TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Crysis: Warhead

Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)

Crysis: Warhead

Postprzez murarz777 » 19 Wrz 2008, 01:54

PostUA:

Crysis Warhead jest grą akcji, ukazującą wydarzenia na ekranie z perspektywy pierwszej osoby, autorstwa Crytek Studios. Inspirowany oryginalnym Crysisem tytuł jest pierwszym przedsięwzięciem budapeszteńskiego oddziału wymienionej spółki.

Fabuła gry przedstawia alternatywną wizję wydarzeń, z jakimi zetknęliśmy się w wydanym pod koniec 2007 roku FPS-ie. Tym razem jednak, zamiast Nomada - głównego bohatera pierwowzoru, przejmujemy kontrolę nad jego kompanem z oddziału Delta Force, sierżantem Michaelem Sykesem. W pierwowzorze ten były żołnierz SAS-u, obdarzony przez swoich towarzyszy pseudonimem Psycho, zaginął w pewnym momencie gry, by powrócić pod jej koniec z całkiem niezłym łupem - jednym z egzoszkieletów obcych. I ten właśnie tajemniczy epizod przybliży nam Warhead.

Zmiana głównego bohatera wpłynęła, oprócz naturalnie przebiegu opowiadanej historii, także i na narrację. W przeciwieństwie do pierwowzoru, gdzie gracz nigdy nie mógł zobaczyć postaci, której losami kierował, w przerywnikach Warhead kamera często ukazuje Psycho „z boku”, nierzadko wykonującego różne akcje - co nadać ma całości bardziej filmowego charakteru. Ze zmian warto też wspomnieć m.in. szerszy wachlarz uzbrojonych pojazdów i rodzajów broni. Poprawki sięgnęły także Sztucznej Inteligencji oraz trybu multiplayer, wzbogaconego o nową zawartość.

Jak zapowiadają twórcy - gra działać ma tak samo, jak podstawowa wersja na danym sprzęcie. Nawet pomimo podciągniętej oprawy audiowizualnej.

źródlo-http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=11685
Teraz cos od siebie za 2 dni będę miał ta grę więc i ja zdam swoje relacje z gry a może ktoś z was posiada już tą grę :)?
Jak ktoś chce linki do gry czy coś PW mam źródła.
Mam nadzieje że silnik gry będzie bardziej zoptymalizowany bo zapowiada się ciekawie :D śmiało mogę powiedzieć że na tą gre czekałem tuż po tym jak zakończyłem "kampanie" w Crysisa :)
Ostatnio edytowany przez murarz777 28 Wrz 2008, 13:39, edytowano w sumie 2 razy
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Re: Crysis: Warhead

Postprzez kanarek15 » 25 Wrz 2008, 16:24

PostUA:

A czym się różni CRYSIS od CRYSIS WARHEAD ?
Awatar użytkownika
kanarek15
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 29 Sie 2007, 11:12

Postprzez murarz777 » 25 Wrz 2008, 20:51

PostUA:

Opierając się na opiniach ludzi i nie tylko to przede wszystkim fabułą i nie tylko nowe bronie przedmioty a także bohater po prostu widzimy tą samą fabule z Crysisa oczyma partnera bohatera z pierwszej części Crysisa xD
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez Dawid255151 » 26 Wrz 2008, 11:45

PostUA:

Crysis Warhead to szczelanka jest oparta na Delta Force ?

P.S Wymagania Crysis Warhead
procesor 2.8 Ghz XP 3.2 Ghz Vista, 1 GB RAM, karta graficzna zgodna z DirectX 9.0, Windows XP.Vista
i ogólna cena tej gry to 64zł :arrow: http://www.3kropki.pl/p/9/4/crysis_warhead.php wymagania nawet małe, a cena interesująca.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Postprzez murarz777 » 26 Wrz 2008, 13:25

PostUA:

Nie Dawid chociaż Delta Force też bardzo fajna grałem :)
Crysis to taka gra wiesz przenosi nasz do przyszłości mamy nano suit i walczymy z kosmitami .
Bajeczna grafika po prostu gra wytyczyła nowe standardy
Nie mówi sie masz dobrego kompa
Tylko się pytasz czy pociągnie Crysisa na full.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez Jagla » 28 Wrz 2008, 10:12

PostUA:

Ja mam taki problem

Zainstalowałem Crysisa Warheada bez żadnych problemów. Lecz jak chce go włączyć to wyskakuje mi okienko żeby wpisać jeszcze raz cd-key bla bla bla. No to wpisuje ten sam co podczas instalacij i chyba go nie przyjmuje bo jak dam ok, to za chwile pojawia się to samo okienko. Ściągłem już 1 cracka i nic nie pomogło. Miał ktoś z was taki problem?? Próbowałem z paroma serialami i było to samo. Z góry dzięki.

