Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Re: Czytnik ebook czy warto?

09 Wrz 2014, 20:19

Ja mam czytnik początkowo była to wielka frajda ,ale nie na długo ponieważ jestem wielką fanatyczką książek i nic nie sprawia mi takiej satysfakcji jak przewracanie kartek w książce, są takie które pochłaniają mnie do reszty i zapominam o całym świecie

09 Wrz 2014, 23:24

Tak. Ale jeśli brać czytnik e-booków to tylko mające wyświetlacz e-paper bo klasyczny LCD spowoduje że czytanie nie będzie zbyt wygodne i oczy będą się szybko męczyły od tego ciągle bijącego światła

11 Wrz 2014, 01:05

Myślę że warto, ale obawiam się kupić, bo boję się że za jakiś czas po prostu mi się znudzi i poleci w kąt, a wydać 500zł by z niego nie korzystać... Nie dla mnie taki układ więc ja jestem dość sceptyczny

16 Wrz 2014, 12:44

IPUDECJANNA70 napisał(a):
Alica2379 napisał(a):Myślę że warto, ale obawiam się kupić, bo boję się że za jakiś czas po prostu mi się znudzi i poleci w kąt, a wydać 500zł by z niego nie korzystać... Nie dla mnie taki układ więc ja jestem dość sceptyczny

ja również zdecydowanie wolę tradycyjne czytanie książek szkoda mi kasy na takie rzeczy

A nie szkoda ci kasy na kupowanie setek książek, z którymi nie ma potem co zrobić? No chyba, że czytasz jedną książkę rocznie, wtedy rzeczywiście czytnik e-booków to strata kasy...

17 Wrz 2014, 09:29

Nie można dyskredytować Kindle'a tylko dlatego, ze ma ograniczoną obsługę formatów. Wszystko zależy od tego, jakie mamy potrzeby. To trochę tak, jak z użytkownikami Worda, czy Excela. Z reguły korzystają z małego ułamka ich możliwości.

20 Wrz 2014, 20:38

Ja osobiście uważam że taki czytnik to świetny wynalazek dla osób które nie lubią czytać książek, czyli między innymi dla mnie ponieważ ja właśnie do takich osób należę.. początkowo myślałem że czytnik to jakaś ściema ale przekonałem się i uważam że są świetne

21 Wrz 2014, 15:28

HIPERMODESTO86 napisał(a):Ja osobiście uważam że taki czytnik to świetny wynalazek dla osób które nie lubią czytać książek, czyli między innymi dla mnie ponieważ ja właśnie do takich osób należę.. początkowo myślałem że czytnik to jakaś ściema ale przekonałem się i uważam że są świetne

Nie rozumiem, skoro nie lubisz czytać książek to po co ci czytnik?

21 Wrz 2014, 20:14

myslę, ze dla takiej osoby jak ty, czyli takiej która podróżuje czytnik książek jest dobrym rozwiązaniem ponieważ nie musisz brac wtedy ciężkich książek tylko czytnik dzięki czemu twój bagaż i co za tym idzie kręgosłup nie ucierpi :) pozdrawiam :) ....

05 Paź 2014, 13:38

jak dla mnie totalnie nie warto, już lepiej jak sobie się chce czytać pdf to kupić zwykły tablet, nie dość, że ma więcej funkcji to jest jeszcze sporo tańszy, swoją drogą ja wolę zwyczajną książkę, która można sobie wziąć do ręki :)

05 Paź 2014, 19:49

Dostałem w zeszłym roku od dziewczyny pod choinkę czytnik ebooków marki Onyx. Fajna zabawka. Niestety nie czytam za wiele, więc sporo czasu leży na półce ale zawsze zabieram w dłuższe podróże ze sobą

06 Paź 2014, 00:34

EkoArlinda2357 napisał(a):Dostałem w zeszłym roku od dziewczyny pod choinkę czytnik ebooków marki Onyx. Fajna zabawka. Niestety nie czytam za wiele, więc sporo czasu leży na półce ale zawsze zabieram w dłuższe podróże ze sobą

ja również korzystam z niego tylko w podróży

12 Paź 2014, 22:43

kilka razy zastanawiałem się nad zakupem czytnika. ostatecznie wybrałem tablet. większa funkcjonalność a ebooki najwygodniej mi się czyta na smyrofonie :)

13 Paź 2014, 19:47

Ja równie nie mógł bym czytać ksiazek w taki sposób bardzo bola mnie od tego oczy z tym że wiem że zepsułam je na własne życzenie ponieważ jeszcze jakiś czas temu czytałam ksiazki nocami przy bardzo słabym świetle no i na skutki ie trzeba było długo czekać

13 Paź 2014, 21:50

Ja tam jednak wolę książki...

14 Paź 2014, 09:18

Jeżeli chodzi o czytniki ebooków to polecam Legimi.com. Za czynik zapłacisz ok 200 zł, ale dostaniesz w abonamencie jakieś darmowe książki. Więc się opłaca :) Ja osobiście też wole książki w formie papierowej, przy ciągłej pracy przy komputerze oczy czasami też chcą odpocząć :)
Wyślij odpowiedź