Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
Wyślij odpowiedź

Dobry Antivirus do bardzo słabego kompa

30 Cze 2010, 01:41

Witam , szukam dobrego anti-wira do mojego złomka , żeby nie zamulał kompa , miałem avasta , ale nie za bardzo się sprawdził , aviry , avg też nie chce.Tutaj parametry komputera

Pamięć fizyczna 768 MB (DDR SDRAM)
Typ procesora Intel Pentium 4, 2666 MHz (20 x 133)
Karta wideo NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB)

Re: Dobry Antivirus do bardzo słabego kompa

30 Cze 2010, 17:02

Ale miałeś najnowszego Avasta, tzn. 5??? Jeśli nie to wypróbuj najnowszego, jest o wiele lepszy i lżejszy od poprzednika.

A jak nie to możesz jeszcze spróbować Pandy Cloud -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... virus.html

Więcej antywirów znajdziesz tu -> viewtopic.php?f=45&t=3590

26 Sie 2010, 11:13

Popieram to co Mati.Mam na swoim obecnym Avasta i na starszym,też i jestem zadowolony.

27 Paź 2010, 21:59

Polecam Malwarebytes' Anti-Malware
https://www.instalki.pl/download/programy/windows/bezpieczenstwo/antyspyware/malwarebytes/

20 Gru 2010, 20:12

mati8898 napisał(a):Ale miałeś najnowszego Avasta, tzn. 5??? Jeśli nie to wypróbuj najnowszego, jest o wiele lepszy i lżejszy od poprzednika.

A jak nie to możesz jeszcze spróbować Pandy Cloud -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... virus.html

Więcej antywirów znajdziesz tu -> viewtopic.php?f=45&t=3590

Zainstalowałem kiedyś Pande cloud na swoim kompie(256 mb ram,procesor intel celeron cpu 3.06..) masakra nie polecam.

21 Gru 2010, 16:15

Panda jest antywirusem dobrym dość odpowiednim dla takiego kompa. Wszystko zależy od upodobań użytkownika, niektóre antywirusy zamulają gry inne działanie internetu. Temat już był dyskutowany kilkakrotnie na forum. Praktycznie większość głosów idzie na Avirę. Pewną mniej bezpieczną opcją jest też branie AV bez strażnika w postaci skanera na żądanie (np. ClamAV lub skrócone wersje np. Dr. Web CureIt). Skanowanie tłowe jest bowiem tym co najskuteczniej obciąża komputer. Ale brak tłowego strażnika implikuje obwarowanie się w inny sposób plus wykazywanie wzmożonej uwagi podczas korzystania z komputera.

//Posty Połączone

Płatnym ale lekkim dla zużycia procesora i pamięci antywirusem jest również F-Prot (2,5 MB). Z tanich chyba najbardziej korzystny ESET (NOD32).

21 Gru 2010, 17:28

Z płatnych najlepszy jest Kaspersky,Norton i Nod32.

22 Gru 2010, 23:03

Z płatnych najlepszy jest Kaspersky,Norton i Nod32

Ale czy najlżejsze do słabego kompa?

Avast, ewentualnie Avira.

23 Gru 2010, 12:12

cosik_ktosik napisał(a):
Z płatnych najlepszy jest Kaspersky,Norton i Nod32

Ale czy najlżejsze do słabego kompa?

Avast, ewentualnie Avira.

Raczej nie :D .

23 Gru 2010, 16:15

Avira oczywiście, ale Kasperski za silny.

25 Gru 2010, 13:22

Ja używałem KIS 2010 na 256 mb ram musiałem czekać ze 3-5 minut żeby coś zrobić.

26 Gru 2010, 11:16

Bo Kaspersky to "ramożerca".
Wyślij odpowiedź