19 Cze 2008, 14:23
no i jeszcze pozostaje sprawa dysku, w przeciwienstwie do tego wd co pislem ten dysk segate ktory mi poleciles ma zle opinnie, jest duzo egzemplarzy ktore glosno pracuja albo padaja po kilku godzinach pracy, jedyny dysk segaty 500gb 32mb z dobrymi opinniami uzytkownikow jaki znalazlem jest drozszy od tego ktorego mi poleciles o prawie 100 zlotych, wiec przy dysku to chyba jednak zostane
a w sumie to czemu jestes tak zle nastawiony do tych volcano
no i walsnie co do plyty pojawia sei watpliwosc z mojej strony, poleciles mi procka e8400, a czytajac opinnie na forach i w roznych sklepach u wszystkich uzytkownikow posiadajacych e8400 wystepuje taki blad ze ten asus nie rozpoznaje tego procesora i konieczne jest wgrywanie nowego biosu, a ja szczerze mowiac nie znam sie na tym wgrywaniu biosu i takich tam, wiec nie chce miec juz na starcie problemow z kompem
19 Cze 2008, 14:35
19 Cze 2008, 14:47
19 Cze 2008, 19:20
http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_obudow/Tagan/Zasilacz_do_obudowy_Tagan_BZ_PipeRock_Series_600W/pelny,id,51220/
co o nim powiecie?? jak myslisz MAC ? ten tagan bedzie dobrym wyborem?19 Cze 2008, 22:00
neoono napisał(a):co z tego ze modecom, nie wazne jaka firma zrobila ten zasilacz tylko w jakich firmach brala do niego czesci, jesli brala w tych samych co tagan to tez powiesz ze to gowno dlatego ze ma napisane modecom? a czemu od razu mowisz ze spale kompa, ten zasilacz muslialby byc naprawde jakims niewypalem zeby nie poradzic sobie z taka konfiguracja, a jezeli nei wiezysz w to co napisalem o tej plycie to sobie kliknij na ten lnk i przeczytaj sobie 7 i 9 opinnie od gory to sam zobaczysz
neoono napisał(a):no i walsnie co do plyty pojawia sei watpliwosc z mojej strony, poleciles mi procka e8400, a czytajac opinnie na forach i w roznych sklepach u wszystkich uzytkownikow posiadajacych e8400 wystepuje taki blad ze ten asus nie rozpoznaje tego procesora i konieczne jest wgrywanie nowego biosu, a ja szczerze mowiac nie znam sie na tym wgrywaniu biosu i takich tam, wiec nie chce miec juz na starcie problemow z kompem, a co do zasilacza to zastanawiam sie jeszcze nad taganem tg600 z odlaczanymi kablami i niebieskim wentylem i jeszcze ocz xstreme gammer 600w czy cos takiego, nei pamietam jak to dokladnie sie pisze n no i jeszcze pozostaje sprawa dysku, w przeciwienstwie do tego wd co pislem ten dysk segate ktory mi poleciles ma zle opinnie, jest duzo egzemplarzy ktore glosno pracuja albo padaja po kilku godzinach pracy, jedyny dysk segaty 500gb 32mb z dobrymi opinniami uzytkownikow jaki znalazlem jest drozszy od tego ktorego mi poleciles o prawie 100 zlotych, wiec przy dysku to chyba jednak zostane n a w sumie to czemu jestes tak zle nastawiony do tych volcano, przeczytaj sobie ta opinnie [strona nie jest już dostępna] i tu jeszcze dodam ze zaden z testowanych zasilaczy na tej stronie jeszcze nigdy nie mial takiej wysokiej oceny, nawet silverstone, tagan, badz corsair, mysle ze to bedzie wybor z ktorego bede zadowolony, testy nie klamia n tu jest test z benchmarku [strona nie jest już dostępna]
taka sama opinnia jest do zasilacza 750w i 650w na innych stronach
neoono napisał(a):o co powiecie o tym zasilaczu??
- Kod:
http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_obudow/Tagan/Zasilacz_do_obudowy_Tagan_BZ_PipeRock_Series_600W/pelny,id,51220/
slyszalem na jego temat same pochwaly wiec na tego jeste, sie w stanie zdecydowac tylko musialbym pare tanszych rzeczy kupic i by mi na niego starczylo n co o nim powiecie?? jak myslisz MAC ? ten tagan bedzie dobrym wyborem?
neoono napisał(a):
i jeszcze jest jedna rzecz ktora mnie trapi, to zdjecie plyty
[obrazek nie jest już dostępny]
a tutaj tego tagana ze wszystkimi kablami
http://i270.photobucket.com/albums/jj89 ... Supply.jpg
spojrzcie na zdjeciu plyty w prawy dolny rog, widac tam zlocze 4pin molex
a teraz popatrzcie rownierz na zdjecie tagana i tez spojrzcie w prawy dolny rog, tez widac zlacze 4pin molex
i tu sie pojawia pytanie, do czego moze slozyc to zlacze na plycie i w zasilaczu? czy trzeba podpinac te 4piny molex z zasilacza do plyty?
