Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Co jest nie tak(neostrada 1024)????

01 Cze 2005, 10:49

Mam neostrade 1024 i siec zalozoną na routerze Request,w sieci sa 4 osoby,wszystko jest niby ok tylko:internet chodzi mi maksymalnie 3 godziny a po tym czasie rozłacza sie,po ponownym uruchomieniu komputera znowu jest wszystko ok....przez 3 godziny.na pasku zadan gdzie znajduje sie ikonka z 2 monitorkami kiedy sprawdzam stan połaczenia zawsze "wyslanych"pakietów mam wiecej niz "odebranych"nawet gdy nic nie wysylam tylko sciagam pliki,a ztego co wiem wyslanych powinno byc wiecej....sprawdzcie jak jest u was i czekam na jakas dobra rade...pozdrawiam

01 Cze 2005, 12:55

ja tez tak miałem . mam neo 124 i wyłanczał mi sie po 20 min!!!! okazało sie że gdzies w opcjach było zaznaczone zeby neo sie automatycznie wyłanczała po 20min. sprawdź opcje

01 Cze 2005, 15:44

tylko nie bardzo wiem w jakich opcjach...

01 Cze 2005, 21:55

no piszesz że masz ikone na pasku zadan. może to to ?? jak nie to w starcie masz neo i tam poszperaj]

02 Cze 2005, 10:41

wogole nie mam zainstalowanej neostrady,łącze sie przez połaczenie lokalne i patrzylem w wlasciwosciach ale tam nic nie ma.....

pewnie to wirusy

02 Cze 2005, 12:15

hej

ja tez mam neo i wiem, ze jak UPLOAD jest wiekszy niz DOWNLOAD a ja prawie nic nie robie w sieci, badz UPLOAD od razu osiaga najwysza wartosc to jest to jakis virus, robal albo inne badziewie.

proponuje odpalenie HIJACK THIS - poszukac tego programiku w necie
wczesniej wylacz przywracanie systemu windows, przejdz do trybu awaryjnego i odlacz fizycznie kabel do neta

pozniej HIJACK THIS
jakies programik antyvirusowy
instalacja FIREWALL'a
po ponownym uruchomieniu i polaczeniu z netem odpal jakis skaner on-line - osobiscie polecam PANDA ACTIVE SCAN ON-LINE, ale jest ich wiecej

mam nadzieje ze cos z tego co ci napisalem, pomoze w rozwiazaniu problemu

p.s. Neo dziala na rozne viry, robale itd. itp. jak magnes :)))))

pozdro

04 Cze 2005, 01:27

zrobilem wszystko jak mowiles i nadal lipa,tak wogole to nawet format c:/ nie pomógł wiec juz nie mam pojecia...
Wyślij odpowiedź