Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Zablokowany temat

Dlaczego mam virusy jak zainstaluje BearShare

16 Lis 2006, 10:20

On dobrze ściąga ale mam przez nniego dużo virusów.
Pomocy odpiście :)

16 Lis 2006, 10:43

Jak zainstalowałeś to? ,czy jak ściągasz ?
Przy ściąganiu (w większośći tych programów) ok. 17% ściągasz też wirusy właśnie dziś o tym czytałam w pewnej gazecie to jest otwarta brameczka dla wirów

16 Lis 2006, 11:24

Tak jest od wielu osób słyszałem że BearShare to syf.
Zmień program P2P - wybór jest duży.

16 Lis 2006, 12:01

HeHe to samo odkryłem .Jak miałem BeraShare to mi się komputer mulił i cały czas coś na komputerze miałem , po formacie jak go nie zainstalowałem nic się nie dzieje :) . Tylko na jakim program p2p zmienić emule nie lubię a na dc już nic nie ma.

16 Lis 2006, 14:36

JA bym radził go się pozbyć. Jak mówi jonny zainstaluj cos innego. Tylko nie Edonkeya, który też ma virusy.

16 Lis 2006, 16:05

Panowie mam pytanko testował ktoś to http://www.instalki.pl/programy/downloa ... /Ares.html ??

16 Lis 2006, 16:07

ja tam mam berashare i nic mi sie nie dzieje 8) wlanczam go tylko jak chce cos sciagnac i pozniej go wylanczam.

cos kiedys slyszalem o tym aresie ze jest dobry ale osobiscie jeszcze sie nim nie bawilem.

16 Lis 2006, 16:11

poprostu BS muli pc bo uzywa 30 000 K procesora... explorer pobiera 15 000 K a naprzykład przegladarka intenetowa (opera) 7 200 K
Generalnie gdy instalujesz BS to instalujesz reklamiarza... sam program jest "wirusem"

16 Lis 2006, 16:13

Generalnie dlatego długo czas używałem dc , potem dc++ i nic się nie działo. Zna ktoś może jakieś dobre huby na dc o ile jeszcze są ? Bo te co Ja znam to już przeżytki nic tak nie ma.

16 Lis 2006, 16:19

ja mam bearshare i jest wszystko ok :grin: jestem zadowolony. A jak ściągasz pliki które mają mało lub wcale nie mają źródeł to zawsze bedziesz mial wirusy!!

16 Lis 2006, 16:21

Wiesz czasami jest taka mp3 która ma mało źródeł. Ale chyba w mp3 wirusów być nie może ??

16 Lis 2006, 16:54

Ja tez ma BS i spoko 8) Fakt... bierze [przynajmniej u mnie] 46 000 K procesora ... a wirusów nie widze :P

16 Lis 2006, 19:19

BearShare sam w sobie jest smieciem,zawiera oprogramowanie szpiegowskie.Oczywiscie mowa o wersji darmowej,wersja pro juz nie.
Pozatym bylo nie raz juz o tym na forum.

16 Lis 2006, 20:02

destyny napisał(a):Panowie mam pytanko testował ktoś to http://www.instalki.pl/programy/downloa ... /Ares.html ??

Główną zaletą programu jest stabilność, a korzystanie z niego jest komfortowe, nie tylko ze względu na polski interfejs, ale także posiadane przez niego jakże przydatne funkcje. Nie zajmuje wiele miejsca a przy tym jest bardzo pożyteczny. Fakt, Ares jest programem mało znanym, chodź nie oznacza to, że nisko ocenianym, wręcz przeciwnie. I chodź baza plików jest mniejsza niż w innych czołowych programach tego typu, sam program gwarantuje nam wszystko to, co powinien posiadać program do wymiany plików. Instalka programu waży zaledwie ponad 1MB, a konfiguracja go nie powinna nikomu sprawić problemu i co warto podkreślić Ares jest oczywiście programem bezpłatnym. Osobiście polecam. ;)

destyny napisał(a):Generalnie dlatego długo czas używałem dc , potem dc++ i nic się nie działo. Zna ktoś może jakieś dobre huby na dc o ile jeszcze są ? Bo te co Ja znam to już przeżytki nic tak nie ma.

Radzę sprawdzić hub Arkadia, który jest jednym z lepszych, nie wiem czy jeszcze istnieje, ponieważ aktualnie nie korzystam z DC++ i nie mam jak sprawdzić.

BearShare, polecam jedynie w wersji Pro, która jest dostępna bez oprogramowania Spyware. Wersje PRO znajdziemy w BearShare, to taka mała podpowiedź ode mnie. ;) Kto jest bystry, to się połapie w czym rzecz. :)

16 Lis 2006, 23:38

w BS jest dobry bo odrazu po zainstalowaniu ma MEGA dobry transfer nie to co EMULE :/ fakt ze emule jest fajniejszy ale no niestety transfery mam po 80 kb a nie 250 tak jak to ma mniejsce w BS
Zablokowany temat