Wiec tak.. zaczne od tego... Symbian aktualnie jest wedlug mnie i barsdzo duzo osob niczym w porownaniu z dotychczasowymi cudami techniki...

Z tego co slyszalem Windows Mobile fajny jest w niektorych telefonach mozna miec 2 systemy na raz (WM i Androida) na Androidzie sa niektore gierki poprostu BOSSSSKIE! lecz do gier niektorzy polecaja bardziej Iphone'a lecz wedle uznania, jezeli nei wymagasz od telefonu za duzo to mozesz brac ja siedzialem w symbiane okolo 3-5 lat i teraz nie chce mi sie zbytnio na niego patrzec..

Aktualnie chce kupic telefon za 700zl (tak wiem ze to jest bardzo duzo jak za telefon lecz uwierzcie mi ze to srednia cena jest poniewaz sa tez telefony warte ~2000zl to to dopiero przesada..

). Wiec jak telefon z WM to raczej dotykowy i wylacznie dotykowy (z tego co wiem lecz moge sie mylic). Jak WM to podobno najlepsze sa HTC, ja do samsungow nie mam zaufana podobno jakas motorolka z androidem za okolo 1k jest dobra lecz mniejsza o to. Jezeli chcesz kupic za mniejsza cene i miec mniej bajerow kupujesz cos z symbianem jezeli cos lepszego HTC. Takei jest moje zdanie i duza czesc osob moze sie z nim nie zgadzac. Wiec uszanujcie to ze to tylko MOJE zdanie i nie cisnijcie mnie zdaniami typu "gowno sie znasz i pieprzysz glupoty". Pozdrawiam