TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Czy mogę wybrać jakis inny internet?

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Czy mogę wybrać jakis inny internet?

Postprzez hubix » 22 Lip 2009, 12:01

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11

Więc jest taka sprawa:
Mam teraz radiówkę, która jest bardzo zawodna, czasami nawet bardzo denerwująca.
Chciałbym zmienić internet.
Nie wiem czy mogę mieć internet typu neostrada, ponieważ mój telefon stacjonarny nie jest podłączony "kablem" tylko mam bezprzewodowy. Fale z mojego telefonu wysyłane są do tego samego odbiornika z którego korzystają telefony kom, odbiornik jest z Orange.
A internet typu Iplus czy coś, gdzie masz modem na usb tez nie będzie działał, bo mieszkam w takim miejscu gdzie żaden taki internet nie ma tutaj zasięgu.

Teraz pytanie: Czy mam możliwość na jakiś inny internet? Czy przez mój telefon stacjonarny mogę mieć np. neo 1mb?
Awatar użytkownika
hubix
Postujący
Postujący

Dołączenie: 24 Maj 2005, 22:17
Miejscowość: ty się nazywasz???

Re: Czy mogę wybrać jakis inny internet?

Postprzez Maciak Plock » 27 Lip 2009, 12:32

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.12) Gecko/2009070611 Firefox/3.0.12 (.NET CLR 3.5.30729)

Tak masz, teraz jest sporo sieci które oferują "sam internet" na przykład u mnie, lokalny Internet Petrotel, nie jestem pewien ale wydaje mi się że Netia i Dialog też mają takie możliwości, co do neostrady to nie jestem pewien, najlepiej zadzwoń do biura obsługi klienta i powiec jaka jest sytuacja
Najlepsza Strona o Clash Of Clans W PolsceClash Of Clans
Najlepsze Forum o COC w Polsce! Clash Of Clans Forum
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Lut 2006, 20:46
Miejscowość: Płock
Pochwały: 3

Re: Czy mogę wybrać jakis inny internet?

Postprzez piotrek234 » 06 Sie 2009, 18:22

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.2) Gecko/20090729 Firefox/3.5.2

hubix napisał(a):Więc jest taka sprawa:
Mam teraz radiówkę, która jest bardzo zawodna, czasami nawet bardzo denerwująca.
Chciałbym zmienić internet.
Nie wiem czy mogę mieć internet typu neostrada, ponieważ mój telefon stacjonarny nie jest podłączony "kablem" tylko mam bezprzewodowy. Fale z mojego telefonu wysyłane są do tego samego odbiornika z którego korzystają telefony kom, odbiornik jest z Orange.
A internet typu Iplus czy coś, gdzie masz modem na usb tez nie będzie działał, bo mieszkam w takim miejscu gdzie żaden taki internet nie ma tutaj zasięgu.

Teraz pytanie: Czy mam możliwość na jakiś inny internet? Czy przez mój telefon stacjonarny mogę mieć np. neo 1mb?

pochodz po sąsiadach i popytaj sie w sumie ewentualnie jak masz czas to pochodz po dostawcach (typu TP, i inne tego typu)
piotrek234
Postujący
Postujący

Dołączenie: 01 Sty 2007, 12:52
Pochwały: 2

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników