TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Denerwujące chmurki

Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.

Denerwujące chmurki

Postprzez archaniol » 27 Lis 2005, 17:27

PostUA:

Zrobiłem formatke na kompie. Załozyłem sobie nowe konto i mam problem. Na starym koncie jakos wyłączyłem te wyskakujące wciągle chmurki z powiadomieniami kolo zegarka. Teraz cos mnie trafia bo nie pamiętam jak to zrobiłem. Moze ktos pomoze??
Awatar użytkownika
archaniol
Postujący
Postujący

Dołączenie: 10 Lip 2005, 18:14
Miejscowość: MK City

Postprzez Tlenowy » 27 Lis 2005, 17:34

PostUA:

ale jakie chmurtki? Chodzi o automatyczne aktualizacje? Jeżeli tak to włączasz Mój komputer -> Właściwości -> Aktualizacje automatyczne i tam wybierasz Wyłącz akutalizowanie automatyczne - che ręcznie aktualizować mój komputer. Klikasz ok i po sprawie.

Pozdro :D
Awatar użytkownika
Tlenowy
Postujący
Postujący

Dołączenie: 16 Paź 2005, 13:33
Miejscowość: Z domu

Postprzez AmD » 27 Lis 2005, 19:33

PostUA:

Do tego jest specjalny program. Masz tu LINK
Awatar użytkownika
AmD
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Lis 2005, 19:27
Miejscowość: z Bierdronki ;]

Postprzez archaniol » 27 Lis 2005, 19:41

PostUA:

nie nie chodzi mi o to. Wogóle np. mam zapchany menu start i jak klikne na START to mi chmurka wyskakuje ze nie mozna wyswietlic wszystkich elementów bo za mało miejsca albo jak np skanuje antywirus to nie wyskakiwała wtedy chmurka ze rozpoczeto skanowanie o to mi chodzi bo aktualizacje to wogóle wyłączyłem bo neta mulą
Awatar użytkownika
archaniol
Postujący
Postujący

Postprzez Hpest » 29 Lis 2005, 20:35

PostUA:

Właściwości paska zadań i menu start -> menu start -> dostosuj -> i ustaw sobie odpowiednią wielkość i ilosc ikon w menu start tak aby mieściły się całkowicie na ekranie pulpitu. :)
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez TuCHoL JasTroWie » 29 Lis 2005, 22:15

PostUA:

może pokarz jak to wygląda. Zrób screena i wklej :wink: jeśli chodzi Ci o to co mam na mysli to pomoge Ci i sie ich pozbedziesz :) Czekam na screena.

Print Screes Sys Rq -> Paint -> CTRL+V -> Zapisz -> www.imageshack.us -> Wybierz plik i zahostuj -> Wklej na forum :P
Awatar użytkownika
TuCHoL JasTroWie
Postujący
Postujący

Dołączenie: 02 Paź 2005, 13:33
Miejscowość: JasTroWiE

Postprzez archaniol » 02 Gru 2005, 20:55

PostUA:

Dzięki za dobre chęci ale juz znalazłem to czego szukałem.

Jeżeli denerwują Cię podpowiedzi w chmurkach (balloon tips) możesz je wyłączyć modyfikując rejestr.

1. Uruchom edytor rejestru

2. Przejdź do klucza [HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\CurrentVersion\explorer\advanced]

3. Utwórz tam wartość DWORD o nazwie "EnableBalloonTips"

4. Kliknij na nią dwa razy i ustaw na 0

Oto mi chodziło. Pozdro dla wszystkich. Narq
Awatar użytkownika
archaniol
Postujący
Postujący

Postprzez TuCHoL JasTroWie » 02 Gru 2005, 23:07

PostUA:

no dokładnie to chciałem Ci napisać gdybyś dał screena i bym wiedział o jakie chmurki chodzi :smile: pozdrawiam
Awatar użytkownika
TuCHoL JasTroWie
Postujący
Postujący

Dołączenie: 02 Paź 2005, 13:33
Miejscowość: JasTroWiE

Powróć do Poszukiwani!

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]