Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
20 Cze 2008, 22:47
ej Mac ale nie rozumiem troche, czemu poleciles mi samsunga 640mb 16 cache F1 a teraz mowisz ze ten sam dysk tylko ze 500gb jest kijowy??
20 Cze 2008, 22:47
Możesz go wziąć, ale Ja bym wział w takim wypadku 7200.11. Cena ta sama a jest dużo lepiej, on był tam tylko dlatego że ma dużą pojemność i jest całkiem całkiem. Jako 500Gb jest średniakiem jako 640gb jest bdb, dzięki pojemności.
20 Cze 2008, 23:03
Mac napisał(a):Możesz go wziąć, ale Ja bym wział w takim wypadku 7200.11. Cena ta sama a jest dużo lepiej, on był tam tylko dlatego że ma dużą pojemność i jest całkiem całkiem. Jako 500Gb jest średniakiem jako 640gb jest bdb, dzięki pojemności.
tyle ze odnosnie tego 7200.11 to czytam opinnie na forach to u niektorych wogole sie nie uruchomil, u jednych pochodzil 2 minuty, zachrobotal i padl, u innych pracuje przerazliwie glosno, u niektorych pada od 5dni do 4 miesiecy po nabyciu wiec tak sie troche waham ze moge trafic na felerny egzemplarz bo uzytkownikow zadowolonych i niezadowolonych jest pol na pol
21 Cze 2008, 09:38
No to weź 7200.10, masz stówę w kieszeni i nie będziesz się wahał, a tak apropo to jest coś takiego jak Gwarancja, zawsze możesz wymienić... :]
21 Cze 2008, 11:16
adamsio napisał(a):No to weź 7200.10, masz stówę w kieszeni i nie będziesz się wahał, a tak apropo to jest coś takiego jak Gwarancja, zawsze możesz wymienić... :]
bede bral 7200.11 bo na
www.agito.pl jest tylko o 25 zlotych drozszy od 7200.10 wiec chyba lepiej bedzie tego 32 mb wziasc, jak myslisz??
aaaa, na komputroniku znalazlem jakis dysk 500gb seagaty 32mb ale nie jest to dysk z seri 7200.11 tylko es.2 , zreszta sam zobacz, jesli jest lepszy i mniej wadliwy od pozostalych to jestem w stanie zrezygnowac z tej obudowy i wziasc tansza a dolozyc do tego dysku:
http://www.komputronik.pl/Dyski_twarde/ ... ,id,46550/
na innyc stronach kosztuje w granicach 250 zlotych
21 Cze 2008, 11:36
"Wygląda" na lepszy, ale nie wiem czy to będzie dobry wybór bo pierwszy raz takie coś widzę... Mac niech się w tej sprawie wypowie on się lepiej zna...
21 Cze 2008, 13:50
Mac co powiesz o dysku seagaty 500gb ES.2 ?? wyglada na solidnie zrobiony i skoro jest przeznaczony do pracy 24 godziny na dobe to istnieje duze prawdopodobienstwo ze jest naprawde cichy, tak bynajmniej mi sie wydaje
co ty o tym myslisz?
21 Cze 2008, 15:46
To jest do serwerów i to jest młockarnia a nie dysk, poza tym nie mają tego na składzie. Lepiej weź 7200.11. I powiem Ci jeszcze jedno, o ile gware seagate załatwiasz u producenta to samsunga u sprzedawcy. Nie muszę mówić jaka to robi różnicę.
21 Cze 2008, 17:46
dobra chlopcy, w rezultacie decyduje sie na tego saegate, zaryzukyje, a jak sami mowicie zawsze jest jeszcze gwarancja, tylko szkdoa ze na gwarancje nie biora glosnej pracy chociarz mam nadzieje ze taki dysk mi sie nie trafi
![n :)](https://forum.instalki.pl/images/smilies/001.gif)
oprocz tego zmienilibyscie jeszcze cos w tej konfiguracji odnosnie wnetrza kompa?
21 Cze 2008, 20:24
Oprócz tego co już napisałem to jeszcze mobo. Na to na P45 albo na asusa p5k pro wi-fi ap. Ale ten gb też nie jest zły.
21 Cze 2008, 21:08
Mac napisał(a):Oprócz tego co już napisałem to jeszcze mobo. Na to na P45 albo na asusa p5k pro wi-fi ap. Ale ten gb też nie jest zły.
no jajednak wolalbym zostac przy gigabycie bo mam do niego zaufanie a do asus nie bardzo
a tak sobie pomyslalem ze wezme tansza bude a na ten koszt mocniejszy zasilacz, tez wezme tego tagana tylko ze 700w, a bude za 275 zlotych
co o niej myslicie?
screen budy
21 Cze 2008, 21:39
Chcesz opinie to masz...
Ta buda jest ośkliwa, to jest jak golf II GTI po tjuningu przez jakiegoś dresa. Wg. mnie jak bajerancka buda z oknem itp. może być jak zrobiona(niekoniecznie cała) została ręcznie przez kogoś.
I naprawdę nie wiem co masz do asusa... Bardzo dobre płyty robi, czasami się zdarzy jakaś walnięta ale to jest nic przy sprzedawanych milionach. Rozumiem żeby Abita czy ECSa się bać, ba nawet Gigabyte, ale bac się Asusa to nie trawię.