Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Doradźcie który program antywirusowy jest lepszy

08 Gru 2009, 23:54

Używam programu antywirusowego Symantec Endpoint Protection a ostatnio natknęłam się na McAfee i zastanawiam się który z nich jest lepszy i bardziej bezpieczniejszy?! :?

Re: Doradźcie który lepszy program!!

08 Gru 2009, 23:56

Ja bym zostawił Symantec`a

09 Gru 2009, 11:24

OK!!Dzięki!!

09 Gru 2009, 13:16

Program antywirusowy programem antywirusowym, a przede wszystkim trzeba mądrze korzystać z internetu :).

Pozdrawiam.

09 Gru 2009, 22:33

krusia30 napisał(a):Używam programu antywirusowego Symantec Endpoint Protection a ostatnio natknęłam się na McAfee i zastanawiam się który z nich jest lepszy i bardziej bezpieczniejszy?! :?

wg mnie lepszy jest McAfee. ma 99.9 % wykrywalności. albo idź na kompromis i wybierz coś innego. ja osobiście polecam F-Secure IS 2010. spotkałem się z nim niedawno. był w jakiejś gazeci opisywany bardzo pozytywnie, więc postanowiłem przetestować i myślę, że naprawdę warty uwagi programik.

Re: Doradźcie który program antywirusowy jest lepszy

12 Gru 2009, 20:23

A coś więcej o tym F-Secure IS 2010?!Roland używasz go?!

12 Gru 2009, 21:55

A jaki byście mi proponowali jeszcze program do zainstalowania oprócz symanteca,bo ostatnio miałam jeszcze outposta firewalla?!

12 Gru 2009, 23:16

Ale przecież Symantec Endpoint Protection posiada firewalla, więc instalacja dodatkowego jest zbędna

13 Gru 2009, 03:44

krusia30 napisał(a):A jaki byście mi proponowali jeszcze program do zainstalowania oprócz symanteca,bo ostatnio miałam jeszcze outposta firewalla?!

Ja mam Nod32, polecam ;P Klucze też można łatwo znaleźć.

14 Gru 2009, 16:28

No to co wtedy bym mogła mieć jeszcze zainstalowanego oprócz Symanteca dla większej ochrony?!

14 Gru 2009, 16:38

Możesz co jakiś czas przeskanować Malwarebytes' Anti-Malware

14 Gru 2009, 18:42

No ja bym postawił na Symanteca. Jeżeli nie ten o którym wspominasz to może Norton Internet Security 2010. Ja mam i zdecydowanie polecam. :)

14 Gru 2009, 18:59

Dzięki za rady!!

15 Gru 2009, 19:11

A dodatkowo jakiś antyszpiegowski powinien być czy wystarczy symantec(a zmieniłam na symantec endpoint protection 12.dobrze zrobiłam?)?!

15 Gru 2009, 19:20

Dobrze. Symantec + Malwarebytes wystarczą
Wyślij odpowiedź