TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Co zrobić aby wreszcie mieć komputer bez wirusów?

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Co zrobić aby wreszcie mieć komputer bez wirusów?

Postprzez Pomocy:D » 07 Maj 2008, 18:57

PostUA:

Mam tego dosyć 2 lata bez rzadnych wirusów a potem cały czas.
Czy może mi ktoś powiedzieć co zrobić aby wreszcie mieć komputer bez wirosów???
Teraz cały czas Spyware Doctor wykrywa co ok. 30 sekund cookie pomocy prosze dałem już log'a (jeden jest na laptop to ten w temacie spr.loga a ten na kompa który właśnie mi wykrywa te cookie jest w tym temacie: pomocy prosze ) .

Błagam o pomoc chce mieć kompa wreszcie bez wirusów ...
Pomocy:D
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 30 Kwi 2008, 21:15

Postprzez huber2t » 07 Maj 2008, 19:26

PostUA:

cookie to są ciasteczka pzreglądarki czyli elementy stron WWW zapisanych na dysku albo jakos tak
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Postprzez Pomocy:D » 07 Maj 2008, 19:30

PostUA:

Wiem tylko wchodze w historie i pisze 19:29:10 wykryto cookie OnGuard wykasołał go i tak pisze co 20 sekund mam całą historie zawaloną od cookie wysyłane są od .hit coś tam nie wiem co robić :/
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez huber2t » 07 Maj 2008, 19:33

PostUA:

Przeczyść komputer CCleaner lub ATF Cleaner
Wyłącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj komputer tym (uruchom przez IE) http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html Daj raport z niego na forum

Włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Pomocy:D » 07 Maj 2008, 19:55

PostUA:

Jedna rzecz tylko ja mam AVG to po mimo to instalować ?
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez huber2t » 07 Maj 2008, 20:20

PostUA:

To jest skaner online więc zainstaluj go, przeskanuj i raport daj na forum
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Pomocy:D » 07 Maj 2008, 21:33

PostUA:

Zrobiłem i nacisnołem żeby szukał w tych krytycznych i nic nie wykrył jedynie to pominoł mi niektóre pliki.
Teraz ściągam to f-securety i skanuje.
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez buzu » 08 Maj 2008, 00:03

PostUA:

W opcjach przeglądarki zaznacz ,żeby cię zapytać czy akceptujesz ciacho z danej witryny.Z resztą jest napewno kilka opcji w ustawieniach ciastek w zależności od przeglądarki jakiej używasz.
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]