Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
22 Lip 2009, 12:01
Więc jest taka sprawa:
Mam teraz radiówkę, która jest bardzo zawodna, czasami nawet bardzo denerwująca.
Chciałbym zmienić internet.
Nie wiem czy mogę mieć internet typu neostrada, ponieważ mój telefon stacjonarny nie jest podłączony "kablem" tylko mam bezprzewodowy. Fale z mojego telefonu wysyłane są do tego samego odbiornika z którego korzystają telefony kom, odbiornik jest z Orange.
A internet typu Iplus czy coś, gdzie masz modem na usb tez nie będzie działał, bo mieszkam w takim miejscu gdzie żaden taki internet nie ma tutaj zasięgu.
Teraz pytanie: Czy mam możliwość na jakiś inny internet? Czy przez mój telefon stacjonarny mogę mieć np. neo 1mb?
27 Lip 2009, 12:32
Tak masz, teraz jest sporo sieci które oferują "sam internet" na przykład u mnie, lokalny Internet Petrotel, nie jestem pewien ale wydaje mi się że Netia i Dialog też mają takie możliwości, co do neostrady to nie jestem pewien, najlepiej zadzwoń do biura obsługi klienta i powiec jaka jest sytuacja
06 Sie 2009, 18:22
hubix napisał(a):Więc jest taka sprawa:
Mam teraz radiówkę, która jest bardzo zawodna, czasami nawet bardzo denerwująca.
Chciałbym zmienić internet.
Nie wiem czy mogę mieć internet typu neostrada, ponieważ mój telefon stacjonarny nie jest podłączony "kablem" tylko mam bezprzewodowy. Fale z mojego telefonu wysyłane są do tego samego odbiornika z którego korzystają telefony kom, odbiornik jest z Orange.
A internet typu Iplus czy coś, gdzie masz modem na usb tez nie będzie działał, bo mieszkam w takim miejscu gdzie żaden taki internet nie ma tutaj zasięgu.
Teraz pytanie: Czy mam możliwość na jakiś inny internet? Czy przez mój telefon stacjonarny mogę mieć np. neo 1mb?
pochodz po sąsiadach i popytaj sie w sumie ewentualnie jak masz czas to pochodz po dostawcach (typu TP, i inne tego typu)