TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Ciemnosc widze, ciemnosc ...

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Ciemnosc widze, ciemnosc ...

Postprzez Derolek » 16 Kwi 2008, 19:13

PostUA:

Witam !
Mam problem ktory przydazyl mi sie juz wczesniej ale nigdy nie trwal tak dlugo !
Otoz czasami kiedy komputer sie zawiesil (w sumie niemozliwe ma dopiero jakies 2 miesiace) klikam na obudowie restart. Wszystko pieknie jestem przygotowany na to ze nie wlaczy sie od razu czarny ekran przed pokazaniem sie nawet loga Windows reset. I tak dosc czesto ... Lecz dzisiaj komputer przeszedl samego siebie :razz: Restart po wczesniejszej zwiesze i jakiez moje zdziwienie gdy po drugim restarcie caly czas czarny ekran !
I tu pojawia sie moje pytanie. Czy spowodowac to moze np. zle wlozony ram ?
Ram : GoodRam 2x 1024 Mb DDR2 800MHz
Plyta glowna : Gigabyte MCP61
Prosze o szybka odpowiedz !

PS. Zapomnialem dodac ze zainstalowalem wczesniejszego dnia GTA : San Andreas ... Po formacie wczesniejszym tez go zainstalowalem i mi system zezarl ;/
Derolek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 16 Kwi 2008, 19:04

Postprzez murarz777 » 16 Kwi 2008, 19:32

PostUA:

Skoro piszesz że po zainstalowaniu GTA a wiadomo do GTA to syf sie ciagnie
mój sasiad miał podobny problem uruchomiłem tryb awaryjny zainstalowałem kasperskiego i wywaliło z 7 trojanów
jezeli majstrowałes cos przy kompie to możliwe że zasilacz nie wyrabia albo ram żle włączony :D
pozdro i powodzenia ^^
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Postprzez Derolek » 16 Kwi 2008, 19:41

PostUA:

Zaraz poprobuje z awaryjnym a co do ramu to tez sprobuje ...
Szlag mnie trafia jak mi sie cos pierniczy z kompem ktory powienien smigac ze az chalpa powinna trzasc sie ;/ A zasilacz mam niezlykle slaby bo zaledwie 230 V przy kompie :
Procem AMD X2 5200 +
GeForce 8600 GT 1024 DDR2
GoodRam 2x 1024 MB DDR2 800 MHz
Plyta glowna Gigabyte MCP61

PS Jezeli wloze w druga strone ram to sie nie spali ? Mialem juz u kumpla taki przypadek niestety i pociagnelo mnie to po kieszeni bo sie spalila plyta wtedy ;/
Derolek
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Derolek » 16 Kwi 2008, 19:54

PostUA:

WIELKA LIPA !
Wywalilo blad przy wlaczeniu trybu awaryjnego z obsluga sieci cos takiego
multi<0>disk<0>rdisk<0>partition<1>WINDOWS/system32/ i jakies pliki tych bledow jest chyba 5 i miedzy innymi cholerny hal.dll ! chyba juz tylko format uratuje ten komputer ;/
Derolek
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez murarz777 » 16 Kwi 2008, 20:46

PostUA:

http://www.kellys-korner-xp.com/xp_haldll_missing.htm
jak umiesz angielki ^^
musisz użyć konsoli do naprawy systemu albo pokombinowac z płyta Bootującą reinstall to nie zawsze ratunek można powalczyć
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Postprzez asto » 16 Kwi 2008, 20:51

PostUA:

Moze to jakis wirus. Mialem kiedys cos podobnego , kiedy sciaglem jakis program po restarcie komputera w ogole nie moglem dostac sie do windowsa. Naprawilem to tak ze weszlem w trybie awaryjnym, zainstalowalem avasta, i kliklem aby skanowal dysk przy nastepnym uruchomieniu systemu. Skanowalo ok. 10 min ale juz wtedy normalnie weszlo do systemu windows. Sprobuj moze tak, byc moze sie uda. Pozdrawiam :)
"Najciężej w życiu ma ten, kto usiłuje unikać trudności"
Awatar użytkownika
asto
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Kwi 2008, 11:38

Postprzez adamsio » 16 Kwi 2008, 21:53

PostUA:

Asto ale on nie może wejść do trybu awaryjnego!!!

CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM!!!!!
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB
GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB GDDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Awatar użytkownika
adamsio
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 31 Paź 2007, 21:59
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez Derolek » 17 Kwi 2008, 06:55

PostUA:

Wlasnie wlasnie ...
Juz sie poddalem zaczalem instalowac system Windows Speed XP PRO .
Dobry, szybki bez awaryjny systemik. Musze poczytac czy to GTA rzeczywiscie kombinuje z plikami systemowymi
POZDROWIENIA I DZIEKI ZA RADY !

Temat uznaje za zamkniety ...
Derolek
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez asto » 17 Kwi 2008, 10:01

PostUA:

adamsio napisał(a):Asto ale on nie może wejść do trybu awaryjnego!!!

CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM!!!!!

dobra. nie denerwuj sie czlowieku. Chcialem tylko pomoc...
"Najciężej w życiu ma ten, kto usiłuje unikać trudności"
Awatar użytkownika
asto
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Kwi 2008, 11:38

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]