TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Dobry sprzęt słaba wydajność?

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Dobry sprzęt słaba wydajność?

Postprzez danelo1123 » 29 Gru 2016, 16:55

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:50.0) Gecko/20100101 Firefox/50.0

Witam, otóż mam pewien problem, z góry przedstawiam moje specyfikacje:
Graficzna:
AMD Radeon R7 200 Series 2GB
Proc:
AMD A4-4000 APU with Radeon(tm) HD Graphics 3 GHZ< dwurdzeniowy
Win: Microsoft Windows 7 Ultimate Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
No i dysk 500 gb ( Z góry mówię że na dysku C jest dużo wolnej przestrzeni)
Mam pytanie do was forumowicze, otóż czy przy takim sprzęcie normalne jest że mam? >
>CSGO > 40 fps- 50 max
>LOL >góra 90 fps
Próbowałem odpalić GTA 5, jedni na takim sprzęcie normalnie śmigają a ja miałem mega wielkie ściny
Komputer mi ścina momentami strasznie,a jestem zdania że wszystko powinno pięknie śmigać.
Posiadam drugi komputer z prockiem intel dual core, 3 gb ram nie zbyt wydajny procesor a potrafilem w csgo mieć po 70 fps
Nie wiem czy to wina tego, że nie robiłem formata po zakupie komputera czy jakaś wina ze sprzętem.
Procesów mam tak naprawdę z 10 odpalonych w tym antyvirus.
Patrząc po użyciu CPU skacze on strasznie od 20 do nawet 80 w zależności od wykonywania działań.
Moje pytanie brzmi: Co mogło by być tego przyczyną?
Wszystko pozornie wygląda okey, ale w grach i w użytkowaniu nie ma rewelacji.
Nawet zwykła terraria potrafi zamulić przy włączonym jednym programie (evolve)
Jeśli to zły dział, to proszę o przeniesienie.
Pozdrawiam
Kod: Zaznacz wszystko
Światło czy blask ogień czy deszcz, też nakurwić salto chcesz?
danelo1123
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Maj 2011, 10:55

Re: Dobry sprzęt słaba wydajność?

Postprzez bercik82 » 02 Sty 2017, 10:32

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/55.0.2883.87 Safari/537.36 OPR/42.0.2393.94

Słuchaj spróbój innych sterowników (jeśli masz najnowsze to nieco starszych) do karty grafiki, AMD tak ma że są problemy z nimi albo jeśli i to nie pomorze to Radeon omega driwers - pakiet sterowników do starszych radeonów ale mi też kiedyś na nowszym śmigał. Ale przed wszystkim w sterownikach ATI które masz przestaw suwak bardziej na wydajność ,oraz sprawdz w narzędzu do podkręcania wbudowanym przez ATI panel czy można podnieść nieco ALE Z TYM BARDZO OSTROŻNIE I PODNOŚ WARTOŚCI PO TROSZKU I CAŁY CZAS sprawdźaj programem Speed Fan czy się nie grzeje zbytnio sprzęt właściwe temperatury znajdziesz na innych forach.(nie podkręcaj powyżej 20%)
Sprawdz też czy nie ma zbytniego spadku napęcia w voltach na komputerze podczas pełnej pracy też chyba w Spesd Fan jeśli jest za niskie to może za słaby zasilacz do tego sprzętu
bercik82
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 02 Paź 2012, 18:48

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]