Crysis Warhead jest grą akcji, ukazującą wydarzenia na ekranie z perspektywy pierwszej osoby, autorstwa Crytek Studios. Inspirowany oryginalnym Crysisem tytuł jest pierwszym przedsięwzięciem budapeszteńskiego oddziału wymienionej spółki.
Fabuła gry przedstawia alternatywną wizję wydarzeń, z jakimi zetknęliśmy się w wydanym pod koniec 2007 roku FPS-ie. Tym razem jednak, zamiast Nomada - głównego bohatera pierwowzoru, przejmujemy kontrolę nad jego kompanem z oddziału Delta Force, sierżantem Michaelem Sykesem. W pierwowzorze ten były żołnierz SAS-u, obdarzony przez swoich towarzyszy pseudonimem Psycho, zaginął w pewnym momencie gry, by powrócić pod jej koniec z całkiem niezłym łupem - jednym z egzoszkieletów obcych. I ten właśnie tajemniczy epizod przybliży nam Warhead.
Zmiana głównego bohatera wpłynęła, oprócz naturalnie przebiegu opowiadanej historii, także i na narrację. W przeciwieństwie do pierwowzoru, gdzie gracz nigdy nie mógł zobaczyć postaci, której losami kierował, w przerywnikach Warhead kamera często ukazuje Psycho „z boku”, nierzadko wykonującego różne akcje - co nadać ma całości bardziej filmowego charakteru. Ze zmian warto też wspomnieć m.in. szerszy wachlarz uzbrojonych pojazdów i rodzajów broni. Poprawki sięgnęły także Sztucznej Inteligencji oraz trybu multiplayer, wzbogaconego o nową zawartość.
Jak zapowiadają twórcy - gra działać ma tak samo, jak podstawowa wersja na danym sprzęcie. Nawet pomimo podciągniętej oprawy audiowizualnej.
źródlo-http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=11685
Teraz cos od siebie za 2 dni będę miał ta grę więc i ja zdam swoje relacje z gry a może ktoś z was posiada już tą grę ?
Jak ktoś chce linki do gry czy coś PW mam źródła.
Mam nadzieje że silnik gry będzie bardziej zoptymalizowany bo zapowiada się ciekawie śmiało mogę powiedzieć że na tą gre czekałem tuż po tym jak zakończyłem "kampanie" w Crysisa