TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

dialer??

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

dialer??

Postprzez kuba88 » 21 Wrz 2005, 09:59

PostUA:

Czy jeśli mam stałe łącze grozi mi niebezpieczeństwo ze strony dialera?
Awatar użytkownika
kuba88
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Wrz 2005, 13:03

Postprzez proktor » 21 Wrz 2005, 11:14

PostUA:

nie.....

dialer to specjalny program do łaczenia sie z internetem za pomoca modemu,wiec na stalym nie ma mozliwosci dzialac :)

a ten zly dialer łaczy sie z 0700*
strony internetowe: Błonie, Brwinów, Pruszków, Milanówek, Grodzisk Mazowiecki
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Postprzez kuba88 » 21 Wrz 2005, 13:58

PostUA:

dzieki:D:D:D
Awatar użytkownika
kuba88
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Wrz 2005, 13:03

Postprzez SKJ » 23 Wrz 2005, 07:46

PostUA:

Zagrozenie ijest gdy masz internet z TPSA (Neostrade) Jak masz to proponuje isc i zablokowac polaczenia z numerami 0 700
Strona pare dni w sieci...
SKJ
Postujący
Postujący

Dołączenie: 06 Sie 2005, 01:12

Postprzez manius23 » 23 Wrz 2005, 14:24

PostUA:

co wy wygadujecie jak zlapiesz dialero to niewazne jakie masz lacze o n itak bedzie dzialac w tle co prawda niegroza ci polaczenia na numery 0700 ale dialer bardzo skutecznie spowalnia kazdego rodzaju lacze czy to Neo czy Lan blokuje programy p2p i otwiera porty pod inne smieci typu trojan,spyware itp... jesli jestes przekonany ze masz dialera to radze go jak najszybciej usunac jakims antywirem ktory wykrywa dialery np.Panda lub jakims antydialerem.
pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez SKJ » 23 Wrz 2005, 15:35

PostUA:

No ja mam niezbyt dobre zdanie na temat antywirusa "Panda"

Jak ma sie neostrade to przekierowuje polaczenei na numer 0 700 w momecie gdy sa zablokowane to nie nastapi...

Jaki masz system operacyjny??
SKJ
Postujący
Postujący

Postprzez zebra » 23 Wrz 2005, 15:46

PostUA:

manius23, nieprawda, że dialer może występować na wszystkich rodzajach łącza internetowego. Programy typu dialer zagrażają użytkownikowi tylko wtedy, gdy łączy się z siecią za pomocą modemu podłączonego do linii telefonicznej. Przykładowo, funkcję monitorowania DialUp posiada MKs_Vir...
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez manius23 » 23 Wrz 2005, 16:49

PostUA:

zebra wiem ze duzo tu piszesz i zwykle masz racje ale tutaj nie konca masz racje dialer dziala na kazdym laczu chociaz oczywiszcie najgorzej jest przy modemie wtedy laczy z numerami 0700 natomiast na i laczu np.LAN spowalnia lacze i ma ogolnie negatywny wplyw na dzialanie programow ktore lacza sie z netem
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez SKJ » 23 Wrz 2005, 18:19

PostUA:

Ja sie zgadzam z Zebra...

ja mam WLAN'a i ladza mi nie spowalniaja zadne spywere ani dialery. Jedynie moga zmulic slabszy sprzet komputerowy
SKJ
Postujący
Postujący

Postprzez RainMan » 23 Wrz 2005, 18:35

PostUA:

ja powiem tak ze nawet jak masz dialera i jesteś użytkownikiem Neostrady TP to TYLKO I WYŁĄCZNIE spowolni Ci on komputer. TP sama zajęła się tym problemem i są blokowane przekierwania na 0700. Wiem bo przy zakupie Neostrady TP zostałem dobrze poinformowany przez mojego wójka który pracuje w dziale Marketingu w TP. Więc posiadam dobre wiadomości. Pozdrawiam
"DUMNY PO ZWYCIĘSTWIE WIERNY PO PORAŻCE"
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Lip 2005, 08:03
Miejscowość: R-RZ

Postprzez zebra » 23 Wrz 2005, 21:25

PostUA:

manius23, ale dialer jest takim typem programu, który przekierowuje połączenie internetowe na numer dostępowy o wielokrotnie wyższych kosztach, niż typowe po połączeniu z internetem. Numer taki zazwyczaj należy do odległych firm telefonicznych... Tak więc zagrożenie występuje tylko w przypadku modem + linia telefoniczna. Natomiast użytkownik, który rozpowszechni dialer i znajdzie się on na komputerze innego użytkownika, dzieli zyski poprzez zawarcie umowy z ową firmą. Więc dialer sterując połączeniem z internetem bez zgody użytkownika częściowo wpływa na jego wydajność, ale nie można tego zaliczać pod spowalnianie łącza i programów p2p... Co innego malware, czyli różnego rodzaju skrypty, wirusy, trojany i aplikacje wpływające na wydajność nie tylko naszego połączenia z internetem, ale całego systemu...
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez manius23 » 24 Wrz 2005, 11:57

PostUA:

oki zebra masz ostatnie zdanie :) nie bede sie klocic

pozdrawiam Cie :wink:
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie