Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Creative Inspire P580

13 Mar 2010, 18:41

Witam. Jestem od paru lat posiadaczem subofera i 5 glosnikow Creative Inspire P580. Glosniki te byly podlaczone, do komputera, ktory niestety sie spalil. Teraz mam stary komputer i nie wiem czy nawet istnieje mozliwosc podlaczenia( wszystkich 5) gdyz sprzet, jaki posiadam jest "zabytkowy". Szczerze mowiac nie jestem zbytnio zorientowany jak je podlaczyc, zeby dzialalo wszystkie 5 glosnikow.

Moja karta dzwiekowa to: Audio Interl(r) 82801BA/BAM AC'97.

Wydaje mi sie, ze sterowniki to do niej sa zainstalowane, ale glowy nie dam sobie uciac.

Zwracam sie wiec z prosba do was- drodzy uzytkownicy, abyscie napisali mi dokladnie krok, po kroku jak moge podlaczyc te glosniki ( moze jest do nich potrzebny jakis program?). Ogolnie rzecz ujmujac jestem w tym zupelnie ciemny :).

Jezeli jest to zly dzial, to z gory przepraszam i prosze o przeniesienie.

PS. Uzywalem opcji szukaj, jednak z WIELU tematow, ktore przeczytalem nie doszedlem do niczego.

Z gory dziekuje za pomoc
Gekku

Re: Creative Inspire P580

15 Mar 2010, 14:59

Jesli piszesz ze komp jest zabydkowy a karta jest standardowa to niesadze zeby dalo rade podlaczyc 5.1
Ja musialem dokupic karte do moich glosnikow 5.1 bo standardowa karta w tamtych czasach nie byla przystosowana do tego rodzaju glosnikow.
A po za tym tam gdzie masz karte muzyczna to ile masz wejsc ?? 3 czy wiecej ? do obslugi 5.1 karta powinna miec 3 wejscia dla glosnikow+mikrofon+slychawki(chyba) ja ogolnie mam 5 dziur a 3 sa zajete przed kable od glosnikow.

Pozdrawiam.
Wyślij odpowiedź