Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
29 Sty 2008, 13:29
hello

mam w swoim lapku (asus x51r) zainstalowane Ad-Awara Se Personal(free),AVG7.5(Free) ale nie mam chyba nic co jest firewall,nie znam się na komputerach,ale przeglądając różne tematy przeczytałem też o tym fire... Czy jest to niezbędne czy może nie instalować nic takiego,dodam jeszcze że korzystam z neta bezprzewodowo.
29 Sty 2008, 13:52
AVG zmień na jakiś inny antyvirus bo ten nie jest zbyt dobry. Firewall zawsze się przyda. Ja mam Ashampoo i jest dobry, w dodatku free.
29 Sty 2008, 14:40
mateusz x man napisał(a):AVG zmień na jakiś inny antyvirus bo ten nie jest zbyt dobry.
co proponujesz w zamian AVG,miałem kiedyś Avasta 4.7(free)ale występował problem z netem i musiałem go skasować,
29 Sty 2008, 14:44
Ja teraz mam ESET Smart Security. To jest jakiś nowy antyvirus na bazie NOD32. Oczywiście możesz zainstalować G Data lub Kaspersky Anti-Virus. Też są dobre a nawet bardzo dobre.
29 Sty 2008, 16:48
Zapora na pewno Ci się przyda.
G Data odpada, bardziej muli komputer niż go chroni. Jak nie masz wykupionej licencji Kaspersky'ego to nawet nie próbuj bo codziennie blokują pirackie klucze... Choć trial wystarczy na miesiąc, a później zmienisz jeżeli nie będziesz miał zamiaru kupować licencji.
Ja mam ESET Nod32 Antivirus + Kerio [firewall] i coś spyware i bez większych kłopotów
29 Sty 2008, 19:00
troszkę już się zakręciłem

napiszcie proszę co polecacie,tylko chodzi mi o wersje (free) jaki antywirus i jaki firewall. Z góry dziękuje
29 Sty 2008, 19:10
Wydaje mi się z wersji free to jakiś dobrych nie będzie, przynajmniej tak mi się wydaje. Na twoim miejscu bym zainstalował jakiegoś triala i przeinstalowywał jak się licencja kończy.
29 Sty 2008, 19:10
Jeżeli zależy Ci na tym żeby był free to może zostań przy tym AVG, Ad-aware też może zostać.
Co do zapory to wypróbuj
Sunbelt Personal Firewall
01 Lut 2008, 20:14
Wiec na poczatku usun antywirsa i rejestr z niego... Firewalla mozesz miec ale nie standardowego polecam Kaspersky Firewall... czy jak to sie pisze jest magiczny pyta Cie o kazdy dostep do aplikacji dzieki czemu latwo idzie sprawdzic czy mamy wirusa. Jednakze bez Antywirusa i firewalla mozna dzialac i nie posiadac zadnego wirusa, pewno tutaj sie smiejecie i myslicie,ze gadam glupoty itd. jednak sie mylicie. Mam windowsa zainstalowanego od czerwca nie formatowalem go i nie posiadam zadnej zapory ogniowej (dla malo rozumnych FIREWALL) i antywirusa. Pewno zapytacie dlaczego? Poniewaz jezeli dany wirus ma dostac sie do naszego komputera tak sie stanie nawet jezeli posiadalibysmy magiczne zapory/antywirus. Zobaczcie jak hakerzy wlamuja sie do roznych centr/firm ktore posiadaja zabezpieczenia i antywirusy za ktorych licencje placa sporo kasy. Wiec jezeli chcesz jakos sie zabezpieczyc instaluj Kaspersky Firewall