Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.
17 Sty 2007, 23:26
Witam mam mały problem.
Otórz gdy chce nagrac płytke CD z Danymi to idzie wszystko ok wybieram jakie pliki i kiedy jest strona z zapisem ustawieniem nagrywarki itp...(wypalenie płyty) to naciskam zapisz i wyskakuje okienko aby zapisac obraz. Okienko jest zatytuowane NERO IMAGE czy jakos tak. I nawet jak klikne na to to cos tam robi obraz ale ja chce nagrac pliki w pierowtnej postaci prosto,bezposrednio z dysku.
Czy ktos wie jak to skonfigurowac albo jakies wskazówki jak to nagrac bo mam okropne problemy z tym i jestem troche zblokowany z praca.
Prosze o pomoc. Bede wdzieczny za kazda wskazówke. ThX
18 Sty 2007, 08:14
Bo wybierach opcje "nagraj plik obrazu" albo próbujesz nagrać frmat iso.
18 Sty 2007, 10:15
Rozumie ze chcesz nagrac cos na CD a nie robic obrazu iso ?
Jesli tak to w nero musisz wejsc w opcje wybor nagrywarki i wybrac nagrywarke te ktora posiadasz i powinno byc OK,problem moze sie pojawic jezeli masz jakies demo nero wtedy ta opcja moze niepozwolic na wybor fizycznej nagrywarki.
18 Sty 2007, 21:40
faktycznie to chyba to ale jest progblem Nero mam dobre tylko nie wiem czemu ale mam tylko jedna nagrywarka ImageRecorder cd-r
w i nie ma innej to jak to zmienic? czy cso w opcjach czy ponowne odinstalowanie i zainstalowanie by wystaryczło i oczywiscie odistalowac i usunac wpisy w rejestrze(reinstal) by pomogły?
19 Sty 2007, 08:52
To znaczy że nero nie widzi nagrywarki .
Czy system ją widzi ?
Jeżeli system prawidłowo rozpoznaje nagrywarkę i ona działa , tylko pod nero nie chce , to zainstaluj to :
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... Driver.php
Możesz jeszcze przeinstalować nero.