Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Re: Czytnik ebook czy warto?

14 Paź 2014, 21:39

Wybieram teraz prezent dla siostrzenicy, która zaczęła studia. Mówi, że ma dużo podręczników w pdf-ie, więc taki czytnik by się jej przydał. Wiem też, że jest miłośniczką papieru, więc mam wątpliwości, czy się opłaca ;) Sama też wolę wersje papierowe nad elektronicznymi.

15 Paź 2014, 12:03

Lubię książki tradycyjne, chociaż czasem czytam e-booki na tablecie czy smartfonie (smartfony to polecam jedynie z dużym ekranem, bo faktycznie wzrok się męczy...) Jeżeli czytasz BARDZO dużo e-booków to faktycznie warto kupić czytnik chociażby ze względu na żywotność baterii i przyjazny oczom wyświetlacz :) Mnie wystarcza smartfon

20 Paź 2014, 19:36

Warto. Jeśli czytasz te 40 minut dziennie (na przykład w autobusie w drodze do i z pracy) to szybko docenisz,że czytnik e-booków zajmuje tak mało miejsca i nie potrzebuje codziennie ładowania. Dodatkowo jest sporo darmowych e-booków (na przykład z lekturami)

05 Lis 2014, 22:37

Reeryk73 napisał(a):Ja bardzo lubię czytać a co za tym idzie zdecydowanie wolę tradycyjne książki niż jakieś czytniki ale dużo osób z nich korzysta i są zadowoleni więc uważam że jest to bardzo fajna i dla wielu przydatna rzecz

a ja mimo wszystko bardzo polecam czytnik ebook

16 Lis 2014, 01:35

Dolores73 napisał(a):
Reeryk73 napisał(a):Ja bardzo lubię czytać a co za tym idzie zdecydowanie wolę tradycyjne książki niż jakieś czytniki ale dużo osób z nich korzysta i są zadowoleni więc uważam że jest to bardzo fajna i dla wielu przydatna rzecz

ja uważam że czytnik ucieszy nawet tych którzy wolą tradycyjne książki

a ja mam ale w ogóle z niego nie korzystam zdecydowanie wolę zwykłe książki

19 Lis 2014, 23:37

Ekopiotr93 - to czemu nie odsprzedasz? Nawet 100zł za sprzedanie takiego ebooka to zawsze 100zł w kieszeni. A w ten sposób kurzy Ci się i narażasz czytnik na zniszczenie bo nieużywany przez dłuższy czas pewnie będzie wariował

05 Gru 2014, 02:02

Dolores73 napisał(a):

ja uważam że czytnik ucieszy nawet tych którzy wolą tradycyjne książki

ja również uważam że dla każdego jest to fajny prezent

07 Gru 2014, 12:01

tyle ze za 30 zł kupisz jedną tradycyjną książkę a czytnik e-booków można kupić jeden i przez wiele lat użytkować :) dla osób które czytają dużo książek to dobre rozwiązanie i świetny pomysł na prezent ;)

11 Gru 2014, 14:54

Warto. Ja mam PocketBook One Touch i jestem z niego naprawdę zadowolona.

20 Gru 2014, 00:15

xkarola24 napisał(a):tyle ze za 30 zł kupisz jedną tradycyjną książkę a czytnik e-booków można kupić jeden i przez wiele lat użytkować :) dla osób które czytają dużo książek to dobre rozwiązanie i świetny pomysł na prezent ;)

i ja własnie na taki pomysł wpadłam mam nadzieję że będzie to dany prezent

27 Lut 2015, 13:18

nie warto moim zdaniem lepsze sa tradycyjne ksiazki :D

06 Sie 2015, 15:12

warto warto kupić czytnik ebook ale moim zdaniem jeszcze są aktualnie trochę za drogie ;/

27 Wrz 2015, 19:35

Warto, jeśli będziemy korzystać. Nie kolekcjonujmy gadżetów..

21 Mar 2017, 15:01

Dzisiaj czytniki są już w dobrych cenach. Ja mam Pocketbooka, polecam

23 Mar 2017, 12:00

Zapraszam na mojego bloga - naczytniku.pl
Znajdują się tam porady, newsy i inne artykuły z rynku czytników ebooków.
Pozdrawiam!
Wyślij odpowiedź