TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Codeki?!

Tematyka związana z kompresją i dekompresją obrazu oraz dźwięku.

Codeki?!

Postprzez Pacior » 29 Mar 2008, 14:41

PostUA:


Witam!
Z góry przepraszam za moją wypowieź!!
Otóż....uważam że te wszystkie tzw."codeki" ...to o du....e rozbić!!!!!!
Szlag już mnie trafaia! Jakie nie wrzuce codeki top ...kicha! Czy te barany od codeków nie mogą zrobić jednego ale porządnego dla wszystkich "codeka"??
Chcę otworzyć plik w VMA i wszystko się wiesza!!??? Próbowałem już różnych tzw,"codeków" i g...no!
Moim zdaniem to co robią ci wszyscy programiści i ci co robią filmy b...poprostu nięch sie ...GONIĄ! Niech w końcu wymyślą JEDEN(słownie(JEDEN ) codek...żeby eszyscy mogli oglądać WSZYSTKIE filmy!!!
Normalnie mnie poniosło!DEBILIZM całkowity!!!!
POZSDRO!!!!
Płyta Gł: MSI 970A G43 PLUS
Procesor: AMD FX 6300 6X 3500
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Chiftec 700 a8
Dysk Seygate 80GB sata - dysk Seygate 160GB sata
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:16 GB 2X8 dual chanel 1866 MHz
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 762
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Postprzez murarz777 » 29 Mar 2008, 14:48

PostUA:


Zgadzam sie mam ffdshow to nie otworzy wszystkiego RMWB czy coś takiego
i trzeba odinstalowac codeki i inne zainstalować :/
To jest głupie :twisted: :evil:
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1405
Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

K

Postprzez Pacior » 29 Mar 2008, 14:50

PostUA:


Nie dość że głupie to już zakrawa na debilizm i robienie ludzi w h....a!
Płyta Gł: MSI 970A G43 PLUS
Procesor: AMD FX 6300 6X 3500
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Chiftec 700 a8
Dysk Seygate 80GB sata - dysk Seygate 160GB sata
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:16 GB 2X8 dual chanel 1866 MHz
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 762
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Postprzez LucaS » 29 Mar 2008, 15:01

PostUA:


FFDshow + Real Alternative i Ci WSZYSTKO PÓJDZIE. No chyba, że plik jest uszkodzony.

A jak nie to VLC, który kodeków nie potrzebuje.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2821
Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Cod

Postprzez Pacior » 29 Mar 2008, 15:44

PostUA:


WS końcu coś wygrzebałem z netu,że odtwarza mi ...narazie wszystko!
Pozdro!
Płyta Gł: MSI 970A G43 PLUS
Procesor: AMD FX 6300 6X 3500
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Chiftec 700 a8
Dysk Seygate 80GB sata - dysk Seygate 160GB sata
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:16 GB 2X8 dual chanel 1866 MHz
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 762
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Postprzez kamuflasz » 29 Mar 2008, 17:23

PostUA:


Pacior powiedz mi co to za kodeki? Ja używam XP Code Pack i nie mam problemu z najpopularniejszymi formatami filmów.
Image

Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z http://so.pwn.pl
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 889
Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

K

Postprzez Pacior » 30 Mar 2008, 19:33

PostUA:


Ściągnołem DivX 6.8.0....no i wszystko zadziałąło!
Pozdro!
Płyta Gł: MSI 970A G43 PLUS
Procesor: AMD FX 6300 6X 3500
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Chiftec 700 a8
Dysk Seygate 80GB sata - dysk Seygate 160GB sata
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:16 GB 2X8 dual chanel 1866 MHz
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 762
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg


Powróć do Kodeki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]