Problem: laptop miał reklamiarza, wątek tutaj viewtopic.php?f=22&t=20669
Wczoraj nagle przestał działać internet, również na modemie. Zaczęłam czyścić programem removeIT 7, wersją na 30 dni i wyskoczyło chyba ponad 20 śmieci, między innymi coś z Broadcom 802.11 z driverów. Niezastanawiając się usunęłam to coś ręcznie (inaczej na 30-dniowej wersji się nie da). Potem kosz oczyściłam.
Dzięki pomocy kogoś z forum pozbyłam się reklamiarza, net z modemu działa bardzo dobrze, ale niestety na routerze nie, nie widzi nic z okolicy, pusto.
Drugi laptop działa ok z routerem.
Pomyślałam, że zainstaluję z płytki od nowa routera i będzie dobrze, a tu klops, dalej nie działa. Mamy Linksysa Cisco. Laptop z Vistą.
To co mi zostało w Broadcom 802.11 z driverów to:
BCM43XX
bcmihvui
bcmwl6.sys
bcmwls
bcmlu00
BCM43XX64
bcmwI6
bcmwIcoi
bcmwls32
Uninst_EAPModules
uninstall
Czego brakuje w Broadcom 802.11? Co konkretnie trzeba doinstalować, żeby karta działała na bezprzewodowym, bo niestety mam problem z ponowną instalacją z płyty, odrzuca. Próbowałam sama szukać na stronie Broadcom, ale tam jest tylko tego, że zgłupiałam, a nie chcę zaśmiecać jakimiś zbędnymi rzeczami.
Czy możecie mi podać konkretny link do instalacji, żeby działał bezprzewodowy na tym laptopie?
Dodam tylko, ze jeszcze usunęłam kilka rzeczy z systemu, ale nie pamiętam już co, zapamiętałam tylko ten Broadcom.
A może mogę coś w zamian zainstalować, żeby działała karta na bezprzewodowym? Co konkretnie?