Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Coś nie tak z myszą w lapku!!!

02 Kwi 2009, 21:51

Witam!!
Mam problem z myszą w laptopie. Wczoraj padła mi mysza, dla pewności sprawdziłem na drugim laptopie w domu, nieżywa trudno. Poleciałem do sklepu i kupiłem myszkę Media-Tech. Wróciłem podpinam i nie działa. Sprawdziłem na drugim kompie. Działa. Pomyślałem, że może coś ze sterownikami od USB, przeinstalowałem, to samo. Pokombinowałem trochę, usuwałem myszkę z Menadżera Urządzeń, restart, nic. Jedyna oznaka działalności myszy od początku to to, że wszystkie guziki działają, scroll działa ale kursor ani drgnie.
Nie wiem o co chodzi. Szukałem po necie rozwiązań ale nie znalazłem podobnego przypadku.
Zależało by mi na w miarę szybkiej odpowiedzi bo do jutra muszę oddać projekt i jakoś zabawa touchpadem mnie nie specjalnie nastraja na całonocne machanie paluchem.

z góry dzięki.

EDIT:
Teraz zauważyłem inną ciekawą rzec. Mianowicie mycha dobrze działa jak jeżdżę nią po obudowie lapka(tam pod klawiaturą) ale jak zejdę z nią na podkładkę albo biurko to laser zaczyna mrugać i kicha. Nie rusza się kursor. O SO CHOZI?? Wnermia mnie to.

Re: Coś nie tak z myszą w lapku!!!

03 Kwi 2009, 20:57

Jaka to myszka? jest kilka rodzajów podkładek, dla tego ponieważ nie wszystkie podkładki można używać na wszystkich myszkach.

Re: Coś nie tak z myszą w lapku!!!

04 Kwi 2009, 00:10

Obecna mycha to media-tech crabby model mt1068s:

Kod:
http://www.kupsprzedaj.pl/komputery_gry/urzadzenia_peryferyjne/myszki/showAdvert3018837.html

Poprzednia to był Trace najtańszy w media markt i działała rok.
Ten mediatech działa na innym kompie elegancko czy to na stole czy gazetce z tesco, a przy moim laptopie działa też elegancko ale np. na stole czy podkładce już nie, na gazetach się przycina. Media-tech też nie jest jakiś super model po prostu kupowana na szybko, obecnie nie stać mnie na nic lepszego. Jakoś przeboleje już, że nie mogę jeździć po podkładce ale jeżeli chodzi o stół, to mnie to wnerwia bo na uczelni muszę wyciągać białą kartkę a4 a ona przesuwa się razem ze szczurem :/ prowizorka.
Wyślij odpowiedź