TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Dioda uśpienia nie działa

Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.

Dioda uśpienia nie działa

Postprzez nielubieczekac » 07 Paź 2013, 11:40

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/29.0.1547.76 Safari/537.36

Witam,

Posiadam laptopa Samsung NP300E5C

Od jakiegoś czasu gdy przechodzę w laptopie w stan uśpienia nie "miga" mi dioda power (mam 4 diody czwarta nad którą jest znaczek power - o nią mi chodzi)
Wcześniej gdy go usypiałam, ta dioda migała.
Teraz gdy jest na baterii i go uśpię, nie mam żadnych oznak, że laptop jest uśpiony, wygląda tak jakbym go zamknęła.
Gdy jest podłączony do ładowarki świeci mi się tylko zielona dioda ładowania.

Nie wiem czy to ma z tym związek, ale nieco wcześniej wyskoczył mi taki błąd: DRIVER_POWER_STATE_FAILURE

niedługo kończy mi się gwarancja na tego laptopa i nie wiem czy jest sens go oddawać na gwarancję z taką "błahostką". Nie ukrywam, że mi to akurat bardzo przeszkadza, bo często go usypiam i potem nie wiem czy jest zamknięty czy uśpiony.

I czy to ma związek z samym laptopem jako takim czy to coś przez ten błąd?
Chodzi mi czy w serwisie będę musiała za to extra zapłacić czy zrobią mi to w ramach gwarancji?
Czy może gdzieś mogę to z powrotem ustawić w jakiś ustawieniach?

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
nielubieczekac
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 02 Paź 2013, 11:04

Re: Dioda uśpienia nie działa

Postprzez Mirahz » 10 Paź 2013, 11:25

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:24.0) Gecko/20100101 Firefox/24.0

Być może taka drobnostka jest związana właśnie z błędem DRIVER_POWER_STATE_FAILURE.
To co można zrobić na szybko i bez wysiłku to skorzystać z aplikacji "SW Update" (preinstalowana na samsungach).

http://orcaservice.samsungmobile.com/SWUpdate.aspx

Widzę, że korzystasz z Windows 8. Miałem niewielki problem z modułem wifi w moim ultrabooku (Samsung z Win 8 x64). Rozwiązałem go aktualizacjami sterowników, biosu itp. Dokładnie nie pamiętam szczegółów, ale SW Update brał w tym udział.

Znalazłem temat w którym problem DRIVER_POWER_STATE_FAILURE również został rozwiązany przez aktualizacje.
http://www.eightforums.com/bsod-crashes ... post136866
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Re: Dioda uśpienia nie działa

Postprzez nielubieczekac » 18 Paź 2013, 12:38

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/30.0.1599.101 Safari/537.36

Dziękuję za odpowiedz,

niestety aktualizacja BIOSu i zainstalowanie kilku sterowników nic nie dało.
nielubieczekac
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 02 Paź 2013, 11:04

Powróć do Poszukiwani!

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]