Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Cos z monitorem czy z karta graficzna?

19 Wrz 2009, 11:37

Witam mam taki problem odpalam kompa. Po wczytaniu windowsa monitor sie wylacza i wlacza zamiast normalnie dzialac caly czas. Niby wylacza sie i wlacza i trwa to 2-5 sek ale jest to wkurzajace np. gram w gre (world of warcraft) i gra sie wiesza, monitor sie wylacza wlacza i sie odwiesza i tak caly czas lub sie wylaczy, wlaczy i jest czarny ekran i juz musze walnac reseta kompa. Posiadam karte graficzna ATI Radeon 9550, monitor LG Flatron F700p. Odswiezanie monitora mam wlaczone na 85Hz lecz jak zmniejsze na 60 to jest jeszcze gorzej. Prosze o pomoc z gory dziekuje.

Raczej jest to spowodowane przez karte graficzna poniewaz gdy wyskoczy mi ten czarny ekran itd... to karta jest troche bardziej niz ciepla :D. Podlaczylem druga karte graficzna ATI 9800 PRO i tym razem mam cos takiego jak wlaczam gre http://hyy.pl/images/87b.jpg powinno to troche innaczej wygladac w tym rzecz... Nie wiem co zrobic dlatego pisze to na forum poniewaz nie znam sie na rzeczy. Miewam jeszcze takie przypadki ze jak wlaczam csa to pisze cos ze akcelerator graficznay zostal zresetowany... cos o VPU i takie tam . Sterowniki mam zainstalowane najnowsze. Jezeli trzeba podac jeszcze jakies dane to prosze powiedziec jakie i gdzie je moge znalezc ;) Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam ;).
Ostatnio edytowany przez juzcieniema 13 Lis 2009, 19:36, edytowano w sumie 3 razy

Re: Cos z monitorem czy z karta graficzna?

20 Wrz 2009, 20:44

sprawdź podzespoły komputera miernikiem. jeśli nie posiadasz to użyj programu np. Everest (jest na portalu)
Wyślij odpowiedź