20 Cze 2008, 09:02
20 Cze 2008, 12:05
20 Cze 2008, 13:50
20 Cze 2008, 16:05
Mac napisał(a):Ten co pokazałeś ale nazwa jego to Tg600-BZ bo w komputroniku nawet nie umieli nazwy zapisać.
Co do płyty niewielu ludzi Ją ma ale wygląda na gitną, jak na Twoje potrzeby.
VampirLord,
opinie innych userów są ważne, ale muszą to być osoby wiarygodne a takich w piszących komenty w sklepach zwykle nie uświadczysz.
narazie sie wstrzymam i popytam sie odnosnie tej mobo a narazie zostane przy tym gigabycie
zreszta ja nie musze meic jakis tam bajerow na plycie, zalezy mi tylko na tym zeby byla stabilna, nie zawieszalo sie nic, bylo dobre chlodzenie i nie padla mi po roku pracy, a poza tym chyba nie nalezy sie kierowac opinniami uzytkownikow, bynajmniej nei wszystkich bo np dla tych ludzi dla ktorych jakis dysk jest glosny dla innych bedzie oaza ciszy, wiec tak samo zapewne jest w przypadku płyt, jednemu sie nie spodoba a drugi bedzie w niebo wziety, nie jestem jakims wymagajacym uzytkownikiem, mam asusa k8n4 e-deluxe i przez poltorej roku dzialal dobrze jednak pozniej juz padl ale od czego jest gwarancja
jak mam na tym gigabycie wejscie na zasilanie procka 8 pinowe to podpinam 8 pinow z zasilacza czy wystarcza 4, lub czy to jest obojetne ile podepne? bardzo bym prosil zeby wkoncu ktos odpowiedzial na te trzy pytania bo juz nie chce mi sie ich po raz kolejny pisac XD
20 Cze 2008, 16:31
20 Cze 2008, 18:14
Lepiej dowalić se w lepsze głośniki bo reszta jest dobra...
20 Cze 2008, 18:27
adamsio napisał(a):Tak jak mówi kukaszr, po co ci taka droga buda?
i ja potwierdzam jego zdanieMac napisał(a):Z budą to jest twój osobisty wybór Ja się nie wtrącam, zależy od gustów

a po co mi lespze glosniki?? jak mam juz cos brac to logitechy g51,ale to jest wydatek okolo 600zlotych, obecnie mam creativy t6100 i jestem z nich bardzo zadowolonyadamsio napisał(a):Lepiej dowalić se w lepsze głośniki bo reszta jest dobra...
a w testach z pimpmypc pokazali temperatury podzespolow w tej obudowie bez wlaczonych wiatrakow i po wlaczeniu wiatrakow i temperatura spadla o 5 stopni, to chyba duzo jak na chlodznie wiatrakami, nie sadzisz?? moim zdaniem ta buda jest prawie idealna i napewno z niej nie zrezygnuje 
NIE TO ZEBYM SIE ZLOSCIL ALE CHCIALBYM ZASPOKOIC SWOJA CIEKAWOSC
20 Cze 2008, 22:13
neoono napisał(a):no tez wydaje mi sie ze bedzie dobra, chociarz nie mam zbyt duzego zaufania do asusanarazie sie wstrzymam i popytam sie odnosnie tej mobo a narazie zostane przy tym gigabycie
zreszta ja nie musze meic jakis tam bajerow na plycie, zalezy mi tylko na tym zeby byla stabilna, nie zawieszalo sie nic, bylo dobre chlodzenie i nie padla mi po roku pracy, a poza tym chyba nie nalezy sie kierowac opinniami uzytkownikow, bynajmniej nei wszystkich bo np dla tych ludzi dla ktorych jakis dysk jest glosny dla innych bedzie oaza ciszy, wiec tak samo zapewne jest w przypadku płyt, jednemu sie nie spodoba a drugi bedzie w niebo wziety, nie jestem jakims wymagajacym uzytkownikiem, mam asusa k8n4 e-deluxe i przez poltorej roku dzialal dobrze jednak pozniej juz padl ale od czego jest gwarancja
neoono napisał(a):no i powiedzcie mi wkoncu do czego jest ten kabelek jakis uziemniajacy w taganie XD i czy przy tej konfiguracji bede musial wpinac ten molex do plyty z zasilacza jak pokazywalem we wczesniejszym poscie na screenach? no i jeszcze jednojak mam na tym gigabycie wejscie na zasilanie procka 8 pinowe to podpinam 8 pinow z zasilacza czy wystarcza 4, lub czy to jest obojetne ile podepne? bardzo bym prosil zeby wkoncu ktos odpowiedzial na te trzy pytania bo juz nie chce mi sie ich po raz kolejny pisac XD
20 Cze 2008, 22:25
Mac napisał(a):A teraz pytanie skąd wytrzasłeś ten kijowy dysk?? skąd Ci on na myśl w ogóle przyszedł??
20 Cze 2008, 22:34