TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Dołożenie dysku SSD

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Dołożenie dysku SSD

Postprzez Pacior » 23 Cze 2021, 11:45

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/91.0.4472.101 Safari/537.36 OPR/77.0.4054.90


Witam. Mam w kompie dwa dyski hdd i na każdym zainstalowany win 7.Kupiłem właśnie dysk ssd 500 GB i chciałbym go dołożyć i zainstalować na nim win 10.Czy jest taka możliwość i jak to zrobić?
Płyta Gł: MSI 970A G43 PLUS
Procesor: AMD FX 6300 6X 3500
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 1660 super game OC
Zasilacz :Chiftec 700 a8
Dysk Samsug hd 500 GB - dysk St-1000 GB
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:16 GB 2X8 dual chanel 1866 MHz
Win 7 Ultimate 64
Win 7 Ultimate 64
Philips 273V

[email protected]
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 767
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Re: Dołożenie dysku SSD

Postprzez Pacior » 30 Cze 2021, 11:41

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/91.0.4472.101 Safari/537.36 OPR/77.0.4054.90


Czy ktoś coś wie w tym temacie?
Płyta Gł: MSI 970A G43 PLUS
Procesor: AMD FX 6300 6X 3500
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 1660 super game OC
Zasilacz :Chiftec 700 a8
Dysk Samsug hd 500 GB - dysk St-1000 GB
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:16 GB 2X8 dual chanel 1866 MHz
Win 7 Ultimate 64
Win 7 Ultimate 64
Philips 273V

[email protected]
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 767
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Re: Dołożenie dysku SSD

Postprzez rumun » 30 Cze 2021, 13:05

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/91.0.4472.114 Safari/537.36


Możesz oczywiście jeżeli masz miejsce w komputerze na kolejny dysk. Jeżeli nie, musisz dokupić odpowiedni przewód. Jaki interfejs ma dysk?
Programy, Gry, Download https://www.instalki.pl/
Sklep z oprogramowaniem https://www.vebo.pl/
Windows 7 https://windows7.pl/
Awatar użytkownika
rumun
Administrator
Administrator
 
Posty: 1498
Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:52
Miejscowość: PL
Pochwały: 14

Re: Dołożenie dysku SSD

Postprzez Pacior » 02 Lip 2021, 16:34

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/91.0.4472.114 Safari/537.36 OPR/77.0.4054.172


Miejsca jest dużo..przewód mam ..wszystko pasuje...tylko czy win 10 się zainstaluje i będzie jako trzeci system?
Płyta Gł: MSI 970A G43 PLUS
Procesor: AMD FX 6300 6X 3500
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 1660 super game OC
Zasilacz :Chiftec 700 a8
Dysk Samsug hd 500 GB - dysk St-1000 GB
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:16 GB 2X8 dual chanel 1866 MHz
Win 7 Ultimate 64
Win 7 Ultimate 64
Philips 273V

[email protected]
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 767
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Re: Dołożenie dysku SSD

Postprzez Illidan » 03 Lip 2021, 02:17

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/91.0.4472.124 Safari/537.36


Będzie, z tym że może być tak ze po instalacji 10 przestaną uruchamiać się pozostałe systemy, trzeba będzie edytować bootloader, aby to naprawić. Program EasyBCD naprawia ten problem.
Awatar użytkownika
Illidan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 522
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 19

Re: Dołożenie dysku SSD

Postprzez Pacior » 03 Lip 2021, 15:13

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/91.0.4472.114 Safari/537.36 OPR/77.0.4054.172


Dzięki.
Płyta Gł: MSI 970A G43 PLUS
Procesor: AMD FX 6300 6X 3500
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 1660 super game OC
Zasilacz :Chiftec 700 a8
Dysk Samsug hd 500 GB - dysk St-1000 GB
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:16 GB 2X8 dual chanel 1866 MHz
Win 7 Ultimate 64
Win 7 Ultimate 64
Philips 273V

[email protected]
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 767
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg


Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]

cron