TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Daemon Tools 4.12.1 Lite

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Daemon Tools 4.12.1 Lite

Postprzez Lucassith » 07 Mar 2008, 07:37

PostUA:

Witam
Mam problem z tym oto programem, jest on na tyle uciążliwy ze nie mogę grac na miniimage. Chodzi o to że gdy próbuje zamontować MiniImage do SimCity Societes i gdy wchodzę do mój komputer, klikam 2x na ten wirtualny napęd to pokazuje "System Windows nie może czytać z tego typu dysków, Dysk może być uszkodzony lub używa formatu niezgodnego z systemem Windows". Dzieje sie tak od pewnego czasu, nie działa mi już MiniImage do Neverwinter Night II (który wcześniej działał). Dostrzegłem także ze jak robie nowy wirtualny dysk to otwiera sie okienko z przyciskami "Mimo to kontynuuj" "Zatrzymaj instalacje". Próbowałem także przez Daemon Tools Pro (nie działa) Alcohol 120% (gdy próbuję montować pisze ze "plik jest nie dostępny". Proszę o szybka pomoc
Lucassith
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Mar 2008, 06:57

Postprzez acoanic_radka » 07 Mar 2008, 10:46

PostUA:

A może naprawdę pliki są uszkodzone dlatego żaden z tych programów nie chce go otworzyć. Zobacz czy w nazwie plików nie ma jakiegoś dziwnego znaku np: ^%$#, jeśli jest to wywal ten znak.
Tak mnie wychowali: Ojczyzne kochać trzeba i szanować , nie deptać flagi i nie pluć na godło.
Awatar użytkownika
acoanic_radka
Postujący
Postujący

Dołączenie: 23 Lip 2005, 18:24
Pochwały: 1

Postprzez Lucassith » 07 Mar 2008, 15:36

PostUA:

Żadnych znaków co ty napisałeś nie było ale wykasowałem - i _ ale to nic nie dało nadal jest problem. Ale najbardziej mnie zdziwiło ze Windows chce instalować własne sterowniki do każdej wirtualnej stacji dysków.
Lucassith
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kamex737 » 07 Mar 2008, 20:21

PostUA:

nieraz się zdarza że inne programy tego typu (np. PowerISO, Alcohol oprócz Nero bo on nie przeszkadza) blokują Deamona i nie może on utworzyć wirtualnego dysku.
Rozumiem że mini image to rodzaj cracku więc go nie otwieraj tylko odpal grę.

Spróbuj tym sposobem, może coś pomoże...
Awatar użytkownika
kamex737
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Cze 2007, 20:57

Postprzez Lucassith » 07 Mar 2008, 20:58

PostUA:

Odinstalowałem Alcohol, Daemona, i PowerISO oraz nawet wy instalowałem SPTD a potem (oczywiście po restarcie) zainstalowałem tylko daemona i SPTD w wersji 1.55. Coś mi sie zdaje ze idę w kierunku re instalowania systemu.

Rozumiem że mini image to rodzaj cracku więc go nie otwieraj tylko odpal grę.

MiniImage trzeba zamontować w Daemonie a gdy już to zrobię i odpalę gre to pisze "wykryto niezgodność z programem emulującym"
Lucassith
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kamex737 » 23 Mar 2008, 21:30

PostUA:

Coś mi sie zdaje ze idę w kierunku re instalowania systemu.

Jeżeli go jeszcze nie odinstalowałeś to spróbuj zamontować go w wirtualnym dysku IDE a nie SCSI
Awatar użytkownika
kamex737
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Cze 2007, 20:57

Postprzez murarz777 » 23 Mar 2008, 21:51

PostUA:

Chyba zapomniałes dodać że taka opcje posiada Daemon tools pro
Niie dawno używałem go do zamontowania mini image Wiedzmina dosyc ciężko sie tego daemona crackuje instrukcji nie zamieszcze bo to niezgodne z regulaminem pozdro
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Postprzez Lucassith » 27 Mar 2008, 12:09

PostUA:

Hmm jeżeli chodzi o soft daemon to scrackowalem go a jedyne co zostało to scrackować grę chociaż i tak wole Mini Image :( może ktoś źle nagrał go

PS. ok Y.A.S.U pomogło dzięki :))
Lucassith
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników