Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
14 Paź 2014, 21:39
Wybieram teraz prezent dla siostrzenicy, która zaczęła studia. Mówi, że ma dużo podręczników w pdf-ie, więc taki czytnik by się jej przydał. Wiem też, że jest miłośniczką papieru, więc mam wątpliwości, czy się opłaca

Sama też wolę wersje papierowe nad elektronicznymi.
15 Paź 2014, 12:03
Lubię książki tradycyjne, chociaż czasem czytam e-booki na tablecie czy smartfonie (smartfony to polecam jedynie z dużym ekranem, bo faktycznie wzrok się męczy...) Jeżeli czytasz BARDZO dużo e-booków to faktycznie warto kupić czytnik chociażby ze względu na żywotność baterii i przyjazny oczom wyświetlacz

Mnie wystarcza smartfon
20 Paź 2014, 19:36
Warto. Jeśli czytasz te 40 minut dziennie (na przykład w autobusie w drodze do i z pracy) to szybko docenisz,że czytnik e-booków zajmuje tak mało miejsca i nie potrzebuje codziennie ładowania. Dodatkowo jest sporo darmowych e-booków (na przykład z lekturami)
05 Lis 2014, 22:37
Reeryk73 napisał(a):Ja bardzo lubię czytać a co za tym idzie zdecydowanie wolę tradycyjne książki niż jakieś czytniki ale dużo osób z nich korzysta i są zadowoleni więc uważam że jest to bardzo fajna i dla wielu przydatna rzecz
a ja mimo wszystko bardzo polecam czytnik ebook
16 Lis 2014, 01:35
Dolores73 napisał(a):Reeryk73 napisał(a):Ja bardzo lubię czytać a co za tym idzie zdecydowanie wolę tradycyjne książki niż jakieś czytniki ale dużo osób z nich korzysta i są zadowoleni więc uważam że jest to bardzo fajna i dla wielu przydatna rzecz
ja uważam że czytnik ucieszy nawet tych którzy wolą tradycyjne książki
a ja mam ale w ogóle z niego nie korzystam zdecydowanie wolę zwykłe książki
19 Lis 2014, 23:37
Ekopiotr93 - to czemu nie odsprzedasz? Nawet 100zł za sprzedanie takiego ebooka to zawsze 100zł w kieszeni. A w ten sposób kurzy Ci się i narażasz czytnik na zniszczenie bo nieużywany przez dłuższy czas pewnie będzie wariował
05 Gru 2014, 02:02
Dolores73 napisał(a):Reeryk73 napisał(a):Ja bardzo lubię czytać a co za tym idzie zdecydowanie wolę tradycyjne książki niż jakieś czytniki ale dużo osób z nich korzysta i są zadowoleni więc uważam że jest to bardzo fajna i dla wielu przydatna rzecz
ja uważam że czytnik ucieszy nawet tych którzy wolą tradycyjne książki
ja również uważam że dla każdego jest to fajny prezent
07 Gru 2014, 12:01
tyle ze za 30 zł kupisz jedną tradycyjną książkę a czytnik e-booków można kupić jeden i przez wiele lat użytkować

dla osób które czytają dużo książek to dobre rozwiązanie i świetny pomysł na prezent
11 Gru 2014, 14:54
Warto. Ja mam PocketBook One Touch i jestem z niego naprawdę zadowolona.
20 Gru 2014, 00:15
xkarola24 napisał(a):tyle ze za 30 zł kupisz jedną tradycyjną książkę a czytnik e-booków można kupić jeden i przez wiele lat użytkować

dla osób które czytają dużo książek to dobre rozwiązanie i świetny pomysł na prezent

i ja własnie na taki pomysł wpadłam mam nadzieję że będzie to dany prezent
27 Lut 2015, 13:18
nie warto moim zdaniem lepsze sa tradycyjne ksiazki
06 Sie 2015, 15:12
warto warto kupić czytnik ebook ale moim zdaniem jeszcze są aktualnie trochę za drogie ;/
27 Wrz 2015, 19:35
Warto, jeśli będziemy korzystać. Nie kolekcjonujmy gadżetów..
21 Mar 2017, 15:01
Dzisiaj czytniki są już w dobrych cenach. Ja mam Pocketbooka, polecam
23 Mar 2017, 12:00
Zapraszam na mojego bloga - naczytniku.pl
Znajdują się tam porady, newsy i inne artykuły z rynku czytników ebooków.
Pozdrawiam!