Zrobiłem reset kompa i znow jest to co za 1 razem. Nie wiem co zrobiłem że wyskoczył ten error drugi...
Jagla
Postujący
Postujący

Dołączenie: 23 Sty 2008, 16:48
Pochwały: 1

Postprzez koza2553 » 29 Wrz 2008, 14:46

PostUA:

po rozmowie z murarzem na temat gier zapytalem czy mi pójdzie crysis warhead murarz powiedzail ze moze pójdzie :) wiec zaczolem sciagac ( z zniepokojeniem ze taka gra bedzie chulac na moin kompie) wlasnie sciagnolem jak na pierszy rzut oka gra miodzio :) moze dzaiła na detalach i wszystkim na minimum to i tak grafa rzuca na kolana :D serdecznie polecam tą gre :)

Edit ej wie ktos moze jak przejsc chyba koniec pierwszej miski ?? bo jestem na plazy juz wszystkich ludzi wyzabijalem i jakis czolg jest i ciagle jezdzi i we mnie strzela probowalem w niego rzucac granatem podkladac miny ale to nic nie pomaga :/ prosze o pomoc
Awatar użytkownika
koza2553
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 28 Lip 2008, 17:33
Miejscowość: Rzeszów

Postprzez Olo_PL » 29 Wrz 2008, 23:24

PostUA:

Przypuszczam że jest to jak w pierwszej części. Gdzie w którymś domku pod schodami albo w pokoju albo jeszcze gdzieś w pobliżu ciebie powinna być wyrzutnia rakiet. Jak ją znajdziesz to bierzesz i walisz w czołga i misja powinna być wygrana.
Mój sprzęt: System: Microsoft Windows XP professional z dodatkiem SP2 Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Prcesor 3600+ 2.01Ghz Karta graficzna: Nvidia GeForce 8600 GT 256mb Pamięć ram: 2,00 GB Monitor: Flatron L204WS LG
Awatar użytkownika
Olo_PL
Postujący
Postujący

Dołączenie: 01 Lis 2007, 18:47
Pochwały: 1

Postprzez murarz777 » 01 Paź 2008, 15:17

PostUA:

Zależy jak chcesz rozwalić ten wóz opancerzony ja dałem cloak podszedłem pod ścianę tam na plaży pełno Koreańczyków więc szybko podłożyłem minę i po problemie grę przeszedłem cała na tym 3 poziomie teraz jadę na ostatnim.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez koza2553 » 01 Paź 2008, 16:44

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/2.0.0.14;MEGAUPLOAD 1.0

ej a mam pytanie:) wlasnie co se gralem i doszedlem chyba do 3 misji takiej ze wszystko w sniegu :) daleko mam do zakonczenia teg gry?
Awatar użytkownika
koza2553
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 28 Lip 2008, 17:33
Miejscowość: Rzeszów

Postprzez murarz777 » 01 Paź 2008, 16:53

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

Teraz masz misje pewnie tą co z tego statku podwodnego masz wyjść i scigać generała Lee poduszkowcem
Jeszcze trochę gry przed Tobą ja jestem troszkę dalej ale na najtrudniejszym poziomie to mam ciągle cloak enabled podchodzę do przeciwnika maximum strenght i z kolby :D więc gra mi się dłuży.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez andy2004 » 01 Paź 2008, 19:57

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

Ja doszedłem do misji ostatniej, jestem na walce z bossem. Może jutro przejdę całą grę.

Ogólnie bardzo mi się podobało, gra jest dynamiczniejsza niż pierwszy Crysis, fabuła ciekawsza, a bohater po prostu bardziej wyrazisty. Misje są lepsze, najbardziej mi się spodobały te w kopalni i z ochranianiem pociągu. Jeśli chodzi o grafikę oczywiście super, optymalizacja też spoko, nawet podczas wybuchów gra mi nie zwalniała. Jest git, czekam na trzecia część.
[size=85]Easy Touch Royce / a4tech X750-BF || SteelPad QCK Mini / Philips 170C5 / Logitech QC Pro 4000
Toshiba Tecra M2 / SE W850i || HPM-70 || SanDisk 1GB || Nokia MD-4
Image
Andy's X-Fire . Andy's Picasa .
Awatar użytkownika
andy2004
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 01 Paź 2008, 19:50
Miejscowość: Zgierz (koło Łodzi)

Postprzez murarz777 » 01 Paź 2008, 20:06

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

Właśnie ostatnia misja jest miodna i ta broń plazmowa :)
Optymalizacja jest i to duża teraz mam wszystko prawie na najwyższych a w jedynce cieszyłem się w miarę płynną grą na wysokich detalach ja grę chwalę i tylko chwalę czekam na ostatnią cześć czyli trzecią tylko jaka będzie fabuła? :)
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Powróć do Strefa Gracza

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]