

FRST
http://www.wklejto.pl/661107


ADW
http://www.wklejto.pl/661109
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1096
Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Re: Chrome recaptcha - brak błedów, brak virusów

Postprzez Illidan » 19 Lis 2018, 02:18

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2) AppleWebKit/537.22 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.77 Safari/537.22 anonymized by Abelssoft 1614928778


Dobrze, pobierz jeszcze "Malwaresbytes" i przeskanuj nim system, pokaż log ze skanowania i oceniaj czy jest poprawa.
https://pl.malwarebytes.com/


Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
Illidan
Postujący
Postujący
 
Posty: 238
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 9

Re: Chrome recaptcha - brak błedów, brak virusów

Postprzez Yoo! » 19 Lis 2018, 18:08

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/64.0.3282.167 Safari/537.36


Widać poprawę, a Chrome nie wyświetla już zbędnych powiadomień.
Poniżej log

http://www.wklejto.pl/661514
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1096
Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Re: Chrome recaptcha - brak błedów, brak virusów

Postprzez Illidan » 19 Lis 2018, 19:58

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 7.0; SLA-L22) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.80 Mobile Safari/537.36


Ok. W MBAM zostały jeszcze dwa klucze rejestru, usuń je i jak wszytko dobrze już to usuń i FRST, jego kwarantannę :
C:\\FRST
Uruchom też AdwCleaner, opcja w nim Odinstaluj, usuniesz program wraz z jego kwarantanną.
Malwaresbytes zalecam zostawić i co jakiś czas używać do przeskanowania systemu, po 14 dniach w wersji free jest on skanerem na życzenie.


Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
Illidan
Postujący
Postujący
 
Posty: 238
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 9

Re: Chrome recaptcha - brak błedów, brak virusów

Postprzez Yoo! » 19 Lis 2018, 20:57

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/64.0.3282.167 Safari/537.36


Dzięki kolego wszystko wróciło do normy.
Mam pytanie skąd Wy to wiecie co usunąć, a co zostawić, jaki wpis w rejestrze itp ?
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1096
Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Re: Chrome recaptcha - brak błedów, brak virusów

Postprzez Illidan » 20 Lis 2018, 00:16

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 7.0; SLA-L22) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.80 Mobile Safari/537.36


Analizujesz logi, na ich podstawie wyszukuje co nie pasuje do systemu i usuwam. Nie zawsze też wszystko wykryję sam, zdarza się że coś przeoczę, dlatego posiłkuję się też dodatkowymi narzędziami, jak programy które Ci zaleciłem. Jest też czasem tak że znajdę coś ,a nie jestem na 100% pewny czy jest poprawne, czy nie. Wtedy szukam informacji na dany temat w sieci.ie jestem też żadnym tam ekspertem, tylko zwykłym Userem komputera który ma trochę więcej doświadczenia i czasem ciut więcej wiedzy.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Illidan 10 Gru 2018, 13:12, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Illidan
Postujący
Postujący
 
Posty: 238
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 9

Re: Chrome recaptcha - brak błedów, brak virusów

Postprzez Yoo! » 20 Lis 2018, 07:31

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 6.0.1; D6603) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.80 Mobile Safari/537.36


Dzięki,pozdrawiam
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1096
Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Re: Chrome recaptcha - brak błedów, brak virusów

Postprzez Illidan » 10 Gru 2018, 13:14

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 5.0.1; 8070) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.110 Safari/537.36


Nie ma za co. Przepraszam też za literówki w moich tekstach, staram się je poprawiać przy okazji. Często pisze z urządzeń mobilnych i nie zawsze mogę poprawić błędy i nie zawsze je zauważę od razu.
Awatar użytkownika
Illidan
Postujący
Postujący
 
Posty: 238
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 9

Re: Chrome recaptcha - brak błedów, brak virusów

Postprzez Yoo! » 12 Gru 2018, 23:34

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 6.0.1; D6603) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/71.0.3578.83 Mobile Safari/537.36


Jeśli chodzi Ci o to,że naciskałeś obrazki bez skutku to miałem to samo.
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1096
Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL


Